Eetschema afvallen met sporten: Voor sommige mensen is het een zeer grote uitdaging: afvallen. De meeste mensen worden al moe als ze het woord horen. Dit komt doordat het vrij lastig is om af te vallen. Of toch niet? Om je te helpen hebben wij een eetschema voor afvallen gemaakt, waardoor het mogelijk is om een aantal kilo’s kwijt te raken! Verder geven wij je in deze blog handige tips voor het afvallen aan de hand van een koolhydraatarm dieet. Lees dus snel door!

Eetschema afvallen met sporten

Afvallen, lastig?

Een van de vele redenen waarom afvallen voor veel mensen lastig is, is omdat je meestal minder moet gaan eten. Zo moet je veel lekkere snacks en ongezonde dranken opzij leggen als je echt wilt gaan afvallen. Dit is voor veel mensen moeilijk, omdat we allemaal gewend zijn om lekkere dingen te eten. Het hoort bij onze gewoontes. Zo zijn wij Nederlanders het erg gewend om veel brood te eten: voor het ontbijt, middageten en soms zelfs tijdens het avondeten! Hierdoor krijgt je lichaam een overvloed aan koolhydraten binnen, wat ervoor zorgt dat afvallen een lastig verhaal gaat worden. Daarnaast is het ook belangrijk om te blijven sporten. Dit is essentieel voor het verbanden van vetten.

Afvallen met een koolhydraatarm dieet

Het volgen van een koolhydraatarm dieet is een van de vele manieren om af te vallen. Dit is een dieet waarbij het mogelijk is om veel vet te verbanden.

Dit komt doordatje hier maar 50-100 gram koolhydraten per dag mag binnenkrijgen.

Op het moment dat je minder koolhydraten binnenkrijgt gaan de suikervoorraden in je lichaam langzaamaan opraken. Je lichaam heeft echter wel een bron van energie nodig. Waar gaat het dan heen? Nou, je vetreserves! Hierdoor is het dus mogelijk om aardig wat kilo’s kwijt te raken, simpelweg door het volgen van een koolhydraatarm dieet.

Het begin van een dieet is altijd het moeilijkst en dat begrijpen wij. Hierom hebben wij hieronder een voorbeeld gemaakt van een eetschema voor een koolhydraatarm dieet, waardoor afvallen een fluitje van een cent wordt!

Voorbeeld van een koolhydraatarm dieet eetschema

Ontbijt:Havermout met appel of bessen
Lunch:Salade met kip of soep
Avondmaaltijd:Zalm/biefstuk/rundvlees met groenten
Snack 1Banaan
Snack 2Gekookt ei
Eetschema afvallen met sporten

De belangrijkste eetmomenten

Ontbijt: het ontbijt is wellicht wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt kan havermout of kwark bevatten. Dit is namelijk zeer krachtig en bevat weinig koolhydraten. De meeste mensen denken dat ze voor een magere variant kwark moeten kiezen als ze een eetschema voor afvallen volgen. Dit is echter niet waar! Er is namelijk geen significant verschil tussen magere of volle kwark als het aankomt op afvallen. Om je ontbijt helemaal af te maken kan je noten toevoegen. Dit zorgt voor een toevoeging van gezonde vetten. Je kunt ook denken aan het toevoegen van fruit, zoals appel of banaan.

Lunch: voor lunch is een salade met kip of soep een zeer geschikte optie. Het neemt meer tijd in beslag om een koolhydraatarme lunch voor te bereiden, dus hier moet je wel rekening mee houden! Aan te raden is om thuis je lunch alvast voor te bereiden.

Diner: als je een koolhydraatarm dieet volgt moet je rijst, aardappelen en pasta vermijden. Gelukkig bestaan er voldoende alternatieven! Je kunt je maaltijd namelijk aanvullen met diverse soorten groente. Dit gaat goed samen met een stuk vlees, kip of vis.

Persoonlijke voorkeuren

Het koolhydraatarm dieet eetschema van hierboven is een voorbeeld van een eetschema als je wilt afvallen. Hoe jouw ideale eetschema eruit ziet kan per persoon erg verschillen. Hierbij spelen diverse factoren als leeftijd, geslacht en lengte een zeer belangrijke rol. Het is van ultiem belang dat je jezelf goed in de gaten houdt. Hierbij is het drinken van water door de dag heen ook erg belangrijk.

Afvallen: eetschema met producten

Het eetschema voor afvallen van hierboven is slechts een beknopt voorbeeld van maaltijden voor een koolhydraatarm dieet. Het is belangrijk om zo gevarieerd mogelijk te blijven eten, want je lichaam heeft behoefte aan verschillende voedingsstoffen. Daarnaast is gevarieerd eten voor jezelf ook een stuk leuker! Hierdoor val je namelijk niet in gewoonte en blijft het leuk om het dieet te volgen. Wij hebben hieronder nog een eetschema voor afvallen gemaakt met verschillende producten, waar jezelf uit kunt kiezen!

Koolhydraten EiwittenVetten
HavermoutMager vleesVette vis (zalm en haring)
QuinoaZuivel(Ongezouten) noten
ZilvervliesrijstPaddenstoelenOlijfolie
ZadenVisAvocado
FruitEierenPlantaardige margarine
GroentePeulvruchten
 
Eetschema om af te vallen

Tips voor het volgen van een afvallen eetschema

Een van de belangrijkste tips die wij je kunnen meegeven voor het volgen van een dieet is: motivatie. Hoe graag wil je afvallen, hoe ver ben je bereid om jezelf tot het uiterste te pushen? Deze vragen bepalen onder andere of je dieet wel of dan niet gaat lukken. Bovendien is het ook belangrijk om je gezonde leefstijl aan te houden, ook nadat je je dieet hebt afgerond. Blijf hieraan vasthouden! Om je een extra steuntje in je rug te geven hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

5 tips om af te vallen

  1. Blijf het doel voor ogen houden
  2. Drink voldoende water
  3. Vermijd ongezonde snacks
  4. Blijf in beweging
  5. Kijk uit met alcohol

conclusie

je bent zelf verantwoordelijk voor het succesvol maken van je dieet! Probeer gezonder te eten en constant in beweging te blijven. Volg een gevarieerd eetschema en blijf het doel voor ogen houden. Hierdoor is het mogelijk om kilo’s te verliezen op een leuke manier!

3 Beste tips voor afvallen met sporten

Wil jij beginnen met sporten en afvallen, maar heb je nog geen motivatie? Lees dan deze blog en begin vandaag nog!