Gellak verlengen/verwijderen zonder je nagels te beschadigen: Iedereen wilt het liefst zo lang mogelijk genieten van de effecten van een manicure, maar op een gegeven gaat het er minder mooi uitzien. Je kunt dan een aantal dingen doen, zoals je nagels verlengen met gellak of je gel nagellak verwijderen. Maar hoe doe je dit nou precies op een manier waardoor je nagels niet beschadigd raken? Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat je nagels gezond blijven. Het kan dat je nagels beschadigd raken op het moment dat je de gellak op een verkeerde manier verwijderd. Hoe kun je dan precies zelf gel nagellak verwijderen of juist je nagels verlengen met gellak? Wij leggen het je hier met alle plezier uit. Lees snel verder!

Wij bespreken in deze blog:

 1. Waarom nagels verlengen met gellak
 2. Hoe kun je nagels verlengen zonder je nagels te beschadigen?
 3. Gellak verwijderen zonder je nagels te beschadigen
 4. Wat heb je nodig om gellak te verwijderen
 5. Gellak verwijderen in 5 stappen

Waarom nagels verlengen met gellak?

Gellak verlengen/verwijderen zonder je nagels te beschadigen

Er zijn een aantal redenen om je nagels te verlengen met een gel nagellak set. Het grootste voordeel is dat de effecten van je manicure langer te zien zijn op je nagels. Het is dus aan te raden om dit pas te doen op het moment dat de gel nagellak niet meer mooi zit.  Met gel nagellak en tips kan je ervoor zorgen dat je nagels worden verlengd. Dit is vooral aan te raden als je korte nagels hebt, want bij lange nagels is het niet nodig om je nagels te verlengen met gellak.

Hoe kun je nagels verlengen zonder je nagels te beschadigen?

Bij het verlengen van nagels met gelnagellak spelen tips een zeer belangrijke rol. Je dient namelijk een plastic tip op het uiteinde van je nagels te plaatsen. Dit komt dus bovenop je eigen nagels. Vervolgens kun jezelf de gewenste lengte kiezen. Blend met behulp van een vijl de tip weg, zodat de tip gelijk overloopt op de nagel. Dit voorkomt oneffenheden op de nagel. Nadat je dit hebt gedaan moet je de gellak aanbrengen in een aantal laagjes. Wij raden het aan om de gellak in maximaal drie laagjes aan te brengen. Belangrijk is om elke laag goed te laten drogen. Groot voordeel van je nagels verlengen met gellak is dat het er erg natuurlijk uitziet en je nagels een mooie en verzorgde uitstraling krijgen.

Gellak verwijderen zonder je nagels te beschadigen

Op een gegeven moment beginnen de effecten van je manicure af te nemen. Het is dan hoog tijd om het te verwijderen. Ook hiervoor kun je naar de salon gaan, maar als je dit telkens blijft doen dan ga je behoorlijk wat geld kwijt zijn. Belangrijk is dus om te leren hoe je gel nagellak zelf kunt verwijderen. Wij geven je hier een aantal handige tips waarmee jij gellak zelf kunt verwijderen.

Wat heb je nodig om gellak te verwijderen?

 • Nagelvijl
 • Nagelriemolie
 • Lotion
 • Zeep
 • Nagellak remover (met/zonder aceton)

Gellak verwijderen in 5 stappen:

 1.  Zorg voor schone handen. Was je handen dus vooraf goed met zeep en water, zodat je handen vet vrij zijn. Daarnaast is het ook aan te raden om je nagels vooraf te vijlen. Dit zorgt er namelijk voor dat de aceton een stuk eenvoudiger kan doordringen in de gellak.
 2. Vijl de topcoat van de nagel. Zorg ervoor dat je gel nagellak set goed opgevijld zijn voor je met de remover aan de slag gaat. Het is de bedoeling dat je alleen de topcoat eraf vijlt, zodat de nagellak remover goed in de gellak kan doordringen.
 3. Stop je nagels in een bakje met aceton. Wij raden het aan om aceton te gebruiken, aangezien dit sterk genoeg is om gellak te verwijderen. Je dient je nagels ongeveer 10 tot 15 minuten in het bakje te houden. Ook kun je de remover op een watje aanbrengen en met aluminiumfolie om je nagels vouwen. Zo gebruik je minder aceton en heb je het zelfde effect.
 4. Verwijder de nagellak met behulp van een bokkenpootje. Doe dit rustig aan en duw zachtjes de gellak van je nagels.
 5. Doe nagelriemolie op je nagelriemen. Ditzorgt ervoor dat je nagels een beschermende laag krijgt en gehydrateerd blijft.
 6. Verzorging na het verwijderen van gellak. Nadat je klaar bent met het verwijderen van gellak is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Denk hierbij aan het gebruiken van lotion, nagelriemolie en het goed wassen van je handen.

Gel nagellak verwijderen met remover

Gelnagels verwijderen met elektrische nagelvijl

nagelverlenging met gelnagellak en tips

Wil jij weten hoe je zelf gelnagellak aanbrengen kunt? Lees dan snel deze blog!