Handige make-up tips voor beginners: Voor de mensen onder ons die nog nooit make-up hebben gebruikt kan de eerste keer dat je make-up aanbrengt zeker spannend zijn. Je hebt namelijk enorm veel soorten make-up, welke allemaal op een andere manier aangebracht dienen te worden. Het is dus belangrijk om te weten welke make-up je nodig hebt. Uiteraard zijn er nog vele andere zaken waar je rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan de verzorging van je huid, kleur van je lippen en nog vele andere zaken. Om je te helpen hebben wij hier een aantal handige make-up tips voor beginners op een rij gezet. Lees dus snel verder!

Waarom make-up aanbrengen?

Voordat we ingaan op de make-up tips voor beginners, gaan we eerst bespreken welke voordelen het beginnen met make up te bieden heeft. De meeste vrouwen dragen make-up zodat ze er mooier uit kunnen zien. Met make-up is het namelijk mogelijk om je kenmerken nog mooier naar voren te laten komen. Make-up aanbrengen kan ervoor zorgen dat je beter over jezelf voelt en ook beter in je vel zit. Het is dus een middel om zelfverzekerder te worden. Hierbij dien je echter wel op te letten dat je niet te veel gebruikt, dit kan er namelijk toe leiden dat het er wel erg nep uit komt te zien. Nu we weten welke voordelen het aanbrengen van make-up heeft, kunnen we ingaan op de handige make-up tips voor beginners!

5 make-up tips voor beginners

  1. Hydrateer en reinig je huid. Dit is een van de belangrijkste stappen voor het aanbrengen van make-up. Het aanbrengen van make-up op een onverzorgde, droge huid kan namelijk enorm veel schade veroorzaken. Het is belangrijk om je huid te hydrateren, omdat make-up producten ervoor zorgen dat je huid kan gaan uitdrogen. Het is dus van belang om dit te voorkomen. Een manier om je gezicht te hydrateren en reinigen is door het regelmatig wassen van je gezicht met water en zeep. Hierbij kunnen lotions ook helpen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je huid gehydrateerd blijft.
  2. Breng kleine hoeveelheden van verschillende make-up producten aan. Zeker in het begin moet je even uitproberen welke producten nou precies bij je passen. De kunst is om een kleine hoeveelheid van verschillende producten aan te brengen. Hierdoor kun je uitproberen wat nou wel of niet bij je past. Je weet dan welke producten je in de toekomst kunt gebruiken.
  3. Gebruik een borstel. De meeste mensen denken dat het aanbrengen van make-up met de vinger de beste manier is. Dit ligt een beetje aan je eigen gevoel, maar wij raden het aan om make-up aan te brengen door middel van een borstel. Dit kan namelijk erg mooie resultaten opleveren. Het kan het effect van de make-up vergroten.
  4. Breng foundation aan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid klaar is voor deze stap. Je moet er dus voor zorgen dat je huid voldoende gehydrateerd en gereinigd is. Handig is om een kleur te kiezen die bij je huidskleur past, zodat het er nog natuurlijk uitziet. Een manier om dit te doen is door een kleine hoeveelheid foundation van een lichte kleur te mengen met één of twee druppels van een donkere foundation. Dit zorgt namelijk voor een mooi balans. Vervolgens dien je de foundation in kleine hoeveelheden met je vinger of een borstel aan te brengen op je huid.
  5. Kies de juiste kleur. Of het nou om foundation, mascara of lippenstift gaat, het is van belang dat je de kleur kiest die bij je past. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijke, maar frisse uitstraling. Mocht je echt willen opvallen dan kunnen opvallende kleuren je helpen!

Bekijk hier de video make-up tips voor beginners:

Wil jij weten hoe je vollere lippen kunt krijgen? Bekijk het hier!