Hoe green juice wordt gemaakt is eigenlijk best simpel: het zijn groente- of fruit restjes, gemengd met water (of andere vloeistoffen) en vervolgens worden die geperst. Het belangrijkste ingrediënt is de groente- en fruitresten, die daardoor zijn vitamines en mineralen blijft behouden. Daarnaast zijn er verschillende soorten green juices, zoals bietensap of appelsap – die je gemakkelijk zelf kan maken, of die je kunt kopen bij de supermarkt.

In dit geval praten we over de green juice van Jesse van der velde. Jesse is een ervaren voedingsdeskundige met meer dan tien jaar ervaring in deze industrie. Hij helpt individuen, bedrijven en zelfs scholen bij het verbeteren van hun gezondheid. Green juice is één van zijn stokpaardjes om mensen meer gezond te krijgen en tot nu toe lijkt dit te lukken.

Superfoods: wat is het?

Er zijn veel verschillende soorten voedingsmiddelen die worden aangeduid als “superfoods”. Maar wat is precies een superfood?

Een superfood is een voedingsmiddel dat vaak hoog in antioxidanten, vitamine C of andere hoge voedingswaarden hebben. De meest bekende superfoods zijn groene thee, broccoli, en avocado’s.

Er is geen wettelijke definitie van superfoods. Maar over het algemeen kan je zeggen dat het eigenschappen zijn van goede voeding en die in hoge mate aanwezig zijn en die mensen nodig hebben om gezond te blijven of beter te worden.

Green juice is een superfood omdat het onder andere rijk is aan vitamine C, antioxidanten en mineralen en dat deze nutriënten in hoge mate aanwezig zijn. Dit maakt dat green juice zeer gezond is.

Omdat deze green juice hoge concentraties nutriënten heeft mag je het met recht een superfood noemen.


Wat doet Green juice voor je lichaam?

Een ongezonde levensstijl kan tot allerlei kwalen en ziektes leiden. Maar wat als je er niets aan doet? Hoe kan je dan toch gezond blijven, als je voedsel zelfs vervuild is met chemische stoffen die onze hersenen verstoren?

Je moet je voeding dus wel degelijk reguleren en opletten wat je eet. Je kan een hele hoop gezondheidsvoordelen opdoen door om de dag green juice te drinken. Een aantal van die voordelen zijn:

 • Je zal minder last krijgen van stress
 • Je spijsvertering wordt beter
 • Het is goed voor je huid door vitamine C
 • Je hebt een betere concentratie
 • Het draagt bij aan je immuunsysteem
 • Je hebt minder last van maagklachten

Belangrijke voedingsstoffen

De ingrediënten voeden je lichaam met tal van belangrijke voedingsstoffen. Een aantal van die belangrijke voedingsstoffen zijn:

 • Vitamine C
 • Magnesium
 • Zink
 • Vitamine A
 • Koper
 • Calcium
 • Biotin
 • Probiotica

Als je deze voordelen combineert met het feit dat je lichaam nu beter kan functioneren op een gezonde manier, dan zul je zien dat het drinken van de gezonde juice echt heel goed voelt en geen eens zo vies smaakt als dat gezegd wordt.

Veel vruchtensappen en andere juices in de supermarkt bevatten vaak toegevoegde suikers en smaakstoffen. Bij green juice is dit niet het geval. Het wordt gemaakt van verse ingrediënten, waardoor je alleen de goede stoffen binnen krijgt i.p.v. alle suikers en toevoegingen.

Als je meer over de voordelen van green juice wilt weten, lees dan deze green juice review en leer over Lucas van Wateringen zijn eigen ervaring met dit product van Jesse van der Velde.

Wat maakt green juice gezond?

Green juice is gezond, omdat het onder andere veel voedingsstoffen bevordert die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Hieronder vind je een lijst met voedingsstoffen die in deze juice worden aangetroffen én goede gezondheidsvoordelen hebben.

VitaminesGezondheidsvoordelen
Vitamine CHet herstellen van lichaamseiwitten én beschermen tegen stress
Vitamine BHet voorkomen van vatbaarheid én het herstellen van cellulaire beschadigingen
Vitamine KHet beschermen van de ingewanden én het verhogen van
Vitamine EHet beschermen van de hersenen én het verminderen van schadelijke stoffen
Vitaminelijst Green Juice

Voordelen van beta-carotene

 1. Het beschermen tegen kanker, hartziekte én diabetes
 2. Glycine: Het beschermen van de bloedvaten én het verminderen van vatbaarheid voor diabetes
 3. Lichaams surplus

Gezondheid is één van de belangrijkste dingen in het leven. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig een stuk fruit, groente én water naar binnen krijgt. Het is belangrijk om het lichaam goed te voeden én zo kunnen we ons gezonder voelen. Het drinken van green juice is ook erg goed voor ons lichaam én het helpt om schadelijke stoffen weg te nemen én ons lichaam voor vele gezondheidsklachten te beschermen.


Wie mogen er geen green juice?

Gebruik het poeder niet als je allergisch bent voor één van de ingrediënten of bloedverdunners slikt. Ook voor vrouwen die zwanger zijn, wordt het afgeraden om Green Juice te gebruiken.

Conclusie: Is green juice gezond?

Green juice is een sapje dat gemaakt wordt van verse fruit en groenten. Het bevat geen E-nummers of andere onnatuurlijke voedingsstoffen, wat het belangrijkste kenmerk is voor de manier waarop je met je gezondheid omgaat.

Deze juice is gezond voor vele redenen, maar de belangrijkste heeft te maken met eten en drinken. Het activeert je spijsvertering en verbetert de opname van voedingsstoffen door bijvoorbeeld vitamine A, beta-carotene en chlorofyl in grotere aantallen naar je lichaam over te brengen. Het is een gezonde en goedkope manier om nuttige voeding binnen te krijgen, die je lichaam helpt. Ook het is een gezond product dat de huid goed beschermt, en het vermindert de belasting van jouw lichaam. Het wordt ook vaak gebruikt om te kalmeren of als ontbijt.

De conclusie is dan ook, dat Green juice zeer gezond is en dat je lijf dankbaar zal zijn als je dit in je dieet zal opnemen.