Starten met een gezonde leefstijl. Het gaan starten met een gezonde leefstijl kan erg spannend en uitdagend zijn. Dit is zeker het geval als je gewend bent om veel ongezonde voeding naar binnen te werken en als je niet veel sport/beweegt. Wij begrijpen maar al te goed dat een gezonde leefstijl hanteren erg lastig kan zijn. Om je te helpen hebben wij zes gezonde leefstijl tips op een rijtje voor je gezet! Hiermee is het mogelijk om een succesvolle slag te slaan in je nieuwe, gezonde leefstijl. We beginnen eerst met wat het hanteren van een gezonde leefstijl kan opleveren. Lees dus snel door!

Gezonde leefstijl beginnen

Waarom een gezonde leefstijl?

Voordat je gaat starten met een gezonde leefstijl is het wellicht belangrijk om te benadrukken waarom dit nou belangrijk is. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je meer energie hebt, je beter in je vel zit en uiteraard waar het eigenlijk om draait: dat je gezonder wordt! Een gezonde levensstijl hanteren kan dus enorm veel voordelen met zich meebrengen. De doeleinden van een gezonde leefstijl kunnen per persoon verschillen, waardoor je zelf inrichting kan geven aan je eigen leefstijl.

 6 gezonde leefstijl tips!

 1. Blijf het doel voor ogen houden.
 2. Drink genoeg water, 1,5 à 2 liter per dag
 3. Zorg ervoor dat je fit blijft door genoeg te bewegen en/of sporten
 4. Leer slechte gewoontes die een gezonde leefstijl in de weg zitten af
 5. Stel een persoonlijk eetschema op
 6. Kook meerdere porties

Toelichting van de 6 gezonde leefstijl beginnen tips

 1. Blijf het doel voor ogen houden. Door het doel altijd voor ogen te houden weet je waar je naartoe werkt. Een gezonde levensstijl beginnen is namelijk een erg grote uitdaging, zeker in het begin. Door na te denken waar je het precies voor doet blijf je gemotiveerd. Dit kun je onder andere doen door je doelen op te schrijven.
 2. Drink veel water. Water is van essentieel belang voor een gezonde lifestyle. Het zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft, waardoor je vochtbalans in orde is. Water zorgt er bovendien voor dat je minder snel honger krijgt. Je moet tussen de 1,5 à 2 liter water per dag drinken, wat dus inhoudt dat je moet streven naar zes tot acht glazen water per dag. Het is handig om dit voor jezelf bij te houden!
 3. Meer bewegen/sporten. Bewegen/sporten speelt een zeer belangrijke rol bij een gezonde leefstijl. Je blijft namelijk fit, waardoor je je goed voelt. Ga lekker een stukje wandelen, speel een potje voetbal of ga naar de sportschool! Door in beweging te blijven zorg je ervoor dat je fit blijft en je dus ook goed kan voelen.
 4. Slechte gewoonten afleren. Heb jij een aantal gewoonten die je gezonde leefstijl in de weg kunnen zitten? Denk hierbij aan het eten van een grote zak chips tijdens het kijken van een film, gelijk na het avondeten op de bank liggen en veel snoepen door de dag heen. Voor een gezonde lifestyle is het erg belangrijk dat je van deze slechte gewoonten af gaat komen. Een manier om dit te doen is door deze te vervangen door goede gewoontes. Denk hierbij aan het gaan wandelen na het avondeten en door de ongezonde snacks te vervangen door gezonde, zoals een stukje fruit.
 5. Stel een eetschema op. Het kan enorm veel helpen om een eetschema van gezonde voeding voor jezelf te maken. Hierdoor is het namelijk duidelijk op welk moment je wat precies gaat eten. Op het moment dat je buiten deze momenten een ongezonde snack wilt gaan pakken om te eten, dan kan je jezelf op deze fout corrigeren.
 6. Kook dubbele porties. Kook dubbele porties! Zorgt dat er juist niet voor dat je meer gaat eten? Het antwoord hierop is: nee! De dubbele porties zijn namelijk voor de volgende dag en dan specifiek wanneer je een keer laat thuis bent. Na een lange dag werken heb je meestal geen zin meer om een maaltijd te gaan koken. Dan wordt ongezonde voeding ineens wel heel interessant, aangezien het eenvoudig te maken/bestellen is. Een dubbele portie kan hier erg bij helpen, omdat het dus voor je klaar staat wanneer je thuis bent. Alleen opwarmen en klaar is je gezonde maaltijd!

Zet nu de eerste stap naar een gezonde leefstijl! In deze video zie je de beste motivatie tips!

Wil jij weten waarom een gezonde voeding niet alleen voor je lichaam is, maar ook voor je mind? Lees dan snel deze blog!