French manicure nagellak

Een French manicure is een uitstekende manier om je nagels er mooi en verzorgd uit te laten zien. Het geeft je nagels namelijk een natuurlijke look, waarbij het tevens niet uitmaakt wat voor soort nagels je hebt. Lang of kort, een French manicure is geschikt voor vrijwel iedere type nagels. Maar wat is een French manicure nou eigenlijk precies en hoe werkt dit? Wij geven hier een aantal French manicure tips waarmee jij thuis je eigen nagels kunt verwennen!

Wat is een French manicure?

Voordat we op de 5 French manicure tips ingaan, gaan we eerst bespreken wat het nou eigenlijk precies inhoudt. Een French manicure is een soort behandeling waarbij je nagels een mooie, nude look krijgen. Dit zorgt ervoor dat je nagels een verzorgde en natuurlijke uitstraling krijgen. Op het moment dat je tijdens de French manicure nagellak hebt aangebracht en het opgedroogd is, kun je een laagje witte nagellak aanbrengen aan de randjes. Je kunt dit aanbrengen door middel van het plaatsen een kwastje aan de rand van je nagel. Als de witte randjes ook zijn opgedroogd, dan kun je een beschermende laag erover aanbrengen.

Gellak

5 French manicure tips

Nu het duidelijk is wat een French manicure inhoudt, gaan wij onze 5 French manicure tips bespreken.

  1. Goed voorbereiden. Een van de belangrijkste French manicure tips is de voorbereiding. Zo moet je ervoor zorgen dat je nagels volledig vrij zijn van nagellak. Het beste is om nagellak remover zonder aceton te gebruiken. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je nagels vet vrij zijn. Dit kan met behulp van zeep en water. Schone handen zorgen ervoor dat het een stuk eenvoudiger is om de French manicure uit te voeren. Ook is het uiteraard verstandig om alle benodigdheden alvast aan te schaffen. Denk hierbij aan base coat, nagellak en top coat. Nadat je deze spullen in huis hebt en je nagels schoon zijn, kun je direct van start gaan!
  2. Basecoat. Eerste stap van de French manicure is het aanbrengen van base coat. Dit zorgt ervoor dat er geen hobbels in je nagels ontstaan. Verder zorgt het ervoor dat er een egaal effect wordt meegegeven aan de nagels en dat je nagels gaan glanzen. Begin dus eerst met base coat bij een French manicure voordat je nagellak gaat aanbrengen!
  3. Kies de juiste nagellak. Welke nagellak de juiste is kan per persoon verschillen. Het spreekt voor zich dat je witte nagellek dient te gebruiken, maar er bestaan zoveel tinten dat je de tel kwijt kunt raken. Ga je voor parelwit of natuurlijk wit? De keuze is aan jou! Wel is het belangrijk dat je nagellak gebruikt van goede kwaliteit. Ook moet je opletten dat je geen dikke klodders nagellak gaat aanbrengen. Je dient de nagellak in maximaal 3 laagjes aan te brengen.
  4. Top coat aanbrengen. Dit dien je als laatste te doen, dus nadat je de nagellak hebt aangebracht. Zorg ervoor dat de nagellak zo goed als droog is en breng dan pas de top coat aan. Top coat heeft enorm veel voordelen te bieden. Zo zorgt het voor bescherming van je nagels en voor een mooie glans. Bovendien kun je hierdoor langer genieten van je heerlijke manicure.
  5. Verzorging van je nagels. Uiteraard is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen, ook nadat je de manicure hebt gedaan. Niet alleen voor gezonde nagels, maar ook om het effect van de manicure te verlengen. Gebruik regelmatig handcrèmes en nagelriem olie. Hierdoor blijven je nagels voldoende gehydrateerd, wat van belang is voor gezonde nagels.

DE makkelijke manier voor het aanbrengen van french manicure

Wij hopen dat de bovenstaande French manicure tips jou helpen om je nagels even lekker te verwennen!

Ben jij benieuwd hoe je zelf gellak aanbrengt? Lees dan hier verder!