Geblondeerd haar herstellen en verzorgen

Het blonderen van je haar heeft erg veel voordelen te bieden. Zo heb je een compleet nieuwe look en kun je je eigen vertrouwen een enorme boost geven. Helaas zijn er ook een aantal nadelen gebonden aan geblondeerd haar. Hierbij valt te denken aan uitgroei, maar ook aan ernstige beschadiging van je haar. Veel vrouwen krijgen na het blonderen namelijk last van zwaar beschadigd haar. Heb jij ook zwaar beschadigd haar en wil je dit herstellen? In deze blog geven wij je een aantal manieren waarmee het mogelijk is om geblondeerd haar te verzorgen en te herstellen indien het zwaar beschadigd is. Lees dus snel verder!

Geblondeerd haar verzorgen

Nadat je je haar hebt geblondeerd is het van enorm belang dat je het gaat verzorgen. Het is namelijk mogelijk dat je haar zwaar beschadigd raakt en dat je dit vervolgens moet herstellen. Voorkomen is beter dan genezen, zo ook bij geblondeerd haar. Nadat je je haar hebt geblondeerd kan het droog, pluizig en dof worden. Van belang is om je geblondeerde haar direct te verzorgen. Dit kan op een aantal manieren. Zo kun je een haarmasker, conditioner en shampoo gebruiken.

 • Shampoo. Hierbij is het van belang dat je shampoo aanschaft welke geschikt is voor geblondeerd haar. Shampoos speciaal geschikt voor geblondeerd haar kunnen enorm helpen om de gelige gloed in je haar te verminderen.
 • Conditioner. Een conditioner zorgt ervoor dat de schubben van je haar worden gesloten. Dit maakt het mogelijk dat je haar sterker wordt. Ook hierbij is het belangrijk dat je een conditioner koopt welke geschikt is voor geverfd haar.
 • Haarmasker. Een haarmasker is een uitstekende manier om geblondeerd haar te verzorgen. Het zorgt er namelijk voor dat je (droge) haar voldoende voeding ontvangt. Dit voorkomt dat het breekbaar wordt.  

Geblondeerd haar herstellen

Deze bovenstaande manieren zijn uitstekende opties om geblondeerd haar te verzorgen. Maar wat moet je nou doen als je zwaar beschadigd haar wilt gaan herstellen? Het blonderen van je haar kan in sommige gevallen namelijk erg veel schade toebrengen. Op dat moment is het van belang om zo snel mogelijk je beschadigde haar te herstellen. Wat precies in jouw situatie werkt hangt af van je type haar. Zo zijn problemen met dof en/of droog haar vrij eenvoudig op te lossen. Hierbij helpen de bovenstaande manieren, zoals shampoos en haarmaskers. Het kan echter voorkomen dat er ook grotere problemen met je haar zich kunnen voordoen. Denk hierbij aan haar dat afbreekt of gespleten punten. Wat kun je dan hier tegen doen? Hiervoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet, waarmee het mogelijk is om zwaar beschadigd haar te herstellen of te verzorgen.

5 Tips om geblondeerd haar te herstellen

 1. gebruik uitsluitend producten geschikt voor geblondeerd haar
 2. Vermijd het zwembad
 3. Probeer niet te vaak te borstelen/kammen
 4. Eet voldoende voeding met vitamine A
 5. Spoel je haar met koud water.

Toelichting van de 5 haarverzorging tips:

 1. Gebruik uitsluitend producten geschikt voor geblondeerd haar. Denk aan haarmaskers, conditioner en shampoos. Voor elk haartype kan dit namelijk verschillende effecten hebben. Hierdoor is het van belang dat je uitsluitend gebruik maakt van producten die passen bij jouw haarkleur.
 2. Vermijd het zwembad. Chloor kan erg schadelijk zijn voor het haar. Een keertje zwemmen zal in de meeste gevallen geen probleem zijn, maar regelmatig zwemmen kan echter wel schadelijk zijn. Dit komt namelijk doordat chloor ervoor zorgt dat alle natuurlijk oliën uit je haar verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat je haar erg dof en droog wordt.
 3. Probeer niet vaak te borstelen/kammen. Beschadigd haar wordt meestal veroorzaakt door de wrijving tussen een borstel/kam en haar. Belangrijk is dus om zo min mogelijk je haar te borstelen of kammen.
 4. Eet voldoende voeding met vitamine A. Het eten van voedsel met vitamine A zorgt er namelijk voor dat er talg wordt geproduceerd. Talg helpt je haar dus beschermen.
 5. Haar spoelen met koud water. Het spoelen van je haar met koud water heeft hetzelfde effect als een conditioner. Koud water zorgt er namelijk voor dat de haarschubben gaan sluiten.

Hoe moet je geblondeerd haar herstellen? Bekijk het in deze hair tutorial