Hoe krijg je nagellak eraf?

Nagellak kan erg mooi zijn, omdat je nagels dan een mooie, frisse kleur kunnen krijgen. Het is echter zo dat nagellak gel erg veel schade kan opleveren indien het een lange tijd op je nagels blijft. Van belang is dus om je nagellak gel te verwijderen na een tijdje, omdat het anders schade kan toebrengen aan je nagels. Je kunt dit bij een salon doen, maar dit brengt aardig wat kosten met zich mee. Wist je dat je zeer eenvoudig gel nagellak zelf thuis kunt verwijderen? Ben jij benieuwd hoe je nagellak gel kunt verwijderen? Wij leggen het je graag uit in deze blog. Hopelijk helpen deze vijf onderstaande stappen jou om je gel nagellak te verwijderen zonder je nagels te beschadigen!

Verwijderen gel van nagellak: 5 makkelijke stappen

Voordat we ingaan op de vijf stappen om nagellak gel te verwijderen, zetten wij eerst op een rijtje wat je allemaal nodig hebt om dit te kunnen doen.

Benodigdheden om gel nagellak te verwijderen:

 • Gel nagellak remover of aceton
 • Vaseline
 • Nagelriemolie
 • Vijl
 • Watjes
 • Aluminiumfolie
 1. Vijlen. De eerste stap in het verwijderen van gel nagellak is het vijlen van je nagels. Belangrijk is om het rustig te doen, omdat je er alleen voor wilt zorgen dat de bovenste laag van de nagellak los gaat laten. Aan te raden is om na het vijlen direct vaseline op je nagelriemen te smeren. Dit voorkomt dat het gaat uitdrogen.
 2. Watjes. Aan te raden is om watjes in bolletjes vorm te gebruiken in plaats van wattenschijfjes. Dit past namelijk beter bij de vorm van je nagels. breng de gel nagellak remover of aceton aan op de watjes.
 3. Aluminiumfolie. Handig is om 10 stukjes aluminiumfolie te knippen. Op elk stukje aluminium moet je vervolgens een watje plaatsen. Deze watjes dien je eerst te deppen in gel nagellak remover met aceton. Je kunt er ook voor kiezen om remover zonder aceton te gebruiken.
 4. Inpakken. Nadat je de bolletjes op het aluminiumfolie hebt geplaatst, dien je deze één voor één op je vinger te plaatsen. In principe maakt het niet uit met welke hand je begint, je kunt dit dus zelf kiezen! Sommige mensen doen beide handen tegelijk, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst één hand te doen. De keuze is aan jou! Nadat je de watjes hebt geplaatst op je nagels, dien je deze ongeveer 15 minuten te laten zitten. Zo geef je het voldoende tijd om het in te laten werken.
 5. Folie verwijderen. Het verwijderen van de folie dien je pas te doen nadat je de bolletjes lang genoeg hebt laten zitten en de aceton volledig is ingewerkt. Je moet één voor één de stukjes folie van je vinger afhalen. Zit er echter nog nagellak gel op je nagels? Dan raden wij het aan om weer aceton op je nagels doen. Dit moet ervoor zorgen dat de gel volledig wordt verwijderd. Let op! Zorg ervoor dat je nagels nat blijven, want anders gaat de gel nagellak weer hard worden. Dan wordt het verwijderen ervan weer een lastig verhaal.

Verdere verzorging van je nagels

Als je de bovenstaande stappen goed hebt uitgevoerd dan beschik je over nagellak vrije nagels! Dit betekent echter niet dat je helemaal klaar bent met het verzorgen van je nagels. Het is namelijk belangrijk dat je aandacht blijft besteden aan het verzorgen van je nagels. Zo moet je regelmatig nagelriemolie of vaseline op je nagels smeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je nagels niet gaan uitdrogen, wat van belang is om beschadigde nagels te voorkomen. Ook is het aan te raden om regelmatig handcrème of kokosolie te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je hand en nagels gehydrateerd blijven.

Hoe gellak verwijderen? Nou, zo!

Wil jij meer weten over gellak verwijderen of misschien juist verlengen? Lees dan hier verder!