Eyeliner tips beginners

Eyeliner is een van de meest gebruikte make-up producten. Het zorgt ervoor dat je ogen extra kunnen opvallen. Dit komt doordat eyeliner je ogen omlijnen, waardoor het sneller de aandacht trekt van andere mensen. Hoewel eyeliner dus veel voordelen te bieden heeft, stellen een heleboel mensen de volgende vraag: ‘hoe breng je eyeliner aan’? Eyeliner aanbrengen kan namelijk voor sommige mensen vrij lastig zijn. Dit is zeker het geval voor mensen die starten met het aanbrengen van eyeliner. Hierom hebben wij een aantal eyeliner tips voor beginners op een rij gezet. Lees dus snel verder als je wilt leren hoe je eyeliner moet aanbrengen!

10 Tips om eyeliner aan te brengen

 1. Kies wat voor soort eyeliner je precies wil gaan gebruiken
 2. Gebruik een vergrotende spiegel
 3. Maak je een foutje? Geen probleem! Maak het goed schoon en begin opnieuw
 4. Zet van te voren puntjes, om vervolgens een strakke lijn te kunnen trekken
 5. Experimenteer om er achter te komen welke eyeliner het beste bij jou past
 6. Kies de juiste kleur
 7. Raak je ogen niet aan als je eyeliner op hebt
 8. Gebruik een liniaal als hulpmiddel
 9. Gebruik plakband
 10. Maak gebruik van donkere oogschaduw als je een zachtere eyelinerlook wilt creëren

Toelichting van de 10 eyeliner tips voor beginners

 1. Kies wat voor soort eyeliner je precies wil gaan gebruiken. Er bestaan diverse soorten eyeliner. Denk hierbij aan vloeibare eyeliner, gel-eyeliner, oogpotlood en eyeliner stift. Elk soort heeft zijn eigen voordelen. Voor beginners is het aan te raden om eyeliner-stift te gebruiken, omdat dit erg eenvoudig is in gebruik. Met behulp hiervan is het mogelijk om een dun lijntje te tekenen.
 2. Gebruik een vergrotende spiegel. Het aanbrengen van eyeliner zonder een spiegel is een vrij lastig verhaal. Aan te raden is om een vergrotende spiegel te gebruiken. Hierdoor is het namelijk eenvoudiger om te zien hoe de eyeliner wordt aangebracht.
 3. Maak je een foutje? Het kan wel eens voorkomen dat je een foutje maakt tijdens het aanbrengen van eyeliner. Dit is totaal geen probleem. Het is dan wel belangrijk om je oog goed schoon te maken en vervolgens opnieuw te beginnen met het aanbrengen van eyeliner.
 4. Zet puntjes. De meeste mensen vinden het mooi als het lijntje van de eyeliner strak zit. Een eenvoudige manier om dit te doen is door van tevoren puntjes te zetten. Daarna is het mogelijk om deze puntjes met elkaar te verbinden door het trekken van een lijn.
 5. Experimenteer. Voor de meeste zaken geldt: hoe vaker je het doet, hoe beter je er uiteindelijk in gaat worden. Zo ook bij eyeliner! Wij raden het dus aan om een paar keer te experimenten met het aanbrengen van eyeliner. Hierdoor kun je ervaring opdoen met de verschillende soorten eyeliner en de diverse manieren om het aan te brengen. Het bekijken van filmpjes op YouTube is ook een prima manier om inspiratie op te doen.
 6. Kies de juiste kleur. Eyeliner is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, dus kies een kleur waarvan jij denkt dat het bij je past.
 7. Raak je ogen niet aan als je eyeliner op hebt. Het is belangrijk om je ogen niet aan te raken op het moment dat je eyeliner op hebt, omdat dit ervoor zorgt dat het wordt uitgesmeerd over je ooglid.
 8. Gebruik een liniaal als hulpmiddel. Voor het zetten van een strakke lijn is het aan te raden om een liniaal te gebruiken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de lijn recht is!
 9. Gebruik plakband tijdens het aanbrengen van eyeliner. Plakband kan erg handig zijn, omdat het ervoor zorgt dat je je oog niet hoeft schoon te maken op het moment dat er eyeliner overheen komt.
 10. Donkere oogschaduw. Ben je bang dat je een iets te harde/stoere look krijgt door de eyeliner? Om dit effect te verzachten is het mogelijk om donkere oogschaduw te gebruiken. Bovendien zorgt oogschaduw ervoor dat de eyeliner langer blijft zitten!

Het aanbrengen van eyeliner kan dus enorm veel voordelen opleveren. Zo is het mogelijk om extra op te vallen dankzij eyeliner. Om dit effect te bereiken hebben wij een aantal handige tips beschreven om eyeliner aan te brengen. Dit allemaal om je te helpen eyeliner op de juiste manier aan te brengen!

Bekijk hier het effect van verschillende eyelinerlooks!

Bekijk hier de beste make-up tips voor beginners!