Hoe breng je highlighter aan? Highlighter make-up aanbrengen is voor heel veel vrouwen één van de belangrijkste stappen in hun make-up routine. Het heeft namelijk enorm veel voordelen te bieden. Zo kun je letterlijk glowen, er fris en opgewekt uitzien en geeft het vorm aan je gezicht. Voordat je echter kunt genieten van deze voordelen, dien je wel te rekening houden met een aantal zaken. Denk hierbij aan welke vorm highlighter, welke kleur en uiteraard: hoe breng je highlighter aan? Dit moet je allemaal in gedachten houden voordat je kunt profiteren van de vele voordelen van highlighter. Gelukkig leggen wij het hier precies voor je uit hoe jij highlighter dient te gebruiken. Lees hier snel verder als jij ook er nog mooier uit wilt zien dankzij highlighter!

Soorten highlighter

Voordat we gaan uitleggen hoe je highlighter dient aan te brengen, gaan wij eerst in op de verschillende vormen van highlighter. Dit kan namelijk onderverdeeld worden in drie vormen: crème, poeder en vloeibaar. Nu begrijpen we dat jij je nu afvraagt welke vorm je nodig hebt. Dit is afhankelijk van een aantal dingen, zoals welk resultaat je wil bereiken en je huidtype. Bij een vette huid is het af te raden om een vloeibare highlighter te gebruiken, omdat dit je huid nog vetter maakt. Vrouwen met zo’n huid kunnen beter voor poeder gaan. Vrouwen met een droge huid kunnen daarentegen beter voor een crème of vloeibare highlighter gaan.

Tips voor het aanbrengen van de verschillende vormen highlighter:

 • Poedervorm: dit kun je het beste aanbrengen nadat je make-up hebt aangebracht.
 • Vloeibare highlighter: hier heb je in principe twee opties, namelijk: het mengen met een foundation of juist aanbrengen op de huid zonder make-up eronder.
 • Crème: dit gaat perfect samen met een natte ondergrond (foundation). Je dient het dus aan te brengen nadat je foundation hebt aangebracht.

Kleuren highlighter

Net als bij andere make-up producten kun je highlighter in vele verschillende kleuren en tinten verkrijgen. Welke precies bij jou past is afhankelijk van je huidskleuren en ondertoon. Je moet er in ieder geval wel voor zorgen dat je niet een highlighter koopt die te donker is. Voor een natural look raden wij het aan om make-up producten te gebruiken die dichtbij je eigen huidskleur liggen.

 • Lichte huidskleur: bij een lichte huidskleur staat roze het beste.
 • Getinte huiskleur: hier staan warme kleuren het beste, denk aan goud aan geel
 • Donkere huidskleur: voor vrouwen met een donkere huid raden wij het aan om een kleur te nemen met een warme ondertoon, zoals brons en koper.

Highlighter aanbrengen

Hopelijk helpen de bovenstaande tips jou om de juiste highlighter aan te schaffen. Nu kunnen we dan eindelijk van start gaan met de volgende vraag: hoe breng je highlighter aan?

In principe bestaan er twee (eenvoudige)manieren om highlighter aan te brengen: met een kwast of je vingers. In principe kun je je vingers gebruiken voor iedere vorm, behalve bij poeder aangezien dit een stuk lastiger is. Vooral bij een highlighter in de vorm van een poeder raden wij het aan om een kwast te gebruiken. Een prima manier om dit aan te brengen is middels een fan brush. Dit maakt het namelijk mogelijk om subtiel poeder aan te brengen op je huid.

Waar highlighter aanbrengen?

Uiteraard is het ook belangrijk om te weten waar je highlighter dient aan te brengen. Het is aan jou de keuze waar je het wil gaan aanbrengen. Wel is het aan te raden om dit te doen op plekken die je naar voren wil halen. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de meest voorkomende plekken waar highlighter op wordt aangebracht.

 • Jukbeenderen
 • Neusbrug
 • Tussen je wenkbrauwen
 • Binnenste ooghoeken
 • Wenkbrauwbot
 • Kin
 • Bovenlip

Zo breng je highlighter aan als een pro!

Wil jij weten hoe je de mooiste versie van jezelf naar voren kunt laten komen? Bekijk dan snel dit stappenplan: contouren voor beginners!