Lichaam waxen: voor- en nadelen

Helaas krijgen we er allemaal mee te maken: lichaamshaar. Dit is zeer vervelend en het is dan ook begrijpelijk dat je op zoek bent naar een manier om het haar van je lichaam te verwijderen. Er bestaan meerdere manieren om dit haar te verwijderen: laseren, scheren, harsen en ook waxen! Elke methode heeft zijn eigen voordelen (en nadelen), maar in deze blog gaan wij in op de verschillende voor- en nadelen van waxen. Lees dus snel door als jij ook af wilt komen van je lichaamshaar!

Wat is waxen?

Voordat we ingaan op de diverse voordelen van het waxen van je lichaam, gaan we eerst antwoord geven op de volgende vraag: wat is waxen? Simpel gezegd is het een methode om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Hierdoor is het mogelijk om je haartjes met wortel en al te verwijderen op een vrij natuurlijke manier. Het wordt veelal in de war gebracht met harsen, maar er is wel degelijk verschil tussen de twee manieren. Als je je lichaam gaat harsen, dan blijft dit zich aan de huid hechten. Dit kan voor irritatie en beschadiging aan je huid zorgen. Dit is niet het geval bij waxen.

Wat zijn de voordelen van waxen?

  • Geen harde stoppels. Na het scheren komt het vaak voor dat er harde stoppeltjes op je lichaam ontstaan. Hier heb je gelukkig geen last van bij waxen, aangezien de haartjes met de wortels van je lichaam verdwijnen.
  • Lichaamshaar blijft lang weg. Een van de grootste voordelen van het waxen van je lichaam is dat je lichaamshaar voor een vrij lange tijd wegblijft. Hoe lang is dit dan precies? Dit kan per persoon verschillen, maar gemiddeld tussen de twee á drie weken! Een ander zeer groot voordeel is dat je lichaamshaar dunner terug groeit, doordat de haartjes direct uit de haarzakken worden getrokken. Het blijft dus niet alleen voor een langdurige periode weg, de haartjes keren zelfs dunner terug.
  • Zachte huid. Je krijgt een zeer zachte huid dankzij het waxen. Hoe komt dit dan? Dit komt doordat de dode huidcellen worden meegenomen tijdens het wax proces. In feite sla je dus twee vliegen in één klap, omdat je haartjes verdwijnen en tegelijkertijd krijg je een zachte, gladde huid. Dit is uiteraard iets wat vrijwel iedere vrouw wilt hebben. Zeg dus maar vaarwel tegen je droge huid!
  • Hygiënisch. Het staat ook wel bekend als een van de beste ontharingsmethoden als het aankomt op het gebied van hygiëne. Dit komt doordat spatels vrijwel altijd maar één keer gebruikt worden en daarna direct worden weggegooid.
  • Snel. Naast de bovenstaande voordelen is er nog een zeer groot voordeel te herkennen in deze ontharingsmethode: het is snel en neemt dus vrijwel geen tijd in beslag. Meestal sta je na een kwartiertje alweer met een gladde, haarloze huid buiten!

Nadelen van waxen

  • Doet pijn. Net als de andere methoden om haar te verwijderen kan waxen aardig wat pijn doen. Hier is helaas niks anders aan te doen en het gezegde ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ sluit hier perfect bij aan.
  • Niet geschikt voor iedere huid. Helaas is waxen niet geschikt voor iedere type huid. Denk hierbij aan een zeer gevoelige, beschadigde of dunne huid. Dit zorgt er namelijk voor dat er nog verdere beschadiging aan je huid plaatsvindt. Belangrijk is dus om je huid goed te verzorgen voordat je een ontharingsmethode gaat gebruiken.

Al met al zijn de voordelen van waxen, in ons opzicht, veel groter dan de nadelen. Wij raden het dus elke vrouw aan om deze methode te gebruiken om van al het vervelende lichaamshaar af te komen, omdat het enorm veel voordelen te bieden heeft en zeer simpel in gebruik is. Als je wilt weten hoe je zelf je lichaam kunt waxen, Bekijk dan de video’s hieronder!

Zelf je oksel ontharen en waxen

Zelf je bikinilijn ontharen en waxen

Zelf je lichaam waxen mannen

Zelf je gezicht ontharen en waxen

Wil jij ook weten hoe je het beste je gezicht kunt ontharen? Bekijk dan snel deze tips!