Zomer make-up en beauty tips

Ga jij binnenkort op vakantie? Erg leuk! Dan moet je wel rekening houden met een aantal zaken, zoals wat je van plan bent om daar te gaan doen, visum en uiteraard: welke make-up ga je meenemen? Het heeft namelijk geen nut om een zware tas vol met make-up mee te nemen op een zomervakantie. Wat dien je dan wel mee te nemen qua make-up voor de zomer? Wij leggen hier een aantal beauty tips die je wellicht kunnen helpen om te kiezen wat wel of dan niet mee moet! Lees dus snel verder.

10 Beauty tips voor tijdens de zomer

 1. Breng waterproof make-up mee
 2. Maak keuzes in welke make-up je écht nodig hebt en welke niet
 3. Gebruik met de warmte setting spray om je make-up op zijn plek te houden
 4. Neem een zonnebril mee
 5. Neem mini producten mee
 6. Smeer je elke dag goed in voordat je naar buiten gaat.
 7. Vervang foundation met BB of CC cream.
 8. Doe eerst zonnebrand op, dan pas make-up
 9. Gebruik een Blotting paper om vet van je huid te halen, zonder je make-up aan te tasten.
 10. Gebruik transparante poeder over je make-up.

zomer make up tips: Toelichting

 1. Breng waterproof make-up mee. Dit is vooral handig als je op een echte strandvakantie gaat en ook verwacht veel te gaan zwemmen. Je wilt er uiteraard wel voor zorgen dat je make-up blijft zitten. Hierbij kan waterproof make-up de perfecte uitkomst bieden.
 2. Gebruik alleen noodzakelijke make-up. Er bestaan enorm veel soorten make-up, denk aan foundation, mascara, concealer en ga zo maar door. Denk na wat je precies nodig hebt en maak hier dan vervolgens een keuze in. Sommige make-up producten zijn namelijk overbodig tijdens de zomer.
 3. Setting spray. Dit is een vrij eenvoudige manier om je make-up gedurende de hele dag op de juiste plaats te houden. Bovendien heeft setting spray ook hydraterende eigenschappen, wat uiteraard heerlijk is als de temperaturen hoog zijn. Setting spray is dus de perfecte make-up voor de zomer.
 4. Neem een zonnebril mee. Uiteraard is het handig om je zonnebril mee te nemen om fashion redenen, maar het kan bovendien de huid rondom je ogen beschermen tegen de zon. Vergeet het dus niet in te pakken!
 5. Neem mini’s mee. Het is niet aan te raden om hele flessen of potjes mee te nemen, omdat dit enorm veel ruime beslag neemt in je koffer. Bovendien mag je in je handbagage ook geen grote hoeveelheden vloeistoffen meenemen. Aan te raden is om je make-up, shampoos en dergelijke beauty producten in kleine formaten mee te nemen. Voor parfum is verstandig om monsters mee te nemen.
 6. Insmeren. Een van de belangrijkste beauty tips voor de zomer is het insmeren van je lichaam en gezicht. Smeer je elke dag goed in voordat je naar buiten gaat. Hoe lang wachten met zonnen na het insmeren? Wacht een half uur tot uur tot de zonnebrand goed ingetrokken is. Zonnebrand heeft even de tijd nodig goed in te trekken, zodat het goed werkt! Mocht het toch voorkomen dat je verbrand dan is het handig om aftersun in de buurt te hebben. Dit geeft je huid namelijk een kalmerend gevoel.
 7. Vervang foundation met BB of CC cream. In de winter is het aan te raden om foundation te gebruiken, maar in de zomer is het beter om BB of CC cream als make-up te gebruiken. Hier zit namelijk ook zonbescherming in.
 8. Doe eerst zonnebrand op en dan pas make-up. Zonnebrand kan namelijk je make-up beschermen tegen de zon. Hierdoor zorg je ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Al dien je wel door de dag heen je soms weer in te smeren, bijvoorbeeld als je net het water in bent gegaan.
 9. Blotting paper. Dit is erg handig! Met behulp van blotting paper is het mogelijk om het vet van je huid op te nemen, zonder dat je make-up wordt aangetast! Je make-up blijft dus netjes zitten. Altijd handig om in je tas te hebben.
 10. Gebruik transparante poeder over je make-up. Een poeder zorgt er namelijk voor dat er vocht, zoals zweet, wordt opgenomen. Dit maakt het mogelijk dat de make-up gewoon blijft zitten. Bovendien is het ook goed voor je huid, omdat het je huid laat ademen.

Make-up voor de warme zomerdag

Hopelijk helpen deze bovenstaande zomer make-up tips jou om de zomer goed en mooi door te komen!

Wil jij een wereldreis plannen, en heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan deze blog, en kom hier alles over te weten!