Krullen maken met krultang: Veel vrouwen willen krullen. En dit begrijpen wij ook, want krullen zijn hartstikke mooi! Gelukkig is het mogelijk om je haar te krullen met een krultang. Voordat je echter krullen kunt maken met een krultang is het wel even handig om te weten hoe dit nou precies werkt. Aan de slag gaan met een krultang kan namelijk een stuk lastiger zijn dan je denkt. Om je te helpen hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet. Lees dus snel door als jij ook krullen wil maken met krultang!

5 tips om je haar te krullen met krultang

  1. Kies de juiste krultang
  2. Bepaal welke type krul je wilt maken
  3. Verdeel je haar in meerdere delen
  4. Maak gebruik van haarclipjes
  5. Zorg voor een goede voorbereiding

Toelichting van de tips

  1. Kies de juiste krultang. Er bestaan verschillende krultangen, waarvan een keramische en titanium krultang het meest populair zijn. Een keramische krultang is zeer geschikt voor dun/normaal haar en zorgt voor bescherming van je haar tegen de hitte van de tang. Een titanium krultang is meer geschikt voor dik haar, omdat het iets steviger is. Het zorgt ervoor dat je haar niet afbreekt. Je haartype speelt dus een zeer belangrijke rol bij de aanschaf van een krultang. Dit is namelijk ook bepalend voor welke temperatuurstand je dient te gebruiken. Voor dun haar raden wij een temperatuur van rond de 180°C aan, omdat dun haar sneller warm wordt. Normaal haar volstaat rond de 200°C en voor dik haar is rond de 220°C voldoende. Dik haar wordt namelijk minder snel warm in vergelijking met dun haar. Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee dient te houden.
  2. Type krul. Je kunt vele diverse soorten krullen maken met een krultang. Zo is het mogelijk om een natuurlijke krul, de klassieke krul en nog veel andere soorten krullen met een krultang te maken. Elke type krul vereist een andere techniek. Zo moet je bij een klassieke krul ervoor zorgen dat er weinig ruimte zit terwijl je van je gezicht weg aan het krullen bent. Bij een natuurlijke krul moet je juist ervoor zorgen dat je meerdere slagen om de krultang heen slaat. Je kunt hier dus een beetje mee experimenteren om te kijken of het bij jou past.
  3. Verdeel je haar in meerdere delen. Het verdelen van je haar in meerdere delen kan enorm veel voordelen opleveren. Zo is het voor jezelf duidelijk welke je plukken je nog moet krullen en ben je er zeker van dat je niet twee keer over dezelfde pluk gaat. Ook is het hierdoor mogelijk om minder lang de krultang in je haar te laten zitten. Dit kan beschadiging van je haar voorkomen.
  4. Haarclipjes. Om krullen te maken met een krultang is het enorm belangrijk dat je haarclipjes in de buurt hebt. Nadat je een lok hebt gekruld moet je deze gelijk oprollen en vastzetten met een clipje.  Dit zorg je ervoor dat je haar in staat is om eventjes af te koelen, maar ook om tegelijkertijd de krul te behouden. De clipjes zien er misschien niet allemaal even prachtig uit, maar het heeft wel enorm veel voordelen te bieden! Om je haar af te laten koelen kun je ook een föhn gebruiken op een koude stand.
  5. Voorbereiding. De voorbereiding voor het maken van krullen met een krultang is zeer belangrijk. Zo moet je ervoor zorgen dat je haar absoluut droog is. Op het moment dat je haar nat is en je gaat van start met de krultang dan kan er ernstige beschadiging aan je haar plaatsvinden. Ook is het belangrijk dat je haar goed is gewassen, dus een droogshampoo gebruiken is ook een prima optie. Hierdoor word je haar namelijk niet nat. Uiteraard is het ook belangrijk om je haar te blijven verzorgen nadat je klaar bent met het krullen. Zo is het van belang om enkel producten te kopen die geschikt zijn voor krullen.

Bekijk hier 3 verschillende manieren van krullen & slag!

Ben jij benieuwd hoe je natuurlijke krullen stimuleert? Lees dan deze blog!