Douchen na de zonnebank: slim of niet? Veel mensen maken er regelmatig gebruik van: de zonnebank. Het hele jaar door worden zonnestudio’s drukbezocht, omdat erg veel mensen een lekker kleurtje mee willen pakken. Meestal zijn de wintermaanden piekmaanden voor zonnestudio’s, aangezien er dan zeer weinig zon is.  

Douchen na de zonnebank

Hoewel we er veel gebruik van maken, zijn er alsnog aardig wat vragen die gesteld worden omtrent het juist gebruiken van de zonnebank. Een van deze vragen is: wanneer moet ik douchen? Voor of na de zonnebank? Wij gaan in deze blog bespreken wanneer jij het beste kunt gaan douchen als je naar de zonnebank gaat. Wij zullen ook een aantal fabels ontkrachten in deze blog. Lees hier dus snel verder als jij hier benieuwd naar bent!

Wij bespreken in deze blog:

  1. Wanneer niet douchen na zonnebank?
  2. Verlies ik mijn bruine kleur wanneer ik direct na het zonnen ga douchen?
  3. Conclusie: douche na een bezoek aan de zonnebank
  4. Verzorging van je huid
  5. Zijn zonnebanken veilig?
Wel of niet gelijk douchen na het zonnen?

Verlies ik mijn bruine kleur wanneer ik direct na het zonnen ga douchen?

Mag je douchen na de zonnebank? JA! De meeste mensen denken dat op het moment dat je net een bezoek hebt gebracht aan de zonnebank je beter niet kunt gaan douchen. Dit denken de meeste mensen omdat ze bang zijn om de bruine kleur van de zonnebank te verliezen. Dit is totaal onjuist, aangezien het onmogelijk is om de kleur te verliezen. Dit komt doordat de kleur in de huid ontstaat, en dus niet op je huid zelf. Het is dus praktisch gezien niet mogelijk om de kleur van je huid af te schrobben. Hoewel er een heleboel mythes rondgaan hierover, blijkt het dus volstrekte onzin te zijn.

Wanneer niet douchen na zonnebank?

Als je gebruik maakt van zonproducten zoals bronzer en intensifier, is het wel aan te raden te wachten met douchen na het zonnen.

Deze producten hebben namelijk langer de tijd nodig om in te werken. In het geval dat je deze producten gebruikt, raden we je aan ongeveer vier uur te wachten totdat je gaat douchen. Soms kunnen deze producten echter tot nog wel acht uur blijven zitten. Bij bronzers is het ook vaak zo dat je na een aantal uur inwerken de beste bruiningsresultaten krijgt. Mocht je dus producten gebruiken voor het zonnen onder de zonnebank, wacht dan tot de producten goed zijn ingewerkt voordat je gaat douchen!

Douchen voor de zonnebank?

Hoewel douchen na de zonnebank geen enkel probleem is (als je geen zonproducten gebruikt), raden wij het sterk af om het te doen vóór je naar de zonnebank gaat. Dit komt omdat zeep je natuurlijke huidvetten aantast. Je dient ook altijd volledig droog onder de zonnebank te gaan, aangezien dit voor de beste resultaten zorgt.

Conclusie: douche na een bezoek aan de zonnebank

Wij hopen dat deze blog jou een duidelijk antwoord heeft kunnen bieden op de volgende vraag: moet ik voor of na de zonnebank douchen? Al met al is het dus sterk aan te raden om te douchen nadat je een bezoek hebt gebracht aan de zonnebank, en dus niet voordat je ernaar toe gaat. Dit komt omdat je lichaam volledig droog dient te zijn en zeep je huid kan aantasten. Het is dus niet echt verstandig om te gaan douchen voordat je van plan bent om naar de zonnebank te gaan.

Verzorging van je huid

Nadat je klaar bent in de zonnestudio is het echter nog niet klaar. Het is belangrijk je huid na iedere zonsessie goed te verzorgen. Wij raden het aan om nadat je klaar bent in de zonnestudio, een lauwwarme douche of bad te nemen. Hierdoor is je huid namelijk in staat om rustig te herstellen en ook om tegelijkertijd alle viezigheid van de zonnebank weg te spoelen. Verder is het verstandig om nadat je hebt gedoucht een aftersun of lotion te gebruiken. Hiermee geef je jouw huid de verzorging die het nodig heeft. Je huid dient namelijk gekalmeerd te worden, aangezien het lang onder blootstelling van straling heeft gestaan. Aftersun en bodylotion zorgen ervoor dat de huid niet uitdroogt en houdt de huid soepel en zacht.

Zijn zonnebanken veilig?

Ben jij benieuwd of het gebruik van de zonnebank slecht voor je gezondheid is? Klik hier!