De ene vrouw harst haar gezicht, de ander epileert of lasert haar haartjes weg. Er bestaan veel verschillende manieren om te ontharen en heel veel vrouwen maken ook gebruik van deze diverse opties om zelf hun gezicht te ontharen. Er heerst namelijk (nog steeds) een groot taboe op gezichtsbeharing bij vrouwen. Het is dan ook niet zo gek dat veel vrouwen hun haartjes verwijderen van het gezicht. Hoewel de methoden om te ontharen bekend zijn, worden er alsnog behoorlijk wat fouten gemaakt tijdens het gezicht ontharen. Een van de gevolgen hiervan is dat het haar alleen maar terugkomt, en meestal zelfs erger dan voorheen. Iets wat je uiteraard niet wilt hebben! Hoe kun je dan je gezicht ontharen op een manier waardoor haartjes niet zo snel terugkeren? Lees het hier! Wij geven je een aantal tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat haartjes ook echt wegblijven.

Waarom je gezicht ontharen?

Voordat we ingaan op de verschillende methodes, gaan we eerst in op de verschillende redenen om je gezicht te ontharen. Een van de veelvoorkomende redenen is om je gezicht glad te houden. Een andere reden is omdat het erg kan opvallen, zeker als het donkere haartjes zijn die uitsteken op je gezicht. Ook denken de meeste vrouwen dat haartjes niet passen bij het schoonheidsbeeld. Uiteraard zijn er nog veel andere redenen te bedenken om je gezicht te ontharen. Gelukkig bestaan er meerdere opties voor het ontharen van je gezicht.

3 Opties voor het ontharen van je gezicht

We zijn nu eindelijk aangekomen bij de verschillende manieren om je gezicht te ontharen! Wij zullen een aantal opties kort bespreken, inclusief de voor- en nadelen.

  1. Epileren

Dit is een prima manier om losse haartjes te verwijderen. Een pincet is zeer geschikt om losse haartjes bij je neus, wenkbrauwen en kin te verwijderen. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je de haartjes volledig met de wortel verwijdert. Hierdoor ben je er namelijk zeker van dat de haartjes niet (snel) terugkeren. Epileren is dus een zeer makkelijke manier om losse haartjes te verwijderen, maar dit maakt het dus minder praktisch om meerdere haren te verwijderen.

2. Harsen/waxen

Harsen is een zeer geschikte manier om haartjes te verwijderen op plekken waar een pincet het werk niet kan doen. Er bestaan harsstrips die speciaal geschikt zijn voor het gezicht. Je dient deze strips op je gezicht te doen en vervolgens moet je het er in een keer verwijderen. Voordeel van deze methode is dat de haartjes, inclusief de wortel, uit de huid wordt getrokken. Het resultaat blijft wel tot drie weken staan! Nadeel is echter wel dat het behoorlijk wat pijn met zich kan meebrengen, zeker op het moment dat je een gevoelige huid hebt.

3. Threading

Threading staat ook wel bekend als ontharen met een touwtje en deze methode wordt vooral gebruikt om haartjes te verwijderen bij de wenkbrauwen. Het is een uitstekende manier om je wenkbrauwen mooi in vorm te krijgen. Voordeel is dat het enorm snel werkt en ook effectief: het is hiermee namelijk mogelijk om veel haartjes tegelijk te verwijderen. Nadeel is dat het aardig wat pijn kan doen en bovendien moet je ook met een touwtje overweg kunnen. Mocht je dat niet hebben, dan raden wij het aan om naar de schoonheidsspecialist te gaan.

Algemene tips voor het ontharen van je gezicht

  1. Vermijd een scheerapparaat/scheermesje. Het is af te raden om de haartjes op je gezicht te scheren, aangezien het meestal dikker terugkomt en ook worden stoppeltjes erg snel zichtbaar.
  2. Reinig je gezicht voordat je gaat starten met ontharen
  3. Koel je gezicht na het ontharen
  4. Gebruik een hydraterende crème nadat je klaar bent met het ontharen

Bekijk in deze video hoe je het beste zelf je gezicht kunt ontharen:

Wil jij weten hoe je zelf je lichaam kunt waxen? Lees dan snel deze blog!