Gellak verlengen/verwijderen zonder je nagels te beschadigen: Iedereen wilt het liefst zo lang mogelijk genieten van de effecten van een manicure, maar op een gegeven moment beginnen de effecten van de manicure weg te gaan. Je kunt dan een aantal dingen doen, zoals je nagels verlengen met gellak of je gel nagellak verwijderen. Maar hoe doe je dit nou precies op een manier waardoor je nagels niet beschadigd raken? Dit kan een dingetje zijn, want je wilt er uiteraard wel voor zorgen dat je nagels gezond blijven. Het kan echter heel snel voorkomen dat je nagels beschadigd raken op het moment dat je de gellak aan het verwijderen bent. Hoe kun je dan precies zelf gel nagellak verwijderen of juist je nagels verlengen met gellak? Wij leggen het je hier met alle plezier uit. Lees dus snel verder!

Gellak verlengen/verwijderen zonder je nagels te beschadigen

Waarom nagels verlengen met gellak?

Er zijn een aantal redenen om je nagels te verlengen met nagellak. Grootste voordeel is uiteraard dat de effecten van je manicure langer te zien zijn op je nagels. Het is dus aan te raden om dit pas te doen op het moment dat de effecten van de gel nagellak bijna van je nagels aan het verdwijnen zijn. Gel nagellak kan ervoor zorgen dat je je nagels worden verlengd. Dit is vooral aan te raden als je korte nagels hebt, want bij lange nagels is het niet nodig om je nagels te verlengen met gellak. Maar hoe kun je doen op een manier zonder je nagels te beschadigen? Hierbij spelen tips een zeer belangrijke rol. Je dient namelijk een plastic tip op het uiteinde van je nagels te plaatsen. Dit komt dus bovenop je eigen nagels. Vervolgens kun jezelf de gewenste lengte kiezen. Nadat je dit hebt gedaan moet je de gellak aanbrengen in een aantal laagjes. Wij raden het aan om de gellak in maximaal drie laagjes aan te brengen. Belangrijk is om elke laag goed te laten drogen. Groot voordeel van je nagels verlengen met gellak is dat het er erg natuurlijk uitziet en je nagels een mooie uitstraling krijgen.

Gellak verwijderen zonder je nagels te beschadigen

Op een gegeven moment beginnen de effecten van je manicure af te nemen. Het is dan hoog tijd om het te verwijderen. Ook hiervoor kun je naar de salon gaan, maar als je dit telkens blijft doen dan ga je behoorlijk wat geld kwijt zijn. Belangrijk is dus om te leren hoe je gel nagellak zelf kunt verwijderen. Wij geven je hier een aantal handige tips waarmee jij gellak zelf kunt verwijderen.

Hier heb je wel een aantal dingen voor nodig:

  • Nagelriemolie
  • Lotion
  • Zeep
  • Nagellak remover (met/zonder aceton)

Gellak verwijderen in 5 stappen:

Stap 1 Zorg voor schone handen. Was je handen dus vooraf goed met zeep en water, zodat je handen vet vrij zijn. Daarnaast is het ook aan te raden om je nagels vooraf te vijlen. Dit zorgt er namelijk voor dat de aceton een stuk eenvoudiger kan doordringen in de gellak.

Stap 2 Doe nagelriemolie op je nagelriemen. Dit zorgt ervoor dat je nagels een beschermende laag krijgt en gehydrateerd blijft.

Stap 3 Stop je nagels in een bakje met aceton. Wij raden het aan om aceton te gebruiken, aangezien dit sterk genoeg is om gellak te verwijderen. Je dient je nagels ongeveer 10 tot 15 minuten in het bakje te houden.

Stap 4 Verwijder de nagellak met behulp van een bokkenpootje. Doe dit rustig aan en duw zachtjes de gellak van je nagels.

Stap 5 Verzorging. Nadat je klaar bent met het verwijderen van gellak is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Denk hierbij aan het gebruiken van lotion, nagelriemolie en het goed wassen van je handen.

Gelnagellak verwijderen met remover

Gelnagels verwijderen met elektrische nagelvijl

nagelverlenging met gelnagellak en tips

Wil jij weten hoe je zelf gelnagellak aanbrengen kunt? Lees dan snel deze blog!