Gezichtsmasker opdoen: Het opdoen van een gezichtsmasker heeft enorm veel voordelen te bieden. Zo is het hiermee mogelijk om je huid extra voeding te geven, bacteriën van je gezicht te verwijderen en het zorgt ervoor dat je een gezondere huid krijgt. De voordelen van een gezichtsmasker mogen nu hopelijk duidelijk zijn. Er is echter een zeer belangrijke vraag hierbij: moet je een gezichtsmasker voor of na het douchen gebruiken? Hierover bestaat namelijk aardig wat onduidelijkheid. In deze blog gaan wij bespreken wanneer je het best een masker kunt opdoen. Lees dus snel verder indien je dit wilt weten!

Gezichtsmasker voor of na het douchen op doen?

Er zijn hiervoor een aantal dingen te zeggen. De gezichtsmaskers hebben namelijk uitdrogende eigenschappen, waardoor je gezicht kan uitdrogen nadat je hebt gedoucht. Hoewel dit een zeer goed punt is, is het echter zo dat er meer voordelen zijn te benoemen om een masker na het douchen op te doen. Een van de punten is dat je poriën volledig open zijn nadat je hebt gedoucht. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger voor maskers om de voedende eigenschappen af te geven, aangezien het een stuk simpeler is om de poriën binnen te dringen. Een andere reden om een masker op te doen na de douche, is omdat het een stuk beter wordt geabsorbeerd.

Je kunt er bovendien ook voor kiezen om tijdens het douchen een masker op te doen. Groot voordeel hiervan is, is dat je er zeker van weet dat het masker volledig van je gezicht verdwijnt. Het is echter wel lastig om het goed in te laten trekken, aangezien het snel weggespoeld kan worden door het water. Wanneer dus het beste moment is, is moeilijk te zeggen. Het is echter zo dat na de douche toch wel echt lijkt te winnen, althans vanuit ons perspectief!

Tips om het maximale resultaat uit je masker te halen

Nu het (hopelijk) duidelijk is wanneer je de gezichtsmasker op moet doen, gaan wij een aantal tips bespreken waardoor jij het optimale hieruit kunt halen!

 1. Kijk naar je eigen huidtype
 2. Laat het masker goed intrekken. (15 tot 20 minuten)
 3. Reinig je huid voordat je het masker aanbrengt
 4. Scrub je gezicht voordat je het reinigingsmasker op doet
 5. Spoel het gezichtsmasker goed af
 6. Gebruik een kwast om het gezichtsreinigingsmasker aan te brengen
 7. Gebruik maximaal 2 keer per week een masker

Toelichting van het schoonmaken van je gezicht

 1. Kijk naar je eigen huidtype. Je eigen soort huid speelt een grote rol bij het opdoen van een masker. Je moet dus kijken wat het doel is van het masker, wat uiteraard afhangt van je eigen huidtype. De meest voorkomende redenen om een masker te verwijderen zijn om je huid te hydrateren en om acne of vet te verwijderen. Dit zijn echter maar een paar voorbeelden van redenen om een masker te gebruiken.
 2. Laat het lang genoeg zitten. Een masker heeft gemiddeld 15 tot 20 minuten nodig om volledig in te laten trekken. Het is belangrijk dat je het laat zitten, aangezien het de tijd nodig heeft om in te laten werken.
 3. Huid reinigen voor het aanbrengen van je masker. Mocht je toch liever een masker opdoen voordat je gaat douchen, dan is het aan te raden om je huid wel te reinigen voor het aanbrengen van een gezichtsmasker. Het masker kan in dat geval namelijk het best haar werk doen.
 4. Scrub je gezicht voordat je het masker opdoet. Dit zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen van je gezicht verdwijnen, waardoor het eenvoudiger is voor het masker om in te trekken.
 5. Goed afspoelen. Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar we benoemen het toch: je dient het masker goed af te spoelen nadat het volledig is ingewerkt. Te lang laten zitten is namelijk niet goed voor je huid.
 6. Gebruik een kwast. Het gebruiken van een kwast is een zeer hygiënische manier om het masker aan te brengen. Belangrijk hierbij is om een zachte/brede kwast te gebruiken, waardoor het mogelijk is om het masker op een gelijkmatige manier op je gezicht aan te brengen.
 7. Gezichtsmasker: hoe vaak gebruiken? Wij raden het aan om maximaal twee keer per week een masker te gebruiken.

Je gezicht reinigen met deze huidverzorgingsroutine | Na het douchen!

Wil je ook weten of je beter voor of na de zonnebank kunt douchen? Klik dan hier!