Nagels mooi lakken: Mooie nagels willen we allemaal wel hebben, maar hoe krijg je dat nou precies voor elkaar? Iedereen herkent het wel: klodders nagellak en enorm veel geknoei. Dit is dan ook de reden dat de meeste vrouwen gewoon naar de schoonheidssalon gaan om hun nagels te laten doen. Dit kan echter aardig wat kosten met zich meebrengen, waardoor het wellicht wel handig is om zelf je nagels te lakken. Hoe kun je nou precies je nagels mooi lakken? Wij geven hier 10 je nagels lakken trucjes, waardoor iedereen denkt dat je naar de schoonheidssalon bent gegaan!

10 tips om je nagels mooi te lakken

 1. Gebruik nagellak zonder aceton
 2. Breng maximaal 3 dunne laagjes aan
 3. Ga niet gelijk douchen na het lakken, maar gebruik koud water om sneller te drogen
 4. Gebruik nagelriemolie
 5. Breng eerst een basecoat aan en daarna een kleurtje
 6. Vermijd sneldrogende nagellak
 7. Breng als laatste een topcoat aan
 8. Smeer voor het lakken je nagelriemen in met vaseline of creme
 9. Haal je oude nagellak er goed af
 10. Niet je nagellak schudden

Nagels lakken trucjes: Toelichting

 1. Gebruik nagellak zonder aceton. Dit is veel beter voor je nagels, aangezien aceton ervoor zorgt dat je nagels snel gaan uitdrogen. Gelukkig bestaan er genoeg soorten nagellak zonder aceton, welke veel beter zijn om te gebruiken als jij je nagels gaat lakken!
 2. Zet geen klodders. Dikke klodders op je nagels doen zorgt ervoor dat je nagels erg lang moeten gaan drogen. Bovendien ziet het er ook niet egaal uit. Aan te raden is om maximaal drie dunne laagjes aan te brengen. Hierdoor kunnen je nagels een stuk sneller droog worden en ziet het er ook mooier uit!
 3. Koud water. Ga niet gelijk douchen nadat je klaar bent met het lakken van je nagels, al helemaal niet onder heet water. Dit komt doordat het hete water barsten kan veroorzaken in je nagels. Zeer zonde als je net je klaar bent met het lakken van je mooie nagels! Beter is om je nagels onder een koude kraan te houden. Dit zorgt ervoor dat je nagels sneller kunnen drogen. Een bakje met ijskoud water is ook een prima optie.
 4. Nagelriemolie. Om te voorkomen dat je nagels gaan uitdrogen is het aan te raden om nagelriemolie te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je nagels een extra beschermend laagje krijgen.
 5. Gebruik een base coat. Wij raden het altijd aan om eerst base coat te gebruiken voordat je de nagellak gaat aanbrengen. Het kost wellicht wat meer tijd, maar het effect mag er zeker wezen! Zo blijft de nagellak langer zitten en verkleuren je nagels minder snel.
 6. Vermijd sneldrogende nagellak. Een sneldrogende nagellak klinkt heel interessant, maar dit kun je beter vermijden. Dit komt doordat het je nagels erg snel laat uitdrogen. Het is dus beter om normale nagellak te gebruiken. Liever iets langer wachten dan beschadigde nagels!
 7. Topcoat. Net als base coat heeft topcoat enorm veel voordelen te bieden. Je dient topcoat aan te brengen op je pas gelakte nagels. Dit zorgt ervoor dat je nagels zo lang mogelijk mooi blijven.
 8. Binnen de lijntjes lakken. Het kan soms nogal lastig zijn om binnen de lijntjes te lakken. Vaak genoeg komt er nagellak op je nagelriemen, wat vrij vervelend is om schoon te maken. Hoe kun je dit voorkomen? Zeer eenvoudig, namelijk door het smeren van crème of vaseline op je nagelriemen! Dit maakt het mogelijk om de nagellak eraf te wrijven op het moment dat je er per ongeluk buiten schiet.
 9. Haal je oude nagellak er goed af. Het is belangrijk om je oude nagellak zorgvuldig te verwijderen voordat je een nieuwe gaat aanbrengen. Als je over de oude nagellak heen gaat lakken, kan het er niet zo mooi uitzien. Voordat je dus kunt starten met het lakken van je nagels, dien je eerst de oude nagellak te verwijderen met nagellak remover. Azijn kan ook hierbij helpen! Doe een beetje azijn op een wattenstaafje en breng dit aan op je nagels.
 10. Niet je nagellak schudden. Het schudden van nagellak zorgt ervoor dat er luchtbellen ontstaan. Beter is om het potje tussen je handen te wrijven.

Bekijk de video: Nagels lakken trucjes

Bekijk ook deze blog: Zelf french manicure aanbrengen!