Puistjes bestrijden in 1 dag: Puistjes kunnen altijd op je gezicht verschijnen, maar op de een of andere manier doen ze zit voornamelijk op momenten dat het echt niet kan: een date, sollicitatie, presentatie of een andere belangrijke afspraak. Dit is erg vervelend en het is dan ook erg begrijpelijk dat je ervoor wilt zorgen dat de puist zo snel mogelijk van je gezicht gaat verdwijnen. Is het echter wel mogelijk om een puist in 1 dag te verwijderen? Een puist wegkrijgen binnen zo’n kort tijdsbestek? Wij zullen het in deze blog bespreken! Lees dus snel verder als jij op zoek bent naar tips om zo snel mogelijk van een puist af te komen.

7 manieren om puisten weg te krijgen binnen 1 dag

  1. IJs. Dit is een prima manier om echt last minute van een puist af te komen. Pak een ijsblokje en stop het in een theedoek. Plaats het vervolgens een paar minuten op de puist. Het resultaat mag er zeker wezen: minder roodheid en de zwelling zal zeker weten afnemen.
  2. Honing. Dit klinkt misschien een beetje apart, maar honing op je gezicht smeren werkt erg goed tegen puistjes. Dit komt doordat honing ervoor zorgt dat de bacteriën van je gezicht verdwijnen. Honing zorgt bovendien ook voor een hydraterend effect op je gezicht!
  3. Tandpasta. Natuurlijke tandpasta is uiterst effectief tegen puistjes, omdat het een uitdrogend effect heeft. Dit zorgt ervoor dat de puistjes gaan uitdrogen en dus ook kleiner worden.
  4. Bananenschil. Als je honing al een beetje apart vond, dan sta je nu waarschijnlijk met je mond vol tanden. Een bananenschil over je gezicht wrijven is namelijk een uitstekende manier om puistjes te verminderen. Dit komt doordat een banenschil boordevol antioxidanten bevat, wat de ontsteking van een puistje tot halt roept.
  5. Citroen. Citroensap zorgt er net als tandpasta voor dat de puisten gaan uitdrogen, waardoor ze verdwijnen. Doe een beetje citroensap op een wattenstafje, stop het vervolgens op de puist en laat het rustig intrekken. Het is hierbij erg belangrijk dat je het niet gelijk gaat afspoelen met water, omdat anders de werking van citroensap verloren gaat. Laat het dus een nachtje rustig intrekken.
  6. Groene thee. Dit zit vol met antioxidanten, wat erg goed is voor je huid. Laat het zakje een aantal minuten in heet water zitten en haal het vervolgens op het moment dat het is ingetrokken uit het kopje. Je dient het dan even af te laten koelen en vervolgens moet je het op de puist zetten.
  7. Zeezout. Dit is ook een prima manier om van bacteriën af te komen. Zeezout zorgt er namelijk voor dat de puistjes gaan uitdrogen, waardoor ze verdwijnen. Meng een á twee lepels zeezout met water en breng dit vervolgens aan op de puist met behulp van een wattenstaafje. Laat het een nachtje intrekken en je zal het resultaat zeker weten zien!

Puisten weg krijgen binnen 1 dag

Wij hopen dat ze bovenstaande manieren jou kunnen helpen om puistjes te bestrijden binnen 1 dag! Deze tips helpen heel erg om de zichtbaarheid van de puist binnen een korte tijd aanzienlijk te verminderde en in sommige gevallen gaat de puist zelfs volledig weg binnen 1 dag. Wij willen tot slot nog wel vermelden dat het beter is om puisten te voorkomen dan genezen. Let dus goed op de verzorging van je huid en wat je eet. Alleen maar junkfood eten staat garant voor puistjes op je gezicht. Het is echter zo dat het helaas niet altijd mogelijk is om puistjes te voorkomen. In dat geval kunnen de bovenstaande manieren jou uitstekend van dienst zijn!

Heb jij veel last van puisten, acne of een gevoelige huid? Dan helpt deze huidverzorging om dit te verminderen. Lees het hier!