Tanden witter maken

Iedereen wilt het wel: stralend witte tanden. Dit komt omdat een wit gebit enorm veel voordelen te bieden heeft en het zorgt voor een gezonde uitstraling. Helaas is het soms nog wel eens lastig om je gebit wit te houden. Er zijn namelijk verschillende oorzaken waardoor jouw tanden een gele gloed kunnen krijgen. De meest bekende redenen zijn roken, drinken van bepaalde dranken en eten van snoepgoed. Hoe je het ook went of keert, gele tanden kunnen erg snel ontstaan. Hoe kun je dan je tanden witter maken? Lees het hier in deze blog! Wij bespreken hier een aantal tips voor wittere tanden, waardoor jij van je gele tanden af kunt komen.

8 tips voor wittere tanden

  1. Goed tandenpoetsen. Dit is heel logisch, vandaar dat we hiermee gaan starten. Het poetsen van je tanden is van ultiem belang voor jouw mondhygiëne. Je dient tweemaal per dag minimaal twee minuten je tanden te poetsen. Door goed je tanden te poetsen is het mogelijk om je tanden witter te maken. Uiteraard zijn er ook nog vele andere hieraan verbonden: je voorkomt ontstoken tandvlees, je krijgt een frissere adem en verbetert dus je algehele gezondheid. Tip: ga niet gelijk na een maaltijd tandenpoetsen. Dit tast namelijk je tandglazuur aan.
  2. Flos je tanden. De meeste mensen onderschatten het nut van flossen. Dit is echter heel erg belangrijk, omdat door alleen je tanden te gaan poetsen het niet mogelijk is om al het tandplak te verwijderen. Dit komt doordat je dankzij flossen bij delen van je mond kunt komen waar je normaal niet bij kan. Floss dus iedere dag! 
  3. Vermijd bepaalde dranken. Helaas bevatten erg veel dranken kleurstoffen waardoor je tanden geel worden. Denk hierbij aan koffie, frisdrank en bepaalde soorten thee. Het beste is om deze soorten drank te vermijden. Mocht je het toch echt per se willen drinken, dan raden wij het aan om het te beperken tot maar een paar drankjes per week. Dit geldt trouwens ook voor bepaalde voedingsmiddelen waar veel kleurstoffen inzitten. Denk hierbij aan snoep.
  4. Eten. Hoe een aantal voedingsmiddelen die hierboven staan beschreven ervoor zorgen dat je tanden geel worden, zijn er ook een aantal voedingsmiddelen waarmee je juist je tanden witter kunt maken. Denk hierbij aan appel, aardbei, melk en kaas.
  5. Pure chocolade. Wie zegt dat je niet lekker kunt snoepen? Pure chocolade werkt erg goed als je wittere tanden wilt hebben. Dit komt vooral omdat er theobromine inzit. Dit is een stof die zorgt voor een witter gebit.
  6. Tanden bleken. Als de bovenstaande manieren op de een of andere manier niet blijken te werken, dan is er altijd nog de mogelijkheid om je tanden te bleken. Hiervoor raden wij het echter wel aan om naar een gespecialiseerde tandarts of mondhygiëniste te gaan, omdat deze precies weet hoe het werkt.
  7. Zout. Deze methode wordt al eeuwenlang gebruikt om tanden witter te maken. Het heeft namelijk een reinigende werking. Bovendien helpt het om het mineralengehalte op niveau te brengen. Het is dus ideaal om je gebit hiermee witter te maken. Je kunt zout oplossen in een beker met water en hier vervolgens je mond mee spoelen. Het is ook mogelijk om een beetje zout over je tanden te wrijven. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je dit op een rustige maner doet, omdat anders je tandglazuur wordt aangetast.
  8. Stoppen met roken. Voor sommige mensen zal dit zeer lastig zijn, maar stoppen met roken is erg aan te raden indien je witte tanden wilt hebben. Roken is niet alleen erg slecht voor je gezondheid, maar ook voor je tanden. Het zorgt namelijk voor gele tanden.

Bekijk in deze video nog meer tips voor wittere tanden!

Hopelijk weet jij nu met behulp van deze tips hoe je je gebit natuurlijk wit kunt krijgen! Ben jij benieuwd of het bleken van je tanden schadelijk is? Lees dan hier verder!