• Hoe kom je er achter of je natuurlijke krullen hebt?
  • 4 stappen voor mooie natuurlijke krullen

Als je mooi krullend haar wilt, hoef je niet elke dag met je haar in de krulspelden of krultang te zitten. Veel mensen weten niet dat ze van nature al krul of slag in hun haar hebben. Maar hoe laat je die slag of krul in je haar tot leven komen? De manier van knippen, stylen en verzorgen speelt hier een belangrijke rol in. Lees verder en kom achter het geheim van natuurlijke krullen stimuleren!

Hoe kom je er achter of je natuurlijke krullen hebt?

Ben jij er van overtuigd dat je slag in je haar hebt, maar geen krullen? Als jij je haar op de juiste manier behandeld, verzorgd en styled, zul je verrast zijn als je het resultaat ziet! Maar wat is dan de juiste manier om erachter te komen of je haar krult? Daar heeft beautyfeit.nl een handige manier voor! Buig na het afdrogen van je haar naar voren en kneed het nog vochtige haar wat omhoog. Als je haar dan krult of een beetje slag heeft, heb ook jij natuurlijke krullen!

Natuurlijke krullen stimuleren doe je zo, in 4 stappen!

  1. Gebruik een shampoo en conditioner die bij jou haar past
  2. Droog je haar door te kneden met een handdoek
  3. Borstel krullend haar als het nat is, borstel stijl haar als het droog is
  4. Kies de stylingsproducten die bij jou haar passen

Toelichting van het stappenplan natuurlijke krullen stimuleren

Stap 1: De juiste shampoo en conditioner

Om de natuurlijke krul te stimuleren, is het belangrijk om voor de juiste shampoo en conditioner te kiezen. Kies voor een shampoo die je haar versterkt, zonder dat het zwaar wordt. Ook is het belangrijk dat je voor producten kiest die het haar hydrateert, beschermd en gezond houdt. Wil jij weten welke shampoo het beste voor je haar is? Lees dan hier verder! TIP: kies voor een shampoo en conditioner met Aloë Vera. Dit ingrediënt stimuleert de haargroei, houdt het sterk en zorgt voor een mooie glans!

Stap 2: Het drogen van je haar

Droog je haar door je haar met een handdoek voorzichtig droog te kneden. Als je je haar droog wrijft, zorg je er voor dat je haar gaat pluizen. Ook raakt het haar door de wrijving beschadigd en breekt het sneller af. Als je meer volume in je haar wilt creëren, kun je het beste je krullen föhnen met een diffuser. Hang net als met het drogen met een handdoek ‘’ondersteboven” en föhn en stukje voor stukje. Hou de diffuser stil tot de pluk droog is en ga verder met de volgende pluk. Et voilà, een prachtige bos volle krullen!

Stap 3: Borstelen

Stijl haar kan je het beste borstelen als het (handdoek)droog is. Haar is namelijk gevoeliger om af te breken als het nat is. Bij krullend haar is dit anders. Dit kan je beter borstelen als het nat is. Nog beter is om je haar met je handen of een grove kam uit de knoop te halen. Een borstel trekt vaak onnodig haren uit je hoofd. Als je je haar toch graag borstelt, begin dan halverwege je haar met borstelen en werkt stukje voor stukje naar boven toe. Zo zorg je dat je haar niet afbreekt.

Stap 4: Kies de juiste stylingsproducten

Probeer verschillende stylingsproducten uit, zo kom je er achter wat voor jou het alles fijnste werkt. Het is aan te raden om producten te gebruiken die je haar versterken en niet verzwaren. Je wilt namelijk zorgen voor optimale krullen. Gebruik daarom ook zo min mogelijk stylingsproducten tegelijk. Het beste is om max 1 – 2 stylingsproducten te gebruiken. Zo heb je meer volume in je haar en ziet het er het meest natuurlijk uit.

TIP!

Breng een bezoekje aan een krullenkapper. Krullen zijn lastig te knippen en krullenkappers hier gelukkig echte experts in! Zij weten precies welk kapsel er goed bij jouw haartype past en kunnen jou hier ook het beste in adviseren.

Heb jij geen krullen of natuurlijke slag en wil jij toch wat waves creëren? Bekijk dan snel deze video!!

Wil jij ook weten hoe je mooie krullen krijgt zonder pluis? Klik dan hier!