Op een dag kijk je in de spiegel. Je haalt je hand door je haar en op eens is hij er.. Je eerste grijze haar. HELP!! Hoe kom je hier vanaf? Je bent veel te jong om met een grijze coupe rond te lopen. (Ook al was dit een tijdje geleden een echte trend). Na vele malen keren de haar eruit te trekken om vervolgens een tijdje later te zien dat de haar net zo hard weer terug groeit, ben je het zat! Je wilt van die grijze haren af zonder een duur bezoek aan de kapper. Beautyfeit herkent je probleem en heeft daarom 5 perfecte manieren hoe je zelf eerste grijze haren camoufleren kan.

Grijze haren uittrekken of niet?

Het liefst zou je gelijk willen afrekenen met die grijze haren door ze eruit te trekken. Dit heeft helaas niet zo veel zin. De haar komt namelijk gewoon net zo hard weer terug. Groeien er dan twee in de plaats terug? Gelukkig is dat een fabel. Elk haarzakje kan maar één maken. Er zijn gelukkig veel andere manieren die makkelijk en snel zijn en ook nog eens weinig kosten om je grijze haren te camoufleren. Nog een pluspunt, het is allemaal uitwasbaar dus ook nog eens minder schadelijk voor je haar!

Hoe grijze haren camoufleren 5 manieren hoe!

  1. Haarspray
  2. Haarmascara
  3. Haarpoeder
  4. Kleurspoeling
  5. Uitwasbare verf

En zo camoufleer je!

  1. Haarspray voor in je haren

Haarspray is een snelle manier om je grijze haren te bedekken. De haarspray is vooral handig als het om meerdere grijze haren gaat. Ze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen zo is het voor iedere haar kleur een natuurlijk resultaat. Je brengt de haarspray aan op de haarwortels, even wachten en het resultaat mag er wezen! Er is niks meer te zien van die vervelende grijze haren.

2. Haarmascara voor in je haren

Deze oplossing is super handig als je maar een paar grijze haartje hebt. Breng de haarmascara vanaf de haarschacht tot het einde van het grijze gedeelte aan en laat het even drogen. Doe de mascara in je handtas. Mocht je als je buiten de deur bent nog een grijze haar tegen komen. Dan is haarmascara voor in je haar jouw beste vriend!

3. Haarpoeder voor in je haren

Tegenwoordig is er niet alleen make-up voor je gezicht, maar ook voor je haren! Deze make-up is speciaal geproduceerd om van die vervelende grijze haren af te komen. Breng de haarpoeder met een sponsje aan op de grijze haren en de grijze haren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is makkelijk aan te brengen en je kunt er ook nog eens high- of lowlights meer creëren. Multifunctioneel dus!

4. Haar kleurspoeling

Mocht je voor een langer werkende oplossing willen gaan, dan is kleurspoeling misschien iets voor jou. Je kunt voor je eigen haarkleur gaan of voor een ander kleurtje. Een haarkleurspoeling blijft ongeveer drie tot zes weken zitten. Zo hoef je je een tijdje geen zorgen te maken over je grijze haren.

5. Uitwasbare haarverf

Als je nog langer zonder grijze haren wilt zitten is uitwasbare haarverf een optie. Uitwasbare haarverf was je in zo’n 25 tot 30 wasbeurten uit je haar en is ook nog eens (net als kleurspoeling) een stuk minder schadelijk voor je haar dan permanente haarverf. Ook deze optie is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Camoufleren kun je leren!

Het is super gemakkelijk om met deze 5 manieren grijze haren te camoufleren. Weet jij al welke manier jou het beste lijkt?

Ben jij benieuwd hoe je lang haar kunt krijgen? Lees dan snel deze blog!