Mascara aanbrengen onderwimpers

Mascara is een uitstekende manier om je een mooie blik te geven en letterlijk & figuurlijk blikken te werpen. Hiervoor moet je echter wel weten hoe je mascara dient aan te brengen. Het aanbrengen van mascara kan namelijk vrij lastig zijn en veel vrouwen maken dan ook regelmatig fouten.

 Een van de meest gemaakte fouten is dat er klodders mascara worden aangebracht, wat uiteraard niet mooi staat. Niet alleen zijn fouten voor de hand liggend, de manier waarop je de mascara aanbrengt is ook belangrijk. Veel vrouwen doen namelijk alleen mascara op de bovenkant van de wimpers en slaan de onderkant dus over. Maar is dit wel slim? Heeft het aanbrengen van mascara op de onderwimpers veel nut? Wij bespreken hier wat het aanbrengen van mascara op je onderwimpers kan opleveren!

Mascara onderwimpers

De meeste vrouwen kiezen ervoor om geen mascara aan te brengen op hun onderwimpers. Dit komt omdat ze ervan uitgaan dat het (te) snel afbrokkelt en daardoor onder je ogen terechtkomt. Hierdoor lijkt het alsof je wallen hebt. Dit kan ook zeker gebeuren, omdat de onderste haartjes iets zwakker zijn in vergelijking met de bovenkant. Het is echter zo dat er hier een aantal zeer vrij eenvoudige oplossingen voor bestaan. Zo kun je ervoor kiezen om waterproof mascara te gebruiken. Wij raden het echter aan om niet al te vaak waterproof mascara te gebruiken, omdat dit vrij lastig is om te verwijderen. Verder kunnen je wimpers uitdrogen door waterproof mascara. Een andere oplossing is om transparante poeder over jouw concealer te doen. Dit voorkomt dat de mascara gaat afgeven op je huid.

5 handige tips om mascara aan te brengen op je onderwimpers

  1. Gebruik een kleine mascaraborstel
  2. Begin op de boven wimpers
  3. Vanaf de wortel werken
  4. Haal de wimpers uit elkaar met een wimperborstel
  5. Goed schoonmaken en oefenen

  1. Gebruik een kleine mascaraborstel. Je onderwimpers zijn minder stevig, waardoor je genoodzaakt bent om er voorzichtig mee om te gaan. Het gebruiken van een klein mascaraborsteltje is in dit geval de juiste optie om mascara aan te brengen.
  2. Waar te beginnen? De vrouwen die er wel voor kiezen om op de onderwimpers mascara te doen, starten meestal vanaf de bovenkant en gaan vervolgens aan de slag met de onderkant. Voordeel hiervan is dat je de overgebleven mascara kunt gebruiken. Het als eerst aanbrengen van mascara op de onderkant van de wimpers heeft echter ook een aantal voordelen te bieden. Stel je de volgende situatie voor: als je eerst mascara op de bovenkant aanbrengt en vervolgens pas op de onderkant, dan kan het wel eens voorkomen dat er mascara op je oogleden terechtkomt omdat je naar beneden kijkt. Dit kun je voorkomen door vanaf de onderkant te starten.
  3. Wortels. Waar je ook begint, boven of onder, het is altijd aan te raden om mascara aan te brengen vanaf de wortel van je wimpers. De meeste vrouwen brengen het namelijk alleen aan op de puntjes, aangezien je hier direct resultaat ziet. Voor optimale resultaten is het aan te raden om vanaf de wortels te starten.
  4. Wimperborstel. Dit dien je te gebruiken nadat je de mascara hebt aangebracht. Hiermee is het mogelijk om je wimpers uit elkaar te houden en dat ze dus niet aan elkaar gaan plakken. Hoe gebruik je dit? Het beste is om de wimperborstel langs de wimperrand te halen.
  5. Goed schoonmaken & oefenen. Het is altijd aan te raden om voordat je gaat slapen de mascara zorgvuldig te verwijderen. Als je het niet schoonmaakt, blijft de mascara zitten en brokkelen de haartjes af. Verder is het verstandig om regelmatig te oefenen met het aanbrengen van mascara op de onderkant van je wimpers. Des te vaker je het doet, hoe beter je gaat worden! De eerste paar keren ga je waarschijnlijk fouten maken, wat uiteraard logisch is! Belangrijk is om de geknoeide mascara te verwijderen met een crème of lotion.

Alternatief voor mascara

Ben je er niet van overtuigd om mascara op de onderkant van je wimpers te zetten? Gelukkig bestaat er een alternatief om je ogen toch op te laten vallen, zonder mascara te gebruiken, namelijk: het zetten van een lijntje onder je ogen (op je wimperrand) met behulp van een oogpotlood. Hierdoor kunnen je ogen mooi opvallen!

Bekijk hier nog meer tips & tricks voor mascara op de onderwimpers!

Wil jij weten hoe je een mooie wimpers krijgt zónder mascara? Lees dan hier verder!