Alle baard dragende mannen kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Een baardtrimmer is essentieel om jouw baard op een gemakkelijke manier goed bij te houden. Je kan natuurlijk ook naar een barbier toe gaan om dit te laten doen, maar het is ook handig als je dit ook zelf thuis kunt doen. Met het gebruik van een baardtrimmer kan je eenvoudig de baardharen trimmen op de door jou gewenste lengte. Alle baardtrimmers zijn voorzien van een opzetstuk welke je op verschillende lengtes af kunt stellen.

Waarom is het belangrijk om je baard te trimmen?

Wist je dat het geheim voor vollere gezichtsbeharing bestaat uit het regelmatig trimmen van je baard? Dit kun je bijvoorbeeld met een baardtrimmer doen. Je baard of snor groeit niet telkens even snel terug als je het netjes trimt. Sommige haren groeien sneller dan andere haren, waardoor het lijkt alsof je baard of snor niet overal even vol is. Door te trimmen, zorg je ervoor dat de haren die sneller groeien dezelfde lengte krijgen als de haren die er langer over doen om de rest bij te houden. Hierdoor krijgt je baard of snor dezelfde lengte en ziet het er meteen strakker, verzorgder en voller uit. Op die manier kun je de baard of snor steeds iets langer of voller maken, zonder dat je alles in één keer kort hoeft te scheren en opnieuw hoeft te beginnen.

Waarom gebruikt een man een baardtrimmer?

Verschillende soorten baardtrimmers

Er is een grote verscheidenheid aan baardtrimmers verkrijgbaar met elk hun eigen mogelijkheden. Zo is er ook een baardtrimmer die multifunctioneel gebruikt kan worden. Je kan daarmee dus ook jouw haren trimmen en deze gebruiken in de functie van een tondeuse. De opzetkammen geven verschil in lengtemogelijkheden. Ook kan je met het gebruik van een standaard baardtrimmer zorgen voor een verzorgde look als je niet helemaal gladgeschoren wil zijn. Bedenk voor de aanschaf van een baardtrimmer goed waar je deze voor wilt gebruiken. Op basis daarvan kan je bepalen of je een standaard baardtrimmer nodig hebt, of een multifunctionele.

Voordelen gebruik baardtrimmer

Een groot voordeel van het gebruik van een baardtrimmer, is dat het niet langer meer gebeurd dat je op een onoplettend moment uitschiet en een hap uit jouw baard scheert. Dit risico loop je wel met het gebruik van een baardschaar. De trimmer zorgt ervoor dat de baard compleet gelijkmatig is en geen uitschieters heeft. Het trimmen gaat snel en secuur en is ook gemakkelijk te doen op het moment dat je niet veel tijd hebt. Behandel je baard na het trimmen altijd door het gebruik van een milde baard olie.

Hoe trim je een baard?

Een baard trimmen is niet heel ingewikkeld, maar het is wel van belang om een aantal stappen te doorlopen voordat je daadwerkelijk start met de baardtrimmer. Allereerst dient je baard schoon en vetvrij te zijn voordat je start met het trimmen van je baard. Zorg ervoor dat de baardharen goed droog zijn en kan deze door in dezelfde richting. Je bent nu klaar om te starten met het gebruik van de baardtrimmer. Het is verstandig om te starten met een iets langere stand, vanuit daar heb je een goed richtpunt. Is het toch te lang, dan kan je gemakkelijk de baard nog iets korter trimmen door het gebruik van een kortere stand. Behandel je baard eventueel na door het gebruik van baard olie.

Hoe trim je een snor?

Wil jij je snor strak en netjes krijgen? Dan kun je ervoor kiezen om de snor even lang te trimmen als de rest van je baard, maar je zou hem ook iets langer kunnen houden, waardoor je snor in één keer veel meer opvalt. Er gaat niets boven een pas getrimde snor en een strakke liplijn. Vraag jij je af op welke manier je de snor zo makkelijk mogelijk bij je lippen weghaalt? Dan hoef je tijdens het trimmen alleen maar te glimlachen en je ziet precies waar je de haren weg kunt halen. Houd je snor zo recht mogelijk en zorg ervoor dat je de onderkant zonder de trimmerkam tot 1 cm boven je lip afscheert. Het eindresultaat is prachtig!

Op welke manier trim jij je hals?

Nadat jij je baard, bakkebaarden en snor netjes hebt getrimd, mag je de hals uiteraard niet vergeten. Je neklijn is een belangrijk onderdeel van de baard. Het heeft namelijk de grootste invloed op hoe je baard er uiteindelijk uitziet. Zet de neklijn nooit te hoog in. Dan lijkt het net of je alleen haar op je kaken hebt. Zet je de neklijn juist te laag in? Dan lijkt het weer alsnog je een nekbaard hebt en dat ziet er ook niet heel fris uit. Je kunt de neklijn het beste definiëren door je middel- en wijsvinger horizontaal op je ademsappel te leggen. Wanneer dit is gelukt, dien je een denkbeeldige U-vorm te trekken van je ademsappel naar je oren. Alle haren die hierbuiten vallen, dien je met de trimmer te verwijderen.

Laatste check: haal alle wilde haren weg voor een smooth eindresultaat

Wanneer je de baard, snor, bakkebaarden en neklijn hebt getrimd, is het tijd om een laatste check op wilde haren uit te voeren. Kam je baard met een kam de kant op hoe jij hem altijd draagt. Wanneer er dan baardharen losspringen, zijn die nog net iets te lang. Je kunt deze op ongeveer de gelijke lengte knippen als de rest van je baard door een baardschaar te gebruiken. Is het gelukt? Dan hoef je alleen nog maar de verzorging na de trimbeurt te doorlopen.

Wat doe je met de verzorging van je baard na de trimbeurt?

Het trimmen van je baard, snor en bakkebaarden is dus goed om de beharing overal even vol en lang te krijgen. Nadat je deze stap hebt voltooid, is het tijd om over verzorgende producten voor je baard, snor en bakkebaarden na te denken. Net zoals je hoofdhaar, houdt je gezichtsbeharing wel van verzorgende producten van tijd tot tijd. Kies bijvoorbeeld voor baardshampoo of fijne baardolie. Wanneer je dit soort producten inzet voor de verzorging en verwennerij van de gezichtsbeharing, voorkom je dat de baard, snor of bakkebaarden stug, droog en pluizig worden. Wil je een keer een statement maken met je snor? Zet dan snorrenwax in om er grappige vormen in te maken.