Pluizend haar, te veel volume, volume op de verkeerde plekken of haar dat alle kanten op zit, maar niet hoe je het wil? Dit zal je vast herkennen als je curls hebt. Het knippen van krullen vergt dan ook kennis, geduld en speciaal ontwikkelde technieken. Wil jij binnenkort je haar (laten) knippen Lees dan deze blog, zodat je krullen gaan stralen!

In deze blog bespreken wij:

 1. Krullen knippen technieken
 2. Curlsys methode
 3. DevaCut kniptechniek
 4. Verschil tussen DevaCut en Curlsys
 5. Curl Cutting techniek (CC1)
 6. Global Curl techniek
 7. Hoe vaak krullen knippen?
 8. 9 tips voor mooie krullen

Krullen knippen techniek

Er zijn verschillende soorten technieken om krullen te knippen. namelijk:

 • Curlsys kniptechniek
 • DevaCut techniek
 • Curl Cutting Technique (CC1 techniek)
 • Global Curl Concept

Wil jij weten welke kniptechniek het beste bij jouw krultype past? Vraag het de krullenkapper. De krullenkapper is gespecialiseerd op het gebied van krullen, weet wat het beste is voor jouw krultype en kan jou hier het beste over adviseren.

Curlsys knippen

De curlsys kniptechniek wordt in Europa veel gebruikt om krullen te knippen. Deze krullen knipmethode is dan ook geschikt voor elk type krullen. De curlsys methode zorgt voor meer krullen, meer definitie in de krul en je haar pluist minder.

Hoe werkt de curlsys kniptechniek?

Als eerst bekijkt de krullenkapper hoe de krullen vallen als het haar droog is. Zo kunnen ze goed bepalen hoe de krullen gaan vallen als het geknipt is. Als de kapper heeft bepaald hoe de krullen vallen, wordt het haar voorzien van een wasbeurt en wordt het in model geknipt. Dit gebeurd op dezelfde manier als ”gewoon haar” knippen. Wanneer het haar in model is geknipt, wordt de Curlsys kniptechniek toegepast. Met de Curlsys methode worden bundels haar met een Curlsys schaar geknipt (speciale schaar met een curve). De bundels haar zitten van nature al in elkaar gedraaid. Oftewel, er wordt krul voor krul geknipt.

Wat zijn de voordelen van de Curlsys knip methode

 • Elke krul komt na deze behandeling tot zijn recht
 • Meer krullen
 • Meer volume en definitie in de krullen
 • Het haar gaat minder pluizen

DevaCut knip methode

De DevaCut kniptechniek wordt in Amerika veel gebruikt met het knippen van krullen. Met deze knipmethode is het belangrijk dat je haar zowel gewassen en droog is, als je naar de kapsalon gaat. Met de DevaCut techniek wordt het haar namelijk geknipt als het droog is. De DevaCut kapper knipt het haar letterlijk krul voor krul. Omdat het haar droog geknipt wordt, kan de kapper bepalen hoe de krullen vallen en zo bepalen hoe de krullen geknipt moeten worden. Met deze methode wordt elke krul dus anders geknipt, zodat elke krul het beste tot zijn recht komt en op de juiste manier valt.

Wat zijn de voordelen van de DevaCut methode?

 • Er wordt rekening gehouden met de valling van jouw krullen
 • Geen lengte verschillen of happen
 • Elke krul wordt individueel bekeken en op de juiste manier geknipt

Wat is een DevaCut (engelse video / zeer professioneel)

Verschil DevaCut en curlsys

CurlsysDevaCut
KenmerkenEuropese manierAmerikaanse manier
Nat haar knippenDroog haar knippen
Geschikt alsJe haar 1 soort krulstructuur heeftJe meerdere soorten krulstructuren hebt
Je golvend haar / slag hebt en dit wilt stimuleren om meer te krullenJe haar niet meer krul nodig heeft.
Je steil haar hebt, maar meer volume wilt creëren
Wat is het verschil tussen Curlsys en DevaCut?

CC1 krullen knippen

De CC1 krulkniptechniek, oftewel Curl Cutting Technique, is een nieuwere krulkniptechniek. Deze is namelijk pas in 2019 ontstaan.

Het haar wordt eerst goed gewassen en verzorgd. Bij deze methode word het haar nat en verticaal geknipt. Door het haar verticaal in plaats van horizontaal te knippen, creer je meer volume in het haar. Ook wordt het haar op één lengte geknipt, wat fijn is, als je je haar af en toe wilt stijlen.

Wat zijn de voordelen van de CC1 technique ?

 • Meer volume in je haar
 • Je kunt je haar ook stijlen zonder lengte verschillen of happen in het haar.

Global Curl Techniek

De Global Curl methode is niet alleen een kniptechniek, maar ook een behandelplan. Per persoon wordt er gekeken naar de type krul, het haartype en de wensen van het persoon, zodat de mooiste krullen gecreëerd kunnen worden. Het haar wordt net als bij de Curlys methode, in bundeltjes geknipt. Ook hier gaat dit dus krul voor krul. In tegenstelling tot de Curlys methode wordt het haar met de Global Curl Technique nat geknipt en als alle krullen geknipt zijn, wordt het haar pas in model geknipt.

Wat zijn de voordelen van de Global Curl techniek?

 • Doordat er krul voor krul geknipt wordt, komt elke krul goed tot zijn recht
 • Volume op de juiste plekken
 • Het haar pluist minder
 • Het haar gaat meer glanzen

Hoe vaak krullen knippen?

Met gezonde krullen kun je je haar het beste minimaal 2 keer per jaar laten knippen. Het is belangrijk dat de laagjes in de krullen goed bij te houden, om te voorkomen dat het te zwaar wordt en zijn volume verliest. Hoe korter je haar is, hoe meer volume en definitie de krullen hebben. Het is het beste met de krullenkapper te bespreken hoe je jouw krullen het meest kunt laten stralen. Ook kan de Curly Girl Methode erg goed helpen om je krullen een boost te geven!

9 tips voor mooie krullen

 1. Knip krullend haar niet het zelfde als stijl haar.
 2. Knip krullen alleen als het droog is.
 3. Laat de krullen in laagjes knippen.
 4. Gebruik een gewone knipschaar of CURLSYS scharen.
 5. Er zijn trainingen en opleidingen voor het knippen van krullen.
 6. Niet alle kapsels staan bij krullend haar.
 7. De ene krul is de andere niet.
 8. Krulknip technieken zijn niet alleen geschikt voor krullend haar.
 9. Breng een bezoekje aan een krullenkapper

9 tips voor krullen knippen

1. Knip krullend haar niet het zelfde als stijl haar. Omdat krullend haar opkrult als het droog is, is het niet slim om zomaar en stuk af te knippen. Je haar kan dan erg gaan pluizen, of in de vorm van een kerstboom gaan staan en dat wil je juist niet! Zorg er voor dat je boetserend knipt. Dit houdt in dat je alleen knipt waar nodig is en het haar zo weer gezond en in model knipt. Doe dit dan ook krul voor krul!

2. Knip krullen alleen als het haar droog is. Als je haar knipt dat nat is kun je niet zien, hoe de krullen lopen, waar de kruinen zitten en hoe de verhoudingen zijn Vaak worden krullen ook te kort geknipt als het haar nat is. Dit komt omdat het weer opkrult als het haar droog wordt.

3. Laat de krullen in laagjes knippen. Krullend haar moet je in laagjes laten knippen. Waarom? Als je je haar in laagjes laat knippen voorkom je dat je haar te zwaar wordt en de krullen uit vorm trekt. Ook kan juist hierdoor de ‘’kerstboom look’’ ontstaan.

4. Gebruik een gewone knipschaar of CURLSYS scharen. Veel kappers knippen met een coupeschaar. Dit dunt het haar uit en dat is niet bevorderend voor een volle bos krullen. Gebruik daarom een gewone schaar of scharen die speciaal voor de CURLSYS techniek zijn!

”I’m a queen, crowned in my curls!”

5. Er zijn trainingen en opleidingen voor het knippen van krullen. Tijdens de kappersopleiding leer je de zelfde manier van knippen voor stijl en krullend haar. Gelukkig zijn er meerdere trainingen en opleidingen die je kunt volgen om krullen op de juiste manier te kunnen knippen. Hier leer je alles over krultypes en eigenschappen, curl by curl knippen, het wassen en stylen, en nog veel meer! Zodat je helemaal gespecialiseerd bent op het gebied van curls!

6. Niet alle kapsels staan bij krullend haar. Dit komt omdat krullen toch een eigen wil hebben en gaan staan hoe ze willen staan! Kijk daarom altijd naar de verhoudingen van jouw haar en laat het in het model knippen die bij jou past! Je kunt altijd de kapper om advies vragen.

7. De ene krul is de andere niet. Of je nou dik, dun, gepermanent of vol krullend haar hebt. Elk haar is anders en heeft ook zijn eigen behoefte. Leer jouw haar kennen en test uit wat het beste bij jou werkt en word beste vrienden met jouw haar!

8. Krulknip technieken zijn niet alles geschikt voor krullend haar. Heb jij stijl haar? Geen probleem, deze technieken zijn ook toepasbaar om bij stijl haar of haar met slag meer volume te creëren of om zwaar haar lichter te maken.

9. Breng een bezoekje aan een krullenkapper. Wil jij naar de kapper om je krullen te voorzien van een knipbeurt? Ga dan naar een krullenkapper, die gespecialiseerd is in krullen knippen. Zij weten alles op het gebied van wassen, knippen, stylen en het verzorgen van krullen. Zij zullen jou ook het beste kunnen adviseren en helpen om de mooiste krullen naar boven te kunnen halen!

Kniptechniek voor mooiere krullen (video)

Wil jij weten hoe je het beste natuurlijke krullen kunt stimuleren? Klik dan HIER!