Zelf gellak zetten: Iedereen wilt mooie nagels hebben en dit kan ook met behulp van gellak! Een van de eerste dingen waar andere mensen opletten zijn je handen en nagels. Onverzorgde nagels kunnen dan een slechte indruk geven. Door middel van gellak kunnen je nagels er mooi en verzorgd uitzien. De meeste vrouwen gaan naar de schoonheidssalon om gellak aan te brengen. Om de zoveel tijd naar de nagelstudio gaan kan echter behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Het is dan een goede optie om zelf gellak aan te brengen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om enorm veel geld te besparen. Maar hoe kun je het beste zelf gellak aanbrengen? Wij leggen het je in deze blog met alle plezier uit. Lees dus snel verder!

Wat heb ik nodig om zelf gellak aan te brengen?

Voordat je aan de slag kunt gaan met het aanbrengen van gellak dien je wel een aantal producten/zaken in huis te hebben. Wij zetten het hier allemaal even voor je op een rijtje!

 • Gellak
 • Basecoat
 • Top coat
 • Nagelvijl
 • Buffer
 • LED lamp of UV lamp
 • Gel cleaner

Zelf gellak aanbrengen: 5 stappen

 1. Schoonmaken. Voorbereiding is het halve werk! Voordat je überhaupt zelf gellak kunt aanbrengen, moet je ervoor zorgen dat je nagels schoon zijn. Was je handen dus goed met zeep voordat je gaat starten met het zetten van gellak. Ook een nagel cleaner kan hier goed bij helpen. Nadat je nagels volledig schoon zijn, moet je vervolgens je nagelriemen naar achteren duwen. Worden je nagels in de tussentijd weer vies? Maak het dan direct weer schoon.
 2. Vijlen. Nadat je nagels schoon zijn dien je je nagels te vijlen. Doe dit in een natuurlijke vorm. Het aanbrengen van een primer is hierbij een optie, aangezien dit voor een betere hechting kan zorgen. Een primer is dus niet per se noodzakelijk, maar kan wel handig zijn! Verder is het ook belangrijk om de nagels voorzichtig te bufferen door middel van een buffer. Dit maakt het mogelijk om het vetlaagje op je nagel te verwijderen en zo hecht de lak ook beter!
 3. Breng basecoat aan. Het aanbrengen van basecoat heeft enorm veel voordelen te bieden. Zo zorgt het ervoor dat je nagels gaan glanzen en dat er geen hobbels ontstaan. Aan te raden is om een dun laagje aan te brengen. Hierna dien je je nagels ongeveer 30 tot 60 seconden onder een LED lamp te houden (UV lamp 1,5-2 minuten). Dit zorgt ervoor dat het snel droog wordt.
 4. Breng gellak aan. Net als de basecoat moet je een dun laagje gellak aanbrengen. Je dient vervolgens je nagels ongeveer 30 tot 60 seconden minuten onder een LED lamp te houden (UV lamp 1,5 tot 2 minuten). Belangrijk is om te voorkomen dat er gellak op je huid komt. Mocht dit wel gebeuren dan moet je het gelijk schoonmaken. Hiervoor raden wij nagellak remover zonder aceton aan.
 5. Breng top coat aan. Dit moet je aanbrengen op het moment dat de nagels droog zijn geworden. Top coat zorgt ervoor dat je langer van de manicure kunt genieten en dat het mooi gaat glanzen.

Wij hopen dat de bovenstaande stappen jou kunnen helpen om zelf gellak aan te brengen. Om je verder te kunnen helpen, zetten wij hieronder nog een aantal praktische tips op een rijtje!

Zelf gellak aanbrengen: 3 handige tips

 1. Wees geduldig. Het kan soms iets langer duren voordat je nagels volledig droog zijn. Belangrijk is om geduldig te blijven en vooral niet met je handen te wapperen. Dit zorgt namelijk voor hobbelige nagels.
 2. Oefening baart kunst. Vooral de eerste keer kunnen er aantal dingetjes misgaan. Dit is geen probleem, aangezien je hier veel van kunt leren! Je weet dan in ieder geval wel hoe het de volgende keer moet.
 3. Vergeet niet de gellak eraf te halen. Na ongeveer twee tot drie weken dien je het weer te verwijderen. Als je gellak langer laat zitten kan het je nagels namelijk beschadigen.

Lees ook: Gellak verlengen/verwijderen zonder je nagels te beschadigen