Wat te doen tegen mee-eters? Helaas heeft vrijwel iedereen hier wel eens last van: mee-eters. Dit zijn volledige/gedeeltelijke verstoppingen van je poriën die ontstaan wanneer er te veel talg wordt geproduceerd in de talgklier. Hierdoor ontstaan er verstoppingen in de talgklier, en voilà: mee-eters! Er bestaan twee soorten mee-eters, namelijk blackheads en whiteheads. Blackheads staan ook wel beter bekend als open comedonen en zijn te herkennen aan de zwarte puntjes. Whiteheads, oftewel gesloten comedonen, lijken heel erg op witte puntjes. Wat moet je nou precies doen op het moment dat mee-eters op je gezicht verschijnen? En hoe verwijder je mee eters? In deze blog zullen wij dit graag bespreken. Lees snel verder als jij je ook afvraagt wat je moet doet tegen mee-eters!

Hoe verwijder je mee-eters?

Hoe verwijder je mee eters

Mee-eters verwijderen kun je op een aantal manieren voor elkaar krijgen. Hieronder zullen wij kort een lijstje bespreken met de meest voorkomende manieren om mee-eters te verwijderen.

 1. Tandpasta. Een van de meest simpele manieren is door de mee-eters uit te laten drogen met behulp van tandpasta. Hierbij moet je echter rekening houden met je eigen huidtype, aangezien het voor rode vlekken op je huid kan zorgen.
 2. Comedonenlepel. Dit is een middel dat veelal wordt gebruikt door schoonheidsspecialisten. Met behulp van het lepeltje zet je druk op de mee-eters, waardoor ze als het ware worden uitgeknepen. Hierbij moet je echter wel opletten dat je niet te veel druk zet, aangezien je anders je huid ernstig kunt beschadigen. Wellicht is het ook wel verstandig om naar een schoonheidsspecialist te gaan voor de behandeling hiervan, aangezien deze precies weet hoe het werkt.
 3. Huid goed reinigen. Het reinigen van je huid speelt een zeer grote rol bij het verwijderen van mee-eters. Op deze manier is het namelijk mogelijk om je huid poriën vrij te krijgen, waardoor de mee-eters kunnen worden weggehaald. Gebruik regelmatig huidmaskers, scrub 1 à 2 keer per week en verwijder je make-up voordat je gaat slapen. Belangrijk is dat je producten gebruikt die bij jouw huidtype passen.
 4. Vermijd vette crèmes. Vet zorgt ervoor dat je poriën verstopt kunnen raken, waardoor meer mee-eters kunnen ontstaan. Het is dus beter om vaseline en vette crèmes te vermijden.

Masker tegen mee-eters maken

Ingrediënten

 • Handwarm water
 • 1 theelepel baking soda
 • 1 theelepel tandpasta (waar geen peperpunt in zit)
 • 2 theelepels water
 • 1 tandenborstel
 • 1 kommetje om in te mengen

Wat moet je NIET doen tegen mee-eters?

Hierboven hebben wij besproken wat je kunt doen om mee-eters te verwijderen. Nu gaan wij iets bespreken wat je absoluut NIET moet doen tegen mee-eters, namelijk: uitknijpen. Hoe verleidelijk het ook is, je dient de mee-eters niet uit te knijpen! Het kan namelijk (ernstige) beschadiging aan je huid toebrengen. Zo kunnen erg snel littekens ontstaan.

4 Tips om mee-eters te voorkomen

Nu het duidelijk is wat je wel en niet moet doen om mee-eters te verwijderen, gaan wij nu een aantal tips bespreken die het mogelijk maakt om mee-eters te voorkomen.

 1. Voldoende water drinken. Je huid dient gehydrateerd te blijven, omdat het hiermee mogelijk is om je huid te reinigen. Het drinken van water is een zeer eenvoudige manier om gehydrateerd te blijven. Je dient ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.
 2. Aan je gezicht zitten. Je handen bevatten erg veel bacteriën, waardoor er meer mee-eters en puistjes kunnen ontstaan op het moment dat je aan je gezicht zit. Het is dus sterk aan te raden om niet aan je gezicht te zitten met je handen.
 3. Minder suiker. Dit komt omdat suiker ervoor zorgt dat de talgproductie wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat er mee-eters verschijnen. Suiker verminderen is dus een prima manier om dit te voorkomen!
 4. Kussensloop vervangen. Het vervangen van je kussensloop is een zeer eenvoudige manier om mee-eters te voorkomen. Je laat namelijk enorm veel dode huidcellen op je kussen achter, welke allemaal vol zitten met bacteriën. Door hier op te slapen kunnen je poriën verstopt raken, waardoor mee-eters kunnen ontstaan.

Ben jij benieuwd hoe je puistjes kunt bestrijden in één dag? Lees dan hier verder!