Rimpels horen bij het ouder worden, daar ontsnapt niemand aan. Tegelijkertijd wil dat niet zeggen dat je de veroudering en alles wat daarbij komt kijken zo maar de vrije loop moet laten. Een rimpeltje hier en daar is helemaal niet erg, maar je moet je wel comfortabel en vol zelfvertrouwen blijven voelen in je eigen vel. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat methodes om esthetische ouderdomsverschijnselen tegen te gaan en wat betreft het verminderen van rimpels is Botox nog steeds de beste methode.

Dat dit al een tijdje geen geheim meer is, wordt onderschreven door het feit dat, volgens de American Board of Cosmetic Surgery, in 2020 meer dan zeven miljoen mensen in de Verenigde Staten een behandeling met Botox ondergingen. In Nederland is de populariteit van Botox ook al jaren groeiende. Onder de Nederlandse volwassenen tot 25 jaar alleen al vinden tegenwoordig bijna 400.000 ingrepen per jaar plaats, een groei van meer dan 250% in tien jaar tijd. Onder de Nederlandse vrouwen bleek uit een onderzoek van het Rotterdamse Erasmus MC dat in 2016 één op de vijftig had koos voor een cosmetische behandeling met Botox.

Kortom, Botox wordt steeds populairder, zowel in Nederland als wereldwijd, en dat is niet zo verrassend. In de nooit aflatende strijd tegen ouderdom is het tenslotte de meest effectieve methode tegen rimpels. Botox is simpelweg nog steeds de beste methode om rimpels te verminderen, onder andere dankzij de volgende voordelen.

Precieze behandelingen

Eén van de grote voordelen van Botox behandelingen is de precisie waarmee ze uitgevoerd kunnen worden. In tegenstelling tot veel alternatieve opties, zoals crèmes tegen rimpels en chemische peelings, kan je met Botox tot vrijwel op de millimeter precies bepalen welke spieren behandeld dienen te worden en hoe. Die mogelijkheid zorgt ervoor dat je met Botox perfecte resultaten kan behalen bij de vermindering van rimpels, precies zoals je het voor ogen had.

Snel weer klaar

Onder andere dankzij de precieze manier van behandelen duurt een Botox behandeling over het algemeen ook niet langer dan 10 à 15 minuten. Na een goed gesprek met de behandelende specialist weet deze precies welke resultaten je wilt behalen en hoe hij of zij daarbij het beste kan helpen. Het is dus wel van groot belang dat je voor alle behandelingen met Botox contact opneemt met een ervaren cosmetisch arts om onaangename verrassingen te vermijden.

Zichtbare vermindering van rimpels

Als je een patiënt vraagt naar waarom hij of zij voor Botox heeft gekozen als middel om rimpels te verminderen, dan is de kans groot dat het antwoord te maken heeft met hoe snel de resultaten al duidelijk zichtbaar zijn, zeker in vergelijking met andere soorten behandelingen. Het kan natuurlijk wat variëren per persoon, maar normaal gezien zal je al binnen enkele dagen na je Botox behandeling een aanzienlijke vermindering van je rimpels opmerken, met een maximaal resultaat na ongeveer 14 dagen.

Nauwelijks tot geen bijwerkingen

Als de snelheid van de gewenste resultaten niet de reden is waarom iemand voor Botox heeft gekozen, dan is het uitblijven van bijwerkingen dat hoogstwaarschijnlijk wel. Afgezien van tijdelijke vermindering van activiteit en flexibiliteit van de behandelde spieren zal je eigenlijk geen negatieve neveneffecten ondervinden na een cosmetische Botox behandeling.

Botox tegen zweten

Botox heeft naast het verminderen van rimpels nog een ander belangrijk pluspunt dat niet veel mensen kennen. Het is namelijk ook een uitstekende behandeling voor overmatig zweten, zowel in het aangezicht als op andere plekken op het lichaam, zoals de oksels, de handpalmen en de voetzolen. Daarbij moet wel heel goed worden opgelet dat de omringende spieren van het behandelde gebied niet te veel verzwakt of verlamd worden, wat het belang van het consulteren van een ervaren cosmetisch arts voor dergelijke behandelingen opnieuw onderstreept.