De meeste mensen onder ons hebben het helaas wel eens meegemaakt: liefdesverdriet. Een gebroken hart ontstaat vrij snel, zeker in het geval je gedumpt bent door je inmiddels ex-partner. Liefdesverdriet is nooit fijn en dit is al helemaal het geval op het moment dat het om een lange relatie gaat. Liefdesverdriet doet dan heel erg veel pijn. We zijn tenslotte mensen, dus het is niet erg om je gevoelens te uiten nadat je relatie is beëindigd. Wat je echter moet voorkomen, is dat je in een sleur terechtkomt. Liefdesverdriet kan er namelijk voor zorgen dat je in een sleur terechtkomt en hier moeilijk uit kan komen. Hoe moet je dan omgaan met liefdesverdriet? In deze blog gaan wij bespreken wat te doen valt bij liefdesverdriet. Lees dus snel verder voor liefdesverdriet tips!

liefdesverdriet 5 tips

  1. Zoek afleiding

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende afleiding hebt. Hiermee is het mogelijk dat je je gedachten even ergens kunt hebben en er dus ook even niet aan kunt denken. Ga dus bijvoorbeeld sporten, shoppen met vriendinnen of een leuke film kijken! Hierbij moeten we wel zeggen dat jij je gedachten niet altijd kunt vermijden, maar door er even niet aan te denken is het mogelijk om de pijn (tijdelijk) te verzachten.

2. Positieve mindset

Het is belangrijk om een positieve mindset te houden na een break-up. De meeste mensen geloven dat (bijna) alles met een reden gebeurt. Zeker direct nadat je relatie is verbroken is het lastig om dit in te kunnen zien, maar je moet realiseren dat het misschien wel beter zo is. Zeker voor de lange termijn is het misschien wel beter dat de relatie eerder wordt beëindigt. Hoe langer de relatie duurt, hoe moeilijker het omgaan met liefdesverdriet gaat worden. Als je vanuit dit opzicht denkt, dan kan het beëindigen van een relatie zeker wel een positieve kant hebben. Al met al is het belangrijk om een positieve mindset te hanteren, zodat het mogelijk is om je liefdesverdriet sneller te laten verdwijnen.

3. Geef jezelf tijd

Belangrijk is om te realiseren dat het liefdesverdriet wel een tijdje kan duren. Dit is uiteraard logisch, maar het is wel belangrijk om in gedachten te houden! Geef jezelf even tijd om je gevoelens te uiten. Voel jij je meerdere dagen achterelkaar heel slecht en blijf je de hele tijd binnen? Dan moet je ervoor zorgen dat je dit patroon doorbreekt. Een van de manieren om uit je bed te komen en om dit patroon te doorbreken, is door te praten met anderen. Lees bij de volgende tip meer hierover!

4. Praat met mensen

Het is niet handig om al je liefdesverdriet voor jezelf te houden. Dit komt doordat je het anders gaat opkroppen en jezelf dus belast met al het verdriet. Over je liefdesverdriet met anderen praten kan ervoor zorgen dat er een zware last van je afvalt. Het hebben van een luisterend oor is vrijwel altijd fijn, maar vooral als je moet omgaan met liefdesverdriet. Je vrienden kunnen namelijk erg behulpzaam zijn, en vooral tijdens zwaardere tijden merk je dit.

5. Ga niet te snel weer op zoektocht naar een nieuwe partner

Het is niet aan te raden om jezelf direct na een break-up weer op de markt aan te bieden. Dit komt doordat je nog kampt met verdriet en waarschijnlijk daardoor keuzes maakt die je normaal niet zou maken. Het is dus niet aan te raden om direct na een break-up op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Ook met one-night stands moet je oppassen, aangezien dit je verdriet niet oplost! Neem dus de tijd voor jezelf en wanneer de timing goed voelt, kun je weer helemaal gaan!

Eerste hulp bij liefdesverdriet

Wil jij weten welke shampoo goed voor je haar is? Klik dan hier!