Heb jij wel eens van glutathion supplementen gehoord? Dan ben jij vast ook wel benieuwd wat de voordelen  van glutatione voor je lichaam zijn! Wij vertellen alles tot in de puntjes over de vele glutathione voordelen voor je lichaam. Lees snel verder!

In deze blog bespreken wij:

 1. Wat is glutathione?
 2. De glutathion werking voor het lichaam
 3. Glutathione voordelen voor de huid
 4. Wanneer glutathione innemen?

Wat is glutathione?

Gluathione is een klein molecuul van eiwitten dat bestaat uit een verbinding van drie aminozuren:

 • Cysteïne
 • Glycine
 • Glutaminezuur

Glutathione is van nature als antioxidant in het lichaam aanwezig en het beschermt de cellen tegen schade van reactieve zuurstofdeeltjes. Deze reactieve zuurstofdeeltjes kunnen een groot gevaar voor verschillende celbestanddelen vormen. Glutathione speelt ook een rol in de stofwisseling. Het helpt bij het ontgiften van gifstoffen, het regulariseren van het immuunsysteem en het behouden van de cellulaire gezondheid.

Glutathione tekort

Een glutathione tekort wordt vaak geassocieerd met bepaalde gezondheidsproblemen denk aan:

 • Oxidatieve stress
 • Ontstekingen
 • Een verslechterd immuunsysteem

Om het glutathion-niveau te verhogen kun je voor een bepaalde periode iedere dag een glutathion supplement innemen, om zo je gezondheid te kunnen verbeteren.

De Glutathione werking voor het lichaam

De antioxidant glutathion heeft verschillende werkingen in het lichaam namelijk:

 1. Beschermt de cellen tegen reactieve zuurstofdeeltjes.
 2. Ontgiftende werking.
 3. Helpt het immuunsysteem reguleren.
 4. Behoudt de cellulaire gezondheid.
 5. Beschermt de lever tegen gifstoffen.

Glutathione voordelen op een rijtje

Glutathion Beschermd de cellen tegen reactieve zuurstofdeeltjes

Glutathione is van nature als antioxidant in het lichaam aanwezig en het beschermt de cellen tegen schade van reactieve zuurstofdeeltjes. Reactieve zuurstofdeeltjes (vrije radicalen) zijn onstabiele moleculen die ontstaan als bijproducten van de oxidatieve ademhaling of als een gevolg van stress. De reactieve zuurstofdeeltjes kunnen een groot gevaar voor verschillende celbestanddelen vormen.

De ontgiftende werking van glutathione

Glutathion kan helpen verschillende gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, zoals zware metalen en milieuverontreinigende stoffen.

Glutathion helpt het immuunsysteem reguleren.

De antioxidant glutathion kan bevorderlijk zijn voor een gezond immuunsysteem. Dit komt omdat glutathion helpt in het gevecht tegen verschillende ziekteverwekkers en gifstoffen die schadelijk zijn voor het lichaam.

De cellulaire gezondheid behouden met glutathion

Glutathion is essentieel voor het lichaam, omdat het er voor zorgt dat de energie productie in onze cellen goed functioneert. Ook helpt glutathion bij het herstellen van beschadigd DNA en beschermt het tegen oxidatieve stress en ontstekingen.

De bescherming van de lever tegen gifstoffen

Glutathion helpt bij de bescherming van de lever tegen schade van bepaalde gifstoffen en oxidatieve stress.

Wat zijn de voordelen van Glutathione voor de huid?

Hoewel er verschillende redenen zijn om glutathion supplementen te gebruiken, zijn er ook mensen die deze supplementen gebruiken om de gezondheid van de huid te behouden. Ben jij benieuwd naar de glutathione voordelen voor de huid? Wij vertellen meer!

Glutathion:

 1. Egaliseert de kleur van de huid
 2. Heeft een anti-verouderingseffect
 3. Beschermt tegen zonschade
 4. Helpt de huid te hydrateren

Glutathione voordelen voor de huid

Het egaliseren van de huid

Glutathion wordt in verbrand gebracht met de egalisatie van de huidskleur en het verminderen van donkere vlekken en pigmentatie.

De anti-verouderingseffecten

Glutathion beschikt over anti-verouderingseigenschappen zoals het vertragen van de productie van rimpels, ouderdomspigmentatie en het helpt de elasticiteit van de huid te behouden.

Bescherming tegen huidschade door de zon

De antioxidant helpt bij de bescherming tegen Uv-straling en andere milieuverontreinigende stoffen, die zeer schadelijk voor de huid kunnen zijn.

Hulp bij het hydrateren van de huid

Glutathione helpt de huid om beter te kunnen hydrateren en een droge huid te verminderen. Dit kan ervoor zorgen dat je huid er weer gezonder, egaler en mooier uit gaat zien.

Wanneer glutathione innemen?

Ben jij van plan om glutathion supplementen te gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om te weten wanneer je deze supplementen het beste kunt innemen. De timing van het innemen van een glutathion supplement hangt af van het persoon en de reden van innemen. Wij hebben een aantal algemene richtlijnen van het innemen van glutathion supplementen op een rijtje gezet:

 1. De algemene gezondheid en welzijn: De glutathionsupplementen kunnen op ieder moment van de dag worden ingenomen. Je kunt er ook bewust voor kiezen om ze in de ochtend in te nemen om de dag goed te beginnen met een bom van antioxidanten.
 2. Het ontgiften van je lichaam: Als je glutathionsupplementen gebruikt om je lichaam te ontgiften, kun je deze het beste in de avond innemen. Dit komt omdat de natuurlijke ontgiftings-processen vaak tijdens de slaap optreden.
 3. Atletische prestaties verbeteren: Sommige sporters nemen glutathionsupplementen om te voorkomen dat er door de vrije radicalen (reactieve zuurstofdeeltjes), die bij veel inspanning vrij komen, weefselschade ontstaat. Je kunt de supplementen voor of na het sporten innemen.
 4. De gezondheid van de huid verbeteren: Als je de gezondheid van de huid met behulp van glutathion wilt verbeteren kun je de supplementen op elk moment van de dag innemen.


Wil jij gluathione kopen? Dan kun je altijd voor meer informatie een zorgverlener om advies vragen. Ook kun je dan vragen naar de juiste dosering en timing van innemen die bij jouw situatie en behoeften passen.