Nagelverzorging tips

Het verzorgen van je nagels is een erg belangrijke taak. Je nagels zijn namelijk een van de eerste dingen waar andere mensen opletten. Dat is dan ook de reden waarom je nagels ook wel je ‘visitekaartje’ worden genoemd. Hierom is het zeer belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Heb jij last van onverzorgde of vieze nagels? In deze blog leggen wij je uit hoe jij ervoor kunt zorgen dat je verzorgde nagels krijgt!

7 tips voor verzorgde nagels

 1. Bijt niet op je nagels
 2. Denk aan je handverzorging door handcrème te gebruiken
 3. Knip je nagelriemen niet af
 4. Gebruik geen nagellak remover met aceton
 5. Probeer zo nu en dan nagellak over te slaan
 6. Bezoek een professionele nagelsalon
 7. Knip en vijl je nagels regelmatig

Toelichting van de zeven nagelverzorging tips

 1. Bijt niet op je nagels. Het bijten van je nagels is uiteraard erg slecht, vooral omdat nagels er niet mooi uit komen te zien en je krijgt bovendien veel vieze bacteriën in je mond. Het is dus van enorm belang om van van deze slechte gewoonte af te komen. Heb je toch moeite om van dit probleem af te komen? Gebruik in dat geval dan nagellak met een bittere smaak. Hierdoor zal je niet zo snel meer op je nagels bijten!
 2.  Denk aan je handverzorging. Je handen spelen uiteraard een zeer grote rol bij nagelverzorging. Het is belangrijk om je handen te voorzien van vocht. Om je handen te voorzien van extra vocht is het mogelijk om handcrèmes te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een goede vochtbalans van je handen. Bovendien zorgt dit ervoor dat je handen een aangename geur krijgen! Verder is het belangrijk om je handen schoon te houden, dus was je handen regelmatig.
 3. Knip je nagelriemen niet af! Veel mensen knippen hun nagelriemen af op het moment dat deze zijn opgedroogd. Dit is echter niet aan te raden! Het afknippen van je nagelriemen is namelijk erg schadelijk voor je nagels. Dit komt omdat je nagelriemen bescherming geven aan je nagelwortel. Op het moment dat je het afknipt verdwijnt de bescherming en kunnen er ontstekingen ontstaan. Nog een reden om je nagelriemen goed te verzorgen is omdat het zorgt voor een snellere groei van je nagels. Al met al kan er geconcludeerd worden dat het erg belangrijk is om je nagelriemen goed te verzorgen. Dit kan met behulp van crèmes en olie die speciaal geschikt zijn voor nagelriemen.
 4. Gebruik geen nagellak remover met aceton. Als je regelmatig nagellak remover met aceton gebruikt kunnen je nagels erg uitdrogen. Aan te raden is om nagellak remover te gebruiken zonder aceton. Breng deze nagellak remover aan met een wattenschijfje. Dit neemt namelijk minder remover in zich op in vergelijking met een wattenbolletje.
 5. Probeer zo nu en dan nagellak over te slaan. Als je vrijwel iedere dag nagellak ophebt dan kunnen je nagels verkleuren. Het is dus belangrijk om eens in de zoveel tijd een nagellak vrij dagje te houden. Hierdoor hebben je nagels ook tijd om te ademen, wat uiteraard je nagels ten goede komt!
 6. Bezoek een professionele nagelsalon. Om jezelf echt even te verwennen kun je er ook voor kiezen om een nagelstudio te bezoeken! Zij weten namelijk door en door hoe nagelverzorging werkt. Het regelmatig bezoeken van een nagelsalon kan echter aardig wat kosten met zich meebrengen. Wellicht is het dan aan te raden om een eigen manicure set aan te schaffen, waardoor jij jezelf ook thuis even lekker kunt verwennen met een manicure! Dit maakt het mogelijk om aardig wat kosten te besparen.
 7. Knip en vijl je nagels regelmatig. Te lange nagels kunnen veel bacteriën met zich meedragen. Het is dus verstandig om regelmatig je nagels te vijlen en knippen, waardoor je ook afgebroken nagels voorkomt. Het beste is om je nagels te knippen nadat je hebt gedoucht of uit bad komt, omdat je nagels dan zachter zijn.

Hopelijk helpen deze bovenstaande nagelverzorging tips jou om weer mooie, verzorgde nagels te krijgen!

Ben jij benieuwd hoe je je nagels mooi kunt lakken? Bekijk dan deze nagellaktucs!