Gezonde voeding: Gezond eten kan erg lekker zijn! Het is niet alleen lekker, maar het kan ook nog eens belangrijk zijn. De meeste mensen realiseren dat het eten van gezonde voeding  grote impact kan hebben op je leven. De mensen die dit niet nog niet weten kunnen zichzelf het volgende afvragen: waarom is gezonde voeding nou belangrijk? Dat vertellen wij je graag in deze blog!

Jezelf goed laten voelen dankzij eten

De meeste mensen herkennen de volgende situatie wel: je voelt je slecht nadat je een behoorlijke portie fastfood naar binnen hebt gewerkt. Ongezond eten kan een behoorlijk negatieve impact hebben op hoe je je voelt. Dit is echter niet het geval bij gezonde voeding. Het heeft namelijk een positieve invloed op je leefstijl en biedt nog vele andere voordelen!

Voedingsschema maken

Een van de manieren om gezond te gaan eten is door een voedingsschema te maken. Hierdoor heb je een overzicht van gezonde voedingsstoffen die je kunnen helpen met gezond te gaan eten.

8 redenen om gezond te gaan eten

Het doel van gezond eten kan voor ieder persoon anders zijn. De meeste mensen zijn het er echter over eens dat gezond eten niet echt een doel op zich is, maar een middel om een doel te bereiken. Dit is dan ook de reden dat het voor ieder persoon kan verschillen.

Wij hebben hieronder 8 redenen op een rijtje gezet waarom gezonde voeding belangrijk voor je is.

 1. Je kunt beter slapen
 2. Je hebt meer energie
 3. Door gezonde voeding heb je minder last van stress
 4. Je valt door het eten van gezonde voeding af
 5. Gezond eten verbetert je weerstand
 6. Gezonde voeding zorgt voor een hogere productiviteit.
 7. Met gezonde voeding heb je veel variatie mogelijkheden
 8. Je leeft langer

De toelichting van de 8 redenen om gezonde voeding te eten

 1. Je kunt beter slapen. Gezonde voeding maakt het mogelijk dat je beter kunt gaan slapen. Nachtrust en gezonde voeding gaan eigenlijk hand in hand: gezond en gevarieerd eten zorgt voor een betere nachtrust. Op het moment dat je slecht slaapt kan dit zich doorvertalen naar je eetpatroon. Je moet er dus voor zorgen dat beide zaken in orde zijn!
 2. Je hebt meer energie. Dit gaat eigenlijk samen het bovenstaande beschreven punt. Betere nachtrust zorgt ervoor dat je overdag meer energie hebt. Daarnaast geven de gezonde vetten je energie, waardoor je het maximale uit je dag kan halen!
 3. Minder stress. Gezond eten helpt tegen stress! Gezonde voeding bevat namelijk diverse ‘gelukshormonen’, waardoor je je goed voelt en minder last hebt van stress. Dit heeft dus vele voordelen, zowel op werkgebied als in je privéleven!
 4. Afvallen. Voor veel mensen is afvallen uiteraard een van de belangrijkste redenen om gezond te gaan eten. Door gezond te gaan eten krijg je minder calorieën binnen, waardoor het mogelijk is om af te vallen. Hierbij is het echter wel van belang dat je in beweging blijft!
 5. Gezond eten verbetert je weerstand. Gezonde voeding verbetert je weerstand enorm! Het zorgt er namelijk voor dat de bacteriën in je darmen gezond blijven, waardoor je immuunsysteem sterker wordt. Hierdoor wordt je weerstand sterker en neemt de kans op ontstekingen aanzienlijk af.
 6. Hogere productiviteit. Niet alleen zorgt gezonde voeding voor meer energie, maar ook voor een hogere productiviteit! Hierdoor ben je dus in staat om de hele dag door op hoog niveau te kunnen presteren.
 7. Variatie. Gezonde voeding kan erg variërend zijn. Dit komt doordat het mogelijk is om het met elkaar te combineren. Denk maar aan de verschillende combinaties die je kunt maken van onder andere vlees, kip, vis en groenten. Hierdoor is het mogelijk om je voeding elke week te variëren, waardoor je het leuk houdt voor jezelf.
 8. Je leeft langer. Al deze bovenstaande voordelen leiden ertoe dat je langer leeft! Gezonde voeding maakt het dus mogelijk om langer te leven in een goede gezondheid. Wie wil dat nou niet?

Gezonde voeding is erg belangrijk!

Hopelijk hebben we met al deze redenen de vraag ‘waarom is gezond eten belangrijk’ voldoende voor je kunnen beantwoorden! Dankzij gezonde voeding kan je langer leven, voel je je beter en is het mogelijk om langer te presteren. Start nu dus met een gezonde leefstijl!

Gezond eten volgens de schijf van vijf!

Waarom is gezonde voeding belangrijk?

Wil jij weten hoe je zelf gezonde smoothies kunt maken? Klik dan hier!