Volgens vele mensen is het de ultieme test voor jullie relatie: samen op wereldreis. Een wereldreis is uiteraard compleet anders dan een all-inclusive vakantie naar Spanje of Turkije voor twee weken. Door samen te reizen leer je elkaar echt kennen: alle positieve kanten, maar ook enorm veel negatieve eigenschappen komen naar boven tijdens een wereldreis. Dit komt doordat een wereldreis niet bepaald een vakantie is waarbij je lekker achterover kan leunen. Je moet namelijk wekenlang, misschien zelfs maanden, rondlopen met een zware backpack. Je bent bovendien ook op onbekend terrein, dus er kunnen een aantal problemen ontstaan: denk hierbij aan slecht slapen, heimwee en nog een aantal andere zaken. Wat je dan absoluut niet erbij wilt hebben, is ruzie met je vriend of vriendin. Discussies en ruzies kunnen namelijk vrij gemakkelijk ontstaan op een wereldreis, door de hiervoor genoemde problemen. Ruzie kun je er dan eigenlijk niet bij hebben. Ga jij binnenkort op wereldreis samen met je vriend of vriendin? Dan raden wij het sterk aan om verder te lezen. Wij geven in deze blog namelijk de ultieme guide voor backpacken met relatie!

Tips voor samen op wereldreis

Tip 1: Doe dingen alleen

Als je gaat backpacken met je relatie, zijn jullie weken, soms wel maanden, lang samen en zitten jullie de hele tijd op elkaars lip. Dit kan erg snel voor irritaties zorgen. De oplossing hiervoor? Doe ook eens dingen alleen! Jullie hoeven namelijk echt niet 24/7 samen te zijn op reis. Ga bijvoorbeeld alleen boodschappen doen of winkelen.

Tip 2: Verras elkaar

Thuis doen jullie (als het goed is!) ook eens wat liefs voor elkaar: een date plannen, voor elkaar koken of een leuk cadeautje geven. Vergeet dit niet te doen tijdens jullie wereldreis! Verras je partner dus eens met een leuke date bij een luxe restaurant of je kunt er ook voor kiezen om zelf te koken! Laatste optie maakt het mogelijk dat je aardig wat geld kunt besparen, iets wat wel handig is tijdens een wereldreis. Meer over financiën bij de volgende tip!

”I don’t know where i’m going, but i promise it won’t be boring”

Tip 3: Uit je comfort zone

Een wereldreis zelf op zich is al voor aardig wat mensen een hele grote stap buiten de comfort zone. Tijdens een wereldreis zal je waarschijnlijk voor het eerst in je leven voor een hele lange tijd weg zijn van je huis. Dit is uiteraard al iets waarvoor de meeste mensen onder ons uit de eigen comfort zone moeten stappen. Je kunt echter nog veel meer doen om uit je comfort zone te stappen tijdens de wereldreis! Denk hierbij aan ziplinen, bungeejumpen en duiken. Deze activiteiten zullen je zeker weten bij blijven.

Tip 4: Geld

Een wereldreis kost aardig wat geld, dus het is belangrijk om te achterhalen wat jullie budget is. Van belang is om dit vooraf met elkaar te bepalen, zodat jullie tijdens de reis niet voor onverwachte verrassingen staan. Ook kunnen jullie op basis hiervan alvast gaan nadenken over een aantal zaken. Denk hierbij aan in wat voor soort accommodaties jullie gaan bedrijven, de activiteiten die jullie willen doen en ook een inschatting van het eten: gaan jullie vooral van buiten eten halen of zelf koken om kosten te besparen?

Tip 5: Communicatie

Met elkaar communiceren is erg belangrijk in je relatie, en al helemaal tijdens een wereldreis. Kleine irritaties kunnen namelijk voor erge ruzies zorgen. Belangrijk is dat jullie open naar elkaar toe zijn en alles bespreekbaar maken. Hiermee is het mogelijk om erger te voorkomen. Wil jij bijvoorbeeld eerder naar bed? Of vind je het vervelend hoe je partner de hele tijd harde muziek zit te luisteren in bed? Bespreek deze zaken! Je partner weet namelijk niet waar jij mee zit totdat je het bespreekt.

Hopelijk ben je na het lezen van deze handige tips helemaal voorbereid om te gaan backpacken met je relatie!

Wil jij weten hoe je het beste een wereldreis voor kunt bereiden? Lees dan snel deze tips!