Krullen verzorgen

Krullend haar kan erg mooi zijn, maar ook een handvol! Het verzorgen van krullen is namelijk enorm belangrijk en het vraagt ook nog eens aardig wat tijd. Een van de grootste problemen die optreden als je krullend haar niet goed aan het verzorgen bent is pluis. Hoofdoorzaak van pluis is luchtvochtigheid. Vooral bij droog haar is luchtvochtigheid een belangrijke veroorzaker van pluis.

Indien er veel vocht in de lucht zit neemt de buitenste laag van je haar dit vocht op. Hierdoor gaat je haar pluizen. Ben je benieuwd hoe je mooie krullen zonder pluis kunt krijgen? Of ben je aan het zoeken naar andere tips voor krullend haar? Lees dan snel door. Wij leggen het met plezier uit!

Mooie krullen zonder pluis

Zoals we hierboven hadden vermeld is luchtvochtigheid een van de belangrijke oorzaken van pluizig haar. Op het moment dat je al last hebt van droog haar wordt dit effect dus versterkt. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar gehydrateerd blijft. Dit kan onder andere door het gebruiken van een haarmasker en een conditioner.

Een ander oorzaak van pluizig haar is het regelmatig kammen/borstelen van je haar. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar uit elkaar gaat staan, wat ertoe leidt dat je haar meer gaat pluizen. Mocht je toch je haar willen kammen of borstelen, dan kun je het beste je vingers hiervoor gebruiken.

10 Tips voor mooie krullen zonder dat het gaat pluizen

Om je te helpen om je krullen te verzorgen, hebben wij een aantal tips voor krullend haar op een rijtje gezet. Hierdoor is het mogelijk om mooie krullen zonder pluis te krijgen.

 1. Vermijd het gebruik van een borstel
 2. Maak gebruik van een conditioner
 3. Maak gebruik van een hairdiffuser
 4. Gebruik geen handdoek voor het drogen van je haar
 5. Was je haar niet met te heet water
 6. Om je haar te wassen kun je ook droogshampoo gebruiken.
 7. Maak gebruik van een haarmasker
 8. Gebruik een krultang
 9. Scrub je hoofdhuid
 10. gebruik enkel producten die bij jouw krullen passen.

Toelichting van krullen stylen zonder pluis

 1. Het beste is om een borstel te vermijden, want dit kan voor pluis zorgen. Wil je toch je haar borstelen? Gebruik dan je vingers of een grove kam. Belangrijk is om dit te doen op het moment dat je haar nat is.
 2. Maak gebruik van een conditioner. Een conditioner zorgt er namelijk voor dat de haarschubben worden gesloten. Bovendien zorgt het ervoor dat je haar wordt gevoed en zacht wordt.
 3. Maak gebruik van een diffuser. Een föhn kan erg schadelijk zijn voor je krullen. Om beschadiging van een föhn te voorkomen raden wij het aan om gebruik te maken van een diffuser. Hierdoor krijg je mooiere krullen.
 4. Gebruik geen handdoek. Dit klinkt misschien raar, maar het is beter om een handdoek te vermijden als jij je haar wil drogen. Handdoeken zorgen er namelijk voor dat al het vocht uit je haar wordt opgenomen. Hierdoor gaat je haar pluizen. Je haar deppen met een T-shirt is een betere optie.
 5. Was je haar niet met warm water. Je haar wassen/spoelen met warm water kan schadelijk zijn voor je haar. Het beste is om je haar met lauwwarm water te wassen. Daarna dien je het te spoelen met koud water. Koud water zorgt ervoor dat je haar meer vocht kan vasthouden en bovendien minder gaat pluizen.
 6. Om je haar te wassen kun je ook droogshampoo gebruiken. Dit heeft als grote voordeel dat er natuurlijk haarvet wordt opgenomen. Hierdoor gaat je haar weer fris en fruitig worden.
 7. Maak gebruik van haarmaskers. Door het gebruiken van haarmaskers kun je ervoor zorgen dat je haar de extra verzorging krijgt die het nodig heeft. Je haar ontvangt namelijk extra voeding dankzij de haarmaskers.
 8. Gebruik een krultang. Mochten je krullen even niet meewerken dan is een krultang een prima optie. Hierdoor kun je een mooie krul aan je strengen meegeven.
 9. Scrub regelmatig je hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat de resten van stylingsproducten worden verwijderd. Dit zorgt voor fris, gezond haar.
 10. Als laatste tip willen wij je nog meegeven: gebruik enkel producten die bij jouw krullen passen. Dit zorgt ervoor dat het optimaal effect heeft.

Krullend haar routine met de CG Methode

Ben jij benieuwd hoe je het beste krullen kunt stimuleren? Klik dan hier!