Pluizend haar, te veel volume, volume op de verkeerde plekken of haar dat alle kanten op zit, maar niet hoe je het wil? Dit zal je vast herkennen als je krullen hebt. Daarom is knippen van krullen ook een heel ander verhaal dan stijl haar knippen.
Het knippen van krullen gebeurd dan ook met kennis, geduld en speciaal ontwikkelde technieken. Wil jij binnenkort je krullen (laten) knippen Lees dan deze blog!

9 tips voor krullen knippen

 1. Knip krullend haar niet het zelfde als stijl haar.
 2. Knip krullen alleen als het droog is.
 3. Laat de krullen in laagjes knippen.
 4. Gebruik een gewone knipschaar of CURLSYS scharen.
 5. Er zijn trainingen en opleidingen voor het knippen van krullen.
 6. Niet alle kapsels staan bij krullend haar.
 7. De ene krul is de andere niet.
 8. Krulknip technieken zijn niet alleen geschikt voor krullend haar.
 9. Breng een bezoekje aan een krullenkapper

Toelichting krullen tips

 1. Knip krullend haar niet het zelfde als stijl haar. Omdat krullend haar opkrult als het droog is, is het niet slim om zomaar en stuk af te knippen. Je haar kan dan erg gaan pluizen, of in de vorm van een kerstboom gaan staan en dat wil je juist niet! Zorg er voor dat je boetserend knipt. Dit houdt in dat je alleen knipt waar nodig is en het haar zo weer gezond en in model knipt. Doe dit dan ook krul voor krul!
 2. Knip krullen alleen als het haar droog is. Als je haar knipt dat nat is kun je niet zien, hoe de krullen lopen, waar de kruinen zitten en hoe de verhoudingen zijn Vaak worden krullen ook te kort geknipt als het haar nat is. Dit komt omdat het weer opkrult als het haar droog wordt.
 3. Laat de krullen in laagjes knippen. Krullend haar moet je in laagjes laten knippen. Waarom? Als je je haar in laagjes laat knippen voorkom je dat je haar te zwaar wordt en de krullen uit vorm trekt. Ook kan juist hierdoor de ‘’kerstboom look’’ ontstaan.
 4. Gebruik een gewone knipschaar of CURLSYS scharen. Het gebeurt vaak dat er met een coupeschaar geknipt wordt. Dit dunt het haar uit en dat is niet bevorderend voor een volle bos krullen. Gebruik daarom een gewone schaar of scharen die speciaal voor de CURLSYS techniek zijn!
 5. Er zijn trainingen en opleidingen voor het knippen van krullen. Op de kappersschool worden krullen het zelfde geknipt en behandeld als stijl haar. Gelukkig zijn er meerdere trainingen en opleidingen die je kunt volgen om krullen op de juiste manier te kunnen knippen. Hier leer je alles over krultypes en eigenschappen, curl by curl knippen, het wassen en stylen, en nog veel meer! Zodat je helemaal gespecialiseerd bent op het gebied van curls!
 6. Niet alle kapsels staan bij krullend haar. Dit komt omdat krullen toch een eigen wil hebben en gaan staan hoe ze willen staan! Kijk daarom altijd naar de verhoudingen van jouw haar en laat het in het model knippen die bij jou past! Je kunt altijd de kapper om advies vragen.
 7. De ene krul is de andere niet. Of je nou dik, dun, gepermanent of vol krullend haar hebt. Elk haar is anders en heeft ook zijn eigen behoefte. Leer jouw haar kennen en test uit wat het beste bij jou werkt en word beste vrienden met jouw haar!
 8. Krulknip technieken zijn niet alles geschikt voor krullend haar. Heb jij stijl haar? Geen probleem, deze technieken zijn ook toepasbaar om bij stijl haar of haar met slag meer volume te creëren of om zwaar haar lichter te maken.
 9. Breng een bezoekje aan een krullenkapper. Wil jij naar de kapper om je krullen te voorzien van een knipbeurt? Ga dan naar een krullenkapper, die gespecialiseerd is in krullen knippen. Zij weten alles op het gebied van wassen, knippen, stylen en het verzorgen van krullen. Zij zullen jou ook het beste kunnen adviseren en helpen om de mooiste krullen naar boven te kunnen halen!

Kniptechniek voor mooiere krullen

Wil jij weten hoe je het beste natuurlijke krullen kunt stimuleren? Klik dan HIER!