Het is bijna zomer! Met het mooie weer hebben we steeds meer redenen om weer lekker veel buiten te zijn en dingen te ondernemen. Naar festivals, feestjes met vrienden of lekker op vakantie. Voor veel vrouwen een goede reden voor een haar make-over! Een nieuwe frisse kleur in het haar of een paar highlights. Wij hebben vier handige tips voor je op een rijtje gezet zodat een prachtige uitkomst verzekerd is als je zelf aan de slag gaat!

Doe kennis op

Voordat je zelf aan de slag gaat met een pakje haarverf is het wel van belang om je goed in te lezen. Zo voorkom je onnodige beschadigingen of verkleuringen.Vooral als je je haar nog nooit geverfd hebt, kan het de eerste keer erg spannend zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer de uitkomst tegenvalt. Lees de instructies op de verpakking goed door. Daarnaast kan het handig zijn om wat hulp in te schakelen, misschien een goede vriendin of een familielid die al enige ervaring heeft met haarverf.

Kies de goede kleur

Als je een verpakking met verf koopt kun je vaak zien hoe de uiteindelijke kleur eruit gaat zien. Er zijn in totaal 11 kleurhoogtes, van zwart naar lichtblond. Het is van belang om erachter te komen tot welke categorie jouw haar behoord. We raden je aan om voor een kleur te gaan die maximaal twee kleurhoogtes lichter of donkerder is. Als je je haar donker wilt verven moet je er rekening mee houden dat de kleur vaak donkerder uitvalt als dat er op de verpakking staat. Je kunt dan ook beter de lichtste donkere kleur uitproberen als je de keuze hebt. Als dit niet donker genoeg is, heb je altijd de mogelijkheid nog om het haar nog donkerder te verven. Als je je haar meteen donker verft is het niet meer mogelijk om het haar lichter te verven.

Hoeveel verpakking heb je nodig?

Afhankelijk van de lengte en hoeveelheid van jouw haar kun je het aantal verpakkingen dat je nodig hebt bepalen. Het zou zonde zijn als blijkt dat er niet genoeg verf is, terwijl je je haar aan het verven bent. Zorg er dus voor dat je dit vooraf goed uitgezocht hebt. Als je een normale hoeveelheid aan haar hebt tot op de lengte van de schouders dan is een verpakking genoeg. Als je erg dik en lang haar hebt dan kan het zijn dat je twee verpakkingen nodig zult hebben.

Nazorg van het haar

Het verven van haar kan het haar beschadigen. Daarom raden we je aan om het haar na het verven wat extra liefde te geven. Zorg ervoor dat je een goede shampoo en conditioner aanschaft voor gekleurd haar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Olaplex shampoo. Deze shampoo zorgt ervoor dat beschadigd haar de nodige boost krijgt en na gebruik gezond aanvoelt. Olaplex shampoo kopen is tot nu toe alleen mogelijk via een online aanbieder.