Haar stijlen zonder het te beschadigen

Veel vrouwen willen stijl haar en kiezen er daarom dus voor om het te stijlen. Dit kan echter aardig wat gevolgen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat er ernstige beschadiging aan je haar ontstaat doordat je het gaat stijlen. Wil jij toch super graag je haar stijlen? Dan raden wij het je aan om deze blog verder te lezen. Wij geven hier namelijk een aantal tips waardoor het mogelijk is om je haar te stijlen zonder het te beschadigen!

Haar stijlen: 7 tips om het niet te beschadigen

 1. Gebruik de juiste producten
 2. Stijl je haar niet te vaak
 3. Zorg dat je haar droog is als je het stijlt
 4. Gebruik de juiste verzorgingsproducten
 5. Verdeel je haar in meerdere stukjes
 6. Pak je haar in met aluminiumfolie om je haar tegen de hitte te beschermen
 7. Een goede voorbereiding is het halve werk

Toelichting van de 7 tips:

 1. Gebruik de juiste producten. Het belangrijkste bij het stijlen van je haar is uiteraard de stijltang zelf. Hierbij moet je vooral opletten dat je de mogelijkheid hebt om de temperatuur te reguleren. Hierdoor is het mogelijk om de warmte op een goede manier te verdelen. Wij raden het sterk aan om een stijltang te gebruiken met keramische platen. Deze zorgen ervoor dat er een constante warmtetoevoer ontstaat. Hierdoor vindt er een minimale beschadiging aan je haar plaats. Ideale temperatuur van de stijltang is tussen de 180 tot 200 graden. Een heatprotector gebruiken kan ook enorm veel voordelen bieden. Dit is een spray welke je haar tegen de hitte kan beschermen.
 2. Stijl niet te vaak je haar. Elke dag je haar stijlen heeft uiteraard enorm veel (slechte)  gevolgen voor je haar. Net als veel andere dingen moet je het met mate doen. Hoe vaker jij je haar gaat stijlen, hoe meer beschadiging er kan plaatsvinden. Ook als je bezig bent met het stijlen van je haar is het af te raden om meerdere malen over dezelfde plukken te gaan.
 3. Zorg dat je haar droog is. Op het moment dat je stijltang op nat haar aanbrengt gaat het erg snel verbranden. Dit heeft uiteraard enorm veel slechte gevolgen voor je haar. Zorg er dus voor dat je haar volledig droog is voordat je het gaat stijlen. Dit kan door je handdoek te gebruiken, maar koude lucht afkomstig van je föhn is ook een uitstekende optie. Dit zorgt ervoor dat je haar snel en eenvoudig droog wordt.
 4. Verzorg je haar goed. Voordat je je haar gaat stijlen is het van belang om je haar goed te verzorgen. Dit geldt uiteraard ook nadat je klaar bent met het stijlen. Het gebruiken van een haarmasker kan hier bijvoorbeeld erg goed bij helpen. Dit zorgt er namelijk voor dat de vochtbalans van je haar in orde blijft.
 5. Verdelen. Het is erg belangrijk om tijdens het stijlen je haar in diverse secties te verdelen. Door het onder te verdelen is het eenvoudiger om te herkennen welk stukje je wel/niet hebt gehad. Hierdoor is de kans dat er beschadiging aan je haar plaatsvindt ook minder groot doordat je minder snel over hetzelfde plukje gaat.
 6. Je haar inpakken met aluminiumfolie. Door je haar in te pakken met aluminiumfolie is het mogelijk om je haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang. Je haar wordt dan minder blootgesteld aan de hitte. Dit voorkomt ernstige beschadiging.
 7. Goed begin is het halve werk. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je gaat starten met het stijlen van je haar. Denk dus aan goed drogen van je haar (tip 2), het beschikken over de juiste producten (stijltang, conditioner en haarmasker) en het goed borstelen van je haar. Deze manier zorgen er dus voor dat je helemaal ready bent om je haar te gaan stijlen. Grootste voordeel hiervan is uiteraard dat de kans op beschadiging van je haar aanzienlijk afneemt.

Hopelijk helpen deze bovenstaande tips jou om je haar te stijlen zonder het te beschadigen!

Bekijk hier de do’s & don’ts voor het stijlen van je haar!

Wil jij weten hoe je beschadigd haar moet verzorgen? Lees dan hier verder!