Wanneer je merkt dat je last hebt van haaruitval kan dit grote paniek veroorzaken. Dit kan voor veel mannen en vrouwen een enorme klap zijn. Ons haar maakt een deel uit van wie we zijn, het is dan ook erg verdrietig wanneer je ziet dat het haar langzaam begint uit te vallen.

Wat kan haaruitval veroorzaken?

Haaruitval kan veel verschillende redenen hebben. Zo zijn er verschillende ziektes die hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn. Schildklierziektes staan bijvoorbeeld vaak in verband met haaruitval. Wanneer je een te laag gewicht hebt, kun je gaan merken dat het haar dunner wordt. Dit komt doordat er niet genoeg voedingsstoffen opgenomen kunnen worden. Een andere reden voor haarverlies is wanneer iemand een tekort aan ijzer, dit is een veel voorkomende oorzaak. Daarnaast kunnen de bijwerkingen van medicijnen ook voor haarverlies zorgen. Het is dus van belang om in dit geval de bijsluiter van medicatie nauwkeurig te lezen. Wanneer iemand onlangs een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt en deze persoon erg onrustig is en veel stress heeft kan dit ook leiden tot haarverlies.

3 tips voor haaruitval

Ik heb haaruitval; wat nu?

Wanneer je last hebt van haaruitval, raden we je aan om meteen langs te gaan bij een specialist. Gewoon voor de zekerheid. Hoe eerder deze kwaal behandeld kan worden hoe beter. Een specialist kan je vertellen wat je precies nodig hebt op basis van de klachten en een onderzoek.

3 tips voor haaruitval

Wel zijn er een paar algemene tips die haaruitval zo veel mogelijk kunnen beperken.

Zo raden we je aan om te investeren in een goede borstel. Om de haarvezels goed te kunnen beschermen kan het een goede keuze zijn om een borstel aan te schaffen van natuurlijke materialen. Daarnaast kun je het haar het beste borstelen van de punten naar de kruin. Zo voorkom je dat je meer haar meetrekt door eventuele klitten in het haar.

Daarnaast kan het zeker geen kwaad om ervoor te zorgen dat je voldoende van de juiste vitamines tegen haaruitval binnenkrijgt. In dit geval raden we je aan om met name genoeg vitamine B, C en zink te nuttigen. Dit kun je doen door het juiste voedsel te eten of gebruik te maken van supplementen.

Ook is het in deze tijden van groot belang dat je goed denkt om je gezondheid. Hier maakt het drinken van genoeg water ook een groot deel van uit. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *