Haar met slag knippen vergt veel ervaring en speciale kniptechnieken. Als jij haar met slag hebt, zul je dan ook maar al te goed weten dat een knipbeurt bij de kapper niet altijd het gewenste resultaat levert. Ook niet alle kapsels passen bij haar met slag of krullen want, ieder haar is anders en valt ook anders. Wij hebben speciaal voor jou verschillende haartypes en kapsels die daarbij passen op een rijtje gezet! Lees snel verder.

In deze blog bespreken wij:

  1. Naar welke kapper ga je als je slag of krullen hebt?
  2. Welk haartype heb ik?
  3. Welk kapsel past het beste bij mijn haartype?

Welke kapper voor krullen en haar met slag knippen?

 Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten kappers. Maar naar welke kapper ga je als je slag of krullen hebt, en waar kun je op letten? Kappers die gespecialiseerd zijn op het gebied van slag en krullen:

  • Knippen krullen en slag niet hetzelfde als stijl haar
  • Gebruiken de Curlsys techniek
  • Knippen het haar als het droog is
  • Knippen het haar krul voor krul (of slag)
  • Gebruiken geen coupeschaar maar een gewone knipschaar of Curlsys scharen
  • Kunnen jou het beste adviseren over jouw haar en wat jou het beste gaat staan

Welke haartypes zijn er?

Ieder haar is anders, en daarom is het soms lastig te bepalen welke kapsels mooi gaan staan. Het is daarom belangrijk om er eerst achter te komen welke structuur je haar heeft en welk haartype jij hebt! Door middel van de onderstaande tabel, kun ook jij je haartype bepalen!

 HaartypeKenmerken
1Stijl haar 
2aLicht golvend haar 
2bGolvend haar 
2cPluizend golvend haarGrote slag
3aGrote krullenS-patroon
3bSpiraalvormige krullenSpriaal-patroon
3cKroeshaar / kleine krullenSpiraal-patroon
4aKroeshaar met krulDichte krullen
4bKroeshaar met weinig krul definitieDichte krullen
4cKroeshaar zonder definitieDichte krullen

Welk kapsel past het beste bij mijn haarstructuur?

Om er achter te komen welk kapsel het beste bij je past, moet je niet alleen kijken naar de structuur van je haar, maar ook naar dikte en hoeveelheid. Bekijk hier welke kapsels bij jouw haar passen!

Veel, fijn haarHaar in laagjes, bobkapsels
Heel fijn haarHaar in laagjes, bobline
Dik, krullend of slag in het haarHaar in laagjes, lang haar, bobkapsels en middel lang haar
Fijn, krullend of slag in het haarBobkapsels, middel lang haar, haar in laagjes en kort haar
Weinig, dik haarLang haar
Veel, dik haarLange kapsels, laagjes, medium lange kapsels

Veel fijn haar

Door je haar in laagjes te knippen is het makkelijker je haar meer volume en vorm te geven. Dit is makkelijk te doen door het te föhnen. Let wel op dat je hittetools niet te vaak gebruikt. Deze zorgen er namelijk voor dat je haar broos wordt en is de kans op beschadiging van je haar erg groot! Als je dit haartype hebt, staan kapsels tot op de schouder of net iets langer het aller mooiste. Zo valt het het minste op dat je fijn haar hebt. Als je haren te lang zijn creëer je juist het tegenovergestelde.

Heel fijn haar

Als je heel fijn haar hebt, kun je het beste kiezen voor een subtiel laagjes kapsel of een mooi bobkapsel. Je wilt zoveel mogelijk volume en structuur in het haar krijgen, zodat je haar een stuk dikker en voller lijkt.

Dik haar en krullen / slag

Als je krullend haar of haar met slag hebt is het verstandig om regelmatig een bezoekje aan de kapper te nemen. Zo voorkom je dat je haarpunten splijten en droog worden. Wel is het van belang om een kapper te zoeken die precies weet hoe je met krullen om kunt gaan. De grootste verschillen tussen een ‘’gewone’’ kapper en een krullen kapper zijn namelijk: dat het haar droog geknipt wordt, en krul voor krul. Een krullenkapper knipt ook met een andere techniek, die speciaal ontwikkeld voor krullen is. Als je dik haar en krullen of slag hebt, kun je het beste voor een lange coupe gaan. Zo komen jouw mooie krullen het beste tot zijn recht! Wil jij meer weten over het knippen van krullen? Lees dan deze blog!

Fijn krullend of fijn haar met slag

Als je fijn krullend haar of fijn haar met slag hebt, heb je meer keuze. Korte en lange kapsels zullen beide prachtig staan! Vraag de krullenkapper welk kapsel het beste bij jouw haar en gezicht past. Zij zullen jou het beste kunnen adviseren, ze zijn tenslotte professionals op het gebied van krullen en haren met slag knippen.

Hoe knip je haar met slag?

Weinig, dik haar

Als je weinig en dik haar hebt, kun je het beste voor een kapsel met veel laagjes kiezen. Zorg er voor dat er bovenaan het hoofd veel laagjes worden het knipt worden en onderaan het haar uitdunt. Dit zorg voor meer volume en structuur in het haar! Lange kapsels zullen jou dan ook het mooiste staan.

Veel, dik haar

Als je veel en dik haar hebt, kun je het beste je haar op één lengte houden. Laagjes zouden er voor zorgen dat je haar nog meer volume krijgt dan het al heeft. Als je van jezelf al dik en zwaar haar hebt, kun je het beter wat uitdunnen. Zo blijft je haar beter in model zitten als je het bijvoorbeeld krult. Ook voelt je haar wat minder zwaar als je een paardenstaart wilt dragen!

Wij hopen dat jij na het lezen van deze blog, straalt met een nieuwe coupe die perfect bij jouw haar past!