Eerste wereldreis plannen

Ben je van plan om je eerste wereldreis te maken? Dit is uiteraard een supergave ervaring! De wereld heeft zeer veel mooie plekken te bieden. Het gaat hoe dan ook een ervaring worden om nooit te vergeten. Maar voordat je kan gaan starten moet je wel eerst een plan voor jezelf maken. Wil jij dus binnenkort (of in de toekomst) een wereldreis maken? Lees dan snel door! Wij leggen je uit waar je op moet letten.

Het is jouw wereldreis!

Het is jouw wereldreis! Hiermee bedoelen we dat jij zelf de reis kan samenstellen. Uiteraard kan je blogs en boeken lezen om inspiratie op te doen, maar het is belangrijk dat je voor jezelf in de gaten houdt wat je precies wilt gaan doen. Ieder persoon heeft immers zijn eigen voorkeuren. Een van de eerste punten waar je rekening mee dient te houden zijn de bestemmingen. Dit kan voor sommige mensen erg lastig zijn, voor andere weer juist een makkie! Hierbij moet je uiteraard ook een afweging maken in de kosten: sommige bestemmingen zijn nou eenmaal wat duurder dan andere. Wij raden het je aan om in ieder geval een lijstje te maken van bestemmingen die je hoe dan ook moet bezoeken. Het is dan mogelijk om rond deze bestemmingen heen je wereldreis te maken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je lievelingsbestemmingen tijdens je wereldreis aan de beurt komen!

Hoe plan je je eerste wereldreis

Wereldtickets boeken

Het is mogelijk om voor ieder bestemming apart een vliegticket te boeken. Dit kan echter aardig wat papierwerk opleveren en je kan door de bomen het bos niet meer zien. Een handige optie is het boeken van een wereldticket, wat ook wel beter bekend staat als ‘Round the World Ticket’. Een zeer groot voordeel van een wereldticket is dat het binnen éen klap mogelijk is om de totale kosten van je goedkope vliegtickets te zien. Hierdoor heb je een indicator hoeveel de tickets gaan kosten. Uiteraard is het mogelijk om je bestemmingen te veranderen. Zelfs aan een bestaand wereldticket!

Je wereldreis plannen

Nadat je de vliegtickets hebt geboekt is het tijd voor de volgende stap: het plannen van je reis! Dit kan veel tijd in beslag nemen, zeker wanneer er veel bestemmingen op je planning staan. Zo moet je onder andere nadenken over je verblijf: ga je voor budget of ga je voor luxe? Dit zijn allemaal afwegingen die je zelf dient te maken. Wel is het aan te raden om goedkope accommodaties te vinden, omdat je dan meer geld over houdt voor bijvoorbeeld vervoer, eten en activiteiten. De activiteiten zijn een zeer belangrijk punt waar je over na moet denken. Bekijk hier: een handig overzicht van alle reisorganisaties.

Hoe plan je je eerste wereldreis

Wat neem je mee op wereldreis?

Een wereldreis is anders dan een normale vakantie, omdat je een lange tijd weg bent van huis. Het is helaas onmogelijk om al je kleding en spullen mee te nemen op reis. Het is namelijk ook niet fijn om naar elke bestemming een zware koffer mee te sjouwen. Hier moet je dus rekening mee houden. Aan te raden is om al je spullen in een backpack te stoppen. Dit is vooral makkelijk als je naar warme bestemmingen gaat! Middels een backpack is het mogelijk om al je spullen comfortabel mee te nemen en hoef je dus geen zorgen te maken over zware koffers.  Daarnaast geven wij als tip mee: neem ook een EHBO-doos en medicijnen mee voor de zekerheid.

Reisverzekering

Voor vrijwel iedere reis is het van belang dat je over een reisverzekering beschikt. Bij is een wereldreis is dit zelfs nog een stuk belangrijk. Wij raden het aan om nog eens extra goed naar je reisverzekering te kijken. Hierdoor weet je precies waar je allemaal gedekt voor bent. 

Hoe plan je een ultieme around theb world trip?

Lees ook: Backpacken met je relatie