Zit jij een avondje met een vriend of vriendin te borrelen en zijn jullie opzoek naar een drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg drankspelletjes die je met zijn tweeën kunt spelen. Lees snel verder, want wij hebben de leukste drankspellen voor 2 personen op een rijtje gezet!

verschillende soorten drankspellen:

De top 6 van verschillende type drankspellen zijn:

 1. Tops
 2. Bierpong
 3. Ezelen
 4. Juffen
 5. Hoger – lager
 6. Bussen

#1 Drankspel Tops

CategorieBehendigheid
Naam drankspelTops
Aantal spelers2 spelers
Speelduur30 tot 60 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Benodigdheden6 volle flesjes bier + 1 leeg flesje bier
Tabel drankspel voor 2 personen, Tops

Spelvoorbereiding: De 2 spelers gaan aan tafel tegenover elkaar zitten, met beide 3 volle bierflesjes voor zich. Deze drie bierflesjes zijn als het ware je levens. Ook hebben beide spelers allebei 1 leeg bierflesje voor zich staan, met daarop een omgekeerd bierdopje.

Speluitleg: Wat moet je doen? Om de beurt met een bierdopje het bierdopje van de ander zijn flesje af gooien. Lukt dit? Dan neemt de ander 4 slokken. Raak je alleen de fles maar valt het dopje van de ander er toch af? Dan moet jij 1 flesje helemaal leeg drinken. Heeft 1 iemand alle flesjes leeg? Dan heeft de ander gewonnen!

Drankspel zonder materiaal

#2 Drankspel Bierpong

CategorieBehendigheid
Naam drankspelBierpong
Aantal spelers2 spelers (of meer)
SpeelduurEigen keuze
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Benodigdheden20 american cups (10 blauwe en 10 rode) 1 tafeltennisbal, langwerpige tafel, drank
Tabel voor drankspelletjes, Bierpong

Spelvoorbereiding: Maak aan beide kanten van de tafel een piramide van de bekers. Op de onderste rij van deze piramide staan 4 bekers en op de bovenste rij 1 beker. Vul de bekers met drank naar keuze.

Speluitleg: Als eerste wordt er bepaald wel team begint. Om de beurt gooien de teams het tafeltennisballetje richting de cups van de tegenstander. Wanneer het balletje in de beker van het andere team gegooid wordt, moet de persoon van het andere team deze beker leeg drinken. Wanneer een team alle bekers van de tegenstanders heeft geraakt, heeft dit team gewonnen.

Spelregels:

 1. Als je aan de beurt bent om te gooien, moet je er voor zorgen dat als je het balletje gooit, je elleboog niet verder dan de rand van de tafel komt.
 2. Als het tafeltennisballetje tijdens het gooien meer dan 1 x op de tafel stuitert, mag het andere team de bal afweren.
 3. Voor zowel bier, wijn en mixdrank geld het zelfde: De bekers moeten minimaal tot de helft gevuld zijn.

Regels beerpong (video)

#3 Drankspel Ezelen

CategorieKaartspel
Naam drankspelEzelen
Aantal spelers2 tot 4 spelers
SpeelduurEigen keuze
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
BenodigdhedenKaartspel + drank naar keuze
Tabel drankspel voor 4 personen, drankspel kaarten, Ezelen

Spelvoorbereiding: Haal de boeren, vrouwen, heren en A’s uit het kaartspel. De deler schud de kaarten en deelt aan ieder 4 kaarten.

Speluitleg: Iedere speler heeft 4 kaarten in zijn hand en een glas met drank naar keuze. Zodra er 1,2,3, ezelen.. wordt gezegd geeft iedere speler één kaart uit eigen hand aan de andere speler, tot één iemand 4 dezelfde kaarten in zijn hand heeft. Als je 4 dezelfde kaarten hebt, roep je: EZELEN! De verliezer(s) moet een slok nemen / zijn glas leeg drinken. Als je dit spel met 3 of meer speelt, ga je in een kringetje zitten en worden de kaarten met de klok mee doorgeschoven.

Voorbeeld Ezelen (video)

#4 Drankspel Juffen

CategorieDenkspel
Naam drankspelJuffen
Aantal spelers2 spelers (of meer)
Speelduur15 tot 30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
BenodigdhedenDrank
Tabel drankspel voor 2 personen, Juffen

Speluitleg: Tijdens het drankspel juffen wordt er om de beurt geteld. 1-2-3-4-5-6… tot je bij het getal 7 JUF moet zeggen. Bij elk getal waar 7 in zit(bijvoorbeeld 27 of 47) , of je 7 mee kunt delen/vermenigvuldigen (bijvoorbeeld 14),  zeg je JUF. Soms moet er bijvoorbeeld twee keer achter elkaar juf gezegd worden, neem getal: 27 en 28. Gaat het mis, en zegt iemand niet snel genoeg juf? Moet hij een shotje/slok/glas drinken.

Uitleg Juffen (video)

#5 Drankspel Hoger, lager

CategorieKaartspel
Naam drankspelHoger – lager
Aantal spelers2 spelers (of meer)
SpeelduurEigen keuze
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
BenodigdhedenKaartspel – drank
Tabel drankspel voor 2 personen, Hoger lager

Spelvoorbereiding: Haal alle jokers uit het kaartspel en bepaal wie de deler is. De deler schudt de kaarten en legt de stapel kaarten blind op tafel. De deler legt 1 kaart open, naast de stapel.

Speluitleg: om de beurt zegt één van de spelers of de volgende kaart hoger of lager dan de openkaart op tafel is. Heb je het fout? Dan moet je drinken.

 Wil je meer drinken? Dan kun je er ook voor kiezen om 2 kaarten per persoon open te leggen en eerst te vragen om de kleur, zwart of rood? En daarna hoger of lager? De kans is dan groot dat je veel vaker moet drinken!

Drankspelletjes voor 2

#6 drankspel bussen

CategorieKaartspel
Naam drankspelBussen
Aantal spelers2 tot 6 spelers
Speelduur30 tot 60 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
BenodigdhedenKaartspel + drank naar keuze
Tabel drankspel voor 6 personen, drankspel met kaarten, Bussen

Speluitleg: Het spel bussen bestaat uit 3 onderdelen:

 1. 4 rondes per persoon raden
 2. De piramide
 3. De bus

De eerste 4 rondes

In dit drankspel voor 2 personen of meer heb je in het eerste onderdeel 4 rondes. Deze 4 rondes doet ieder persoon apart. Dus: 1 iemand deelt en de ander (rest van de groep) raadt de kaarten. De deler deelt per ronde 1 kaart per persoon uit en stelt elke ronde 1 vraag:

Ronde 1: Is de kaart die je krijgt rood of zwart? Fout= drinken!

Ronde 2: Is de volgende kaart die je krijgt hoger of lager dan de 1e kaart die je hebt gekregen? Fout= drinken!

Ronde 3: Ligt het getal van de volgende kaart binnen of buiten de getallen van de 2 kaarten die je al hebt gekregen? Fout= drinken!

Ronde 4: Heb je de soort van de vorige kaart in de vorige 3 rondes al gekregen? (harten, schoppen, ruiten, klaver) Fout= drinken!

De piramide

Als rondes 1 tot en met 4 klaar zijn, begin je aan de piramide. Alle spelers hebben de kaarten van de vorige ronde in hun hand.

De deler legt de kaarten blind (ondersteboven) op tafel in de vorm van een piramide. Op de onderste rij liggen 5 kaarten, daarna 4, daarna, 3, 2, en 1 kaart op de bovenste rij.

De deler draait vanaf onderaan de piramide (rij met 5 kaarten) om de beurt een kaart om. Wie deze kaart heeft (het cijfer of figuur) mag deze kaart uitdelen aan een speler naar keuze. Deze speler moet dan ook drinken. Bij de onderste rij van de piramide mag je 1 slok uitdelen, bij de volgende rij 2 slokken, de volgende 3 slokken etc.

Wanneer de laatste kaart van de piramide is omgedraaid en de slokken weggegeven zijn, moet de speler met de meeste kaarten in zijn hand de bus in. Hebben meerdere spelers de meeste kaarten? Dan wordt er gekeken naar wie de hoogste waarden kaarten heeft.

De bus

De deler legt 6 kaarten blind naast elkaar op tafel. De persoon die in de bus zit moet bij kaart 1 raden of de kaart zwart of rood is. Is het fout? Dan moet diegene drinken, wordt er weer een kaart op de 1e gelegd en moet de speler weer raden. Dit gaat door tot de kaart goed geraden word.

Heeft de speler de 1e kaart van de rij goed geraden ga je door naar de volgende kaart. Nu moet de speler in de bus raden of deze kaart hoger of lager is dan de kaart die op ligt.

Heeft de speler het goed? Dan ga je door naar de 3e kaart van de bus. De deler vraagt of de 3e kaart een rode of zwarte kaart is en of de kaart binnen of buiten de twee vorige kaarten valt.

Dit gaat door tot de laatste kaart in de bus. Bij elke fout moet er gedronken worden en ga je een stapje terug in de bus. Ook moet je dan weer opnieuw beginnen met vragen: rood of zwart, hoger of lager etc.

Heeft de persoon in de bus de 6e kaart goed geraden, dan is hij uit de bus en is het spel voorbij. De persoon die uit de bus is gekomen heeft vrijstelling voor de bus in het volgende potje!

Uitleg bussen video

Veel plezier met het spelen van het leukste drankspel voor 2 personen!

Bekijk hier hoe je zelf een drankspel maken kunt!