Heb jij echte planten in huis, maar gaan deze steeds dood omdat je ze vergeet water te geven? Of heb jij een andere reden om geen echte planten te kopen, bijvoorbeeld huisdieren die echte planten opeten? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom echte planten niet zo geschikt zijn voor bij jou thuis. Misschien zijn kunstplanten dan dé oplossing voor jou! Zo heb je een kleurrijk en gezellig huis, zonder extra onderhoud, tijd en kosten die echte planten met zich mee brengen. In deze blog vertellen wij alles over de voordelen van kunstplanten kopen!

In deze blog bespreken wij:

 1. Waarom kunstplanten kopen?
 2. De vele voordelen van kunstplanten
 3. Veel gestelde vragen over kunstplanten
 4. Kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen bij Maxifleur

Waarom kunstplanten?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel planten in huis. Waarom? Het brengt meer kleur in huis en het maakt je huis net wat gezelliger. Zie het als de kers op de taart!

Maar wat als je:

 • Een planten allergie hebt?
 • Levende planten steeds dood gaan?
 • Huisdieren je planten opeten of slopen?
 • Geen geduld hebt tot je planten groot of in de bloei zijn?
 • De tijd niet hebt om je planten te onderhouden?

Heb jij één of meerdere redenen waarom jij geen levende planten wilt aanschaffen? Denk er dan eens over na om kunstplanten te nemen. Zo kun je toch planten in huis hebben, zonder de zorgen ervan!

Maxifleur kunstplanten voor in de woonkamer

De voordelen van kunstplanten

Kunstplanten hebben veel voordelen ten opzichte van echte planten. Maar welke voordelen zijn dit? Wij hebben de voordelen speciaal voor jou op een rijtje gezet. Lees het hier!

#1 kunstplanten gaan niet dood

Het bekendste én grootste voordeel aan nepplanten is: Ze gaan niet dood! Je hoeft ze namelijk niet in het licht te zetten of water te geven. Echte planten kunnen wel snel dood gaan als je:

 • Te weinig of geen licht biedt
 • De verkeerde plantenvoeding geeft
 • Te weinig of te veel water geeft
 • De plant in een te kleine pot houdt
 • Verkeerd snoeit

Er kan dus een hoop mis gaan als je echte planten in huis haalt. Deze zorgen heb je niet meer met kunstplanten!

#2 Met kunstplanten heb je geen onderhoud

Kunstplanten kun je online of in de winkel aanschaffen. Als je de kunstplant gekocht hebt, zet je hem in een bijpassende pot en geef je hem een mooi plekje. THAT’S IT! Alle genoemde onderhoudspunten in voordeel 1 hoef je niet uit te voeren, want kunstplanten gaan niet dood! Kortom, voor kunstplanten is er geen onderhoud nodig. Dat is nog eens praktisch!

#3 Het kost minder tijd om je planten te laten groeien

Je kent het wel: Je koopt een plant en kan niet wachten tot hij groot is en de bloemen mooi opkomen, zodat je huis gevuld is met vrolijkheid en gezelligheid. Merk je dat je daar geen geduld voor hebt? Kies dan voor kunstplanten, kunstbloemen of kunstbomen! Omdat deze er in alle vormen en maten zijn, hoef je nooit meer te wachten op de juiste grootte en hoeveelheid bloemen!

#4 Kunstplanten kosten minder geld

Hoewel de aanschaf van kunstplanten misschien duurder is dan echte planten, zijn ze op langer termijn goedkoper. Echte planten hebben namelijk voeding en water nodig en als ze dood gaan, moeten ze opnieuw aangeschaft worden. Kunstplanten blijven daarentegen altijd mooi en hoef je maar één keer te kopen!

#5 Kunstplanten niet van echt te onderscheiden

Tegenwoordig worden nepplanten zo mooi gemaakt, dat het moeilijk te zien is of de plant nu echt of nep is. Jouw visite zal het dus zeker niet opvallen of je nu echte of neppe planten in huis hebt!

#6 Kunstplanten in alle soorten en maten

Je kunt in alle soorten en maten nepplanten kopen. Denk aan bijvoorbeeld een plant in een pot en kunstplanten met bloemen, maar ook aan kunst hangplanten voor in de tuin. Het is  dan ook heel leuk dat je helemaal zelf kunt kiezen hoe je de ruimte naar eigen smaak kan inrichten. Kies jij voor veel kleurrijke bloemen in een vaas, of ga je voor wat neutralere planten in een mooie pot?

Alles over de kunstbuxus voor buiten van Maxifleur Kunstplanten

Maxifleur kunstplanten voor buiten

#7 De keuze is reuze

Je kunt kunstplanten voor binnen en ook kunstplanten voor buiten kopen. Waarom kunstplanten voor in de tuin zo ideaal zijn? Ook deze hebben geen onderhoud nodig en trekken ook nog eens geen schimmels en beestjes aan. Dat is nog eens: win, win!

#8 nooit meer last van plantenallergie

Heb jij een bepaalde planten of pollen allergie? Ook hier heb je geen last meer van als je nepplanten koopt! Blijf ademen zonder gesnotter en geniet van alle prachtige planten in en om je paleisje!

Veel gestelde vragen over kunstplanten:

Waar koop ik mooie kunstplanten?      

Je kunt kunstplanten zowel in de winkel als online kopen. Let wel op de kwaliteit van de kunstplant die je aanschaft. Een goede kwaliteit kunstplant is uv-bestendig, zodat de plant ook met verschillende weersinvloeden en direct zonlicht mooi blijft. Ook is het belangrijk dat als je naar de plant kijkt, hij bijna niet van echt te onderscheiden is.  

Kunnen kunstplanten buiten?

Er bestaan kunstplanten die je buiten kunt zetten. Let er op dat de kunstplanten wel voor buiten zijn gemaakt. Dit betekent dat ze uv-bestendig moeten zijn en tegen verschillende weersinvloeden kunnen, denk aan regen, zon en harde wind.

Wat is een kunstplant?

Een kunstplant is een decoratieve plant gemaakt van kunststof en kunstzijde. Kunstplanten worden in bijvoorbeeld huis, kantoor of in de tuin als decoratie gebruikt.

Wat zijn de mooiste kunstplanten?

De 5 mooiste namaak planten op een rijtje:

 1. Pilea
 2. Tradescantia hangplant
 3. Dracaena
 4. Ficus
 5. Hertshoorn
Maxifleur kunstplanten voor in de slaapkamer

Kunstplanten kopen bij Maxifleur-kunstplanten

Voor de aanschaf van mooie en hoog kwalitatieve kunstplanten, ben je bij Maxifleur-kunstplanten helemaal aan het juiste adres! Hier kun je terecht voor levensechte kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen. Met deze sfeermakers heb je in een mum van tijd je huis mooi met planten, bloemen of bomen ingericht! Bij Maxifleur kun je terecht voor zowel binnen kunstplanten als buiten kunstplanten! Wil jij namaak planten shoppen? Neem dan snel een kijkje op de webshop, of kom langs in de showroom!

Weet jij al welke kunstplanten jij het mooist vindt?