Lange wimpers krijgen

Lange wimpers hebben heeft enorm veel voordelen te bieden. Dit krijg je echter niet zomaar! Zo moet je erg veel tijd en moeite stoppen in de verzorging van je wimpers. Sommige vrouwen hebben hier echt geen geduld voor, waardoor sommige besluiten wimperextensions of fake wimpers te zetten. Wij raden het echter aan om lange wimpers op andere manieren te krijgen, zoals met mascara. Dit is namelijk een stuk gezonder voor je wimpers. Maar hoe krijg je lange wimpers met mascara? Ben jij op zoek naar tips voor langere wimpers? Lees hier dan snel verder! Met behulp van onze tips kun je langere wimpers krijgen.

Lange wimper krijgen: de verzorging

Voordat we ingaan op de tips voor langere wimpers, gaan wij eerst bespreken wat je dient te doen voordat je mascara kunt aanbrengen: je wimpers goed verzorgen! Een goede verzorging staat namelijk aan de basis van mooie, lange wimpers. Een uitstekende manier om je wimpers te verzorgen, is door wimpelserum te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je wimpers gehydrateerd blijven. Ook kunnen castor- en amandelolie een belangrijke rol spelen in het gezond houden van je wimpers. Deze oliën hebben namelijk verzorgende eigenschappen, waardoor je wimpers sterker en bovendien ook langer kunnen worden.

Wij hopen dat je nu beetje een idee hebt hoe jij je wimpers dient te verzorgen. Nu zijn we dan eindelijk aangebroken bij het belangrijkste gedeelte: de tips voor langere wimpers met mascara! Wij bespreken hier zeven tips hoe jij langere wimpers kunt krijgen.

Hoe krijg je lange wimpers met mascara

7 handige mascara tips:

 1. vermijdt waterproof mascara
 2. Gebruik een wimperkruller
 3. Smeer voor het slapen vaseline op je wimpers
 4. Maak je mascara-borstel regelmatig schoon
 5. Breng de mascara vanaf de wortel aan
 6. Koop kwalitatieve mascara
 7. Horizontale of verticale zigzag techniek
 1. Vermijdt waterproof mascara. Hoewel waterproof mascara enkele voordelen te bieden heeft, zijn er echter ook een aantal nadelen aan gebonden. Zo hecht het sterker aan je wimpers, waardoor het moeilijker is om het te verwijderen in vergelijking met normale mascara. Dit is uiteraard erg slecht voor je wimpers. Wil je toch per se waterproof mascara gebruiken? Doe dan eerst een laagje normale mascara op je wimpers, vervolgens pas de waterproof mascara. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om het na afloop te verwijderen.
 2. Wimperkruller. Het gebruiken van een wimperkruller heeft enorm veel voordelen te bieden. Zo is het hiermee mogelijk om je wimpers naar boven te krullen, waardoor het er een stuk langer uitziet. Het opent je ogen ook, waardoor je ogen er ook groter uitzien.
 3. Vaseline. Voordat je gaat slapen is het verstandig om vaseline op je wimpers te smeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je wimpers minder snel afbreken, waardoor ze dus langer kunnen worden.
 4. Maak je mascara-borstel regelmatig schoon. Het is aan te raden om je mascara-borstel vaak schoon te maken, al helemaal wanneer je een nieuwe mascara hebt gekocht. Dit komt omdat er meestal te veel mascara uitkomt. Door het schoon te maken kun je dit vrij eenvoudig voorkomen.
 5. Vanaf de wortel aanbrengen. Uiteraard is het aanbrengen van de mascara van groot belang. Veel vrouwen brengen mascara vanaf de helft van de wimpers aan. dit is echter niet de juiste manier! Je dient de mascara namelijk aan te brengen vanaf de wortel van je wimpers. Hierdoor is het mogelijk dat de mascara meer effect heeft, doordat het meer volume ontvangt.
 6. Mascara kopen. Uiteraard is het kopen van mascara een zeer belangrijke stap als je langere wimpers wilt krijgen met behulp van mascara. Wij raden het aan om kwalitatieve mascara te kopen. Dit kan iets meer kosten, maar staat vaak wel garant voor de beste kwaliteiten. Wat is nou precies ‘kwalitatieve mascara’? Dit kan van een aantal dingen afhangen, maar het belangrijkste is om jezelf af te vragen welk doel je wilt bereiken. Meer lengte? Of wil je juist meer volume?
 7. Horizontaal of verticaal. Met een verticale zigzag houding geef je meer lengte aan je wimpers, terwijl je met een horizontale beweging je wimpers meer volume geeft.

Do’s en don’ts voor het aanbrengen van mascara

Wij hopen dat je dankzij deze zeven bovenstaande tips & do’s en dont’s antwoord hebt gekregen op de vraag: Hoe krijg je lange wimpers met mascara!

Wel of niet mascara op de onderwimpers aanbrengen? Lees het hier!