Huidverzorging acne gevoelige huid: Helaas is het een probleem waar aardig wat vrouwen mee te maken krijgen: acne. Dit is een term dat ook wel beter bekend staat als jeugdpuistjes, alhoewel ook volwassenen last kunnen ondervinden van acne. Dit kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Het probleem met puistjes is dat ze regelmatig terug kunnen keren en ook soms een tijd op je huid te zien zijn. Wij begrijpen maar al te goed hoe lastig het kan zijn om van dit probleem af te komen. Om je te helpen gaan wij in deze blog een aantal producten tegen acne bespreken, zodat jij sneller hiervan kan afkomen. Ook zullen we een aantal algemene tips bespreken waardoor het wellicht mogelijk wordt om acne zelfs te voorkomen. Lees dus snel verder als jij last hebt van acne en spoedig van dit probleem af wilt komen!

Hoe ontstaat acne?

Voordat we ingaan op de verschillende huidverzorging producten tegen acne, gaan wij eerst de oorzaak hiervan behandelen. Meestal is de oorzaak van acne overmatige talgproductie. Op het moment dat de talgklier verstopt raakt, dan gaan talg en (dode) huidcellen zich in de poriën ophopen. Hierdoor ontstaan dus puistjes. Dit gebeurt meestal op het moment dat er veel hormonale veranderingen plaatsvinden, dus bijvoorbeeld tijdens de pubertijd of zwangerschap. Uiteraard zijn er ook nog een aantal oorzaken waardoor puistjes ontstaan. Denk hierbij aan stress, het eten van bepaalde producten en een aantal andere externe factoren.

Do’s bij acne

Nu het duidelijk is wat acne precies inhoudt, kunnen we ingaan op de diverse producten en tips die helpen tegen acne.

  • Scrubs. Het scrubben van je huid is een zeer geschikte manier om van puistjes af te komen. Hierbij moet je echter wel opletten dat je dit op een zachte wijze doet en ook niet te vaak! Wij raden het aan om maximaal twee keer per week je huid te scrubben. Als je het te vaak doet zorg je namelijk voor een geïrriteerde huid.
  • Cleanser. Dit kan ervoor zorgen dat je onzuivere of vette huid weer hersteld kan worden naar een schone huid. De cleanser maakt het namelijk mogelijk dat overtollig talg wordt weggehaald.
  • Maskers. Een andere manier om je huid te reinigen is door middel van een masker. Dit zorgt ervoor dat onzuiverheden verdwijnen en ook dat het aantal poriën kan afnemen. Meestal merk je direct nadat je het masker hebt aangebracht al resultaat.
  • Producten met salicylzuur. Dit is een zuur die ervoor zorgt dat de cellen van elkaar worden losgerukt. Dit heeft als gevolg dat het aantal puistjes en oneffenheden met grote getalen afnemen.
  • Stomen. Dit is een erg goede mogelijkheid om je poriën open te krijgen. Door de warmte van de stoom ga je zweten, waardoor je poriën open kunne gaan.
  • Regelmatig je kussensloop vervangen. Tijdens je slaap verlies je enorm veel dode huidcellen, welke allemaal op je kussensloop terechtkomen. Wij raden het dus aan om regelmatig je kussensloop te vervangen.

Don’ts bij acne

  • Je puistjes uitknijpen. We weten dat het af en toe toch wel heel erg verleidelijk kan zijn om het te doen, maar wij raden het sterk af om puistjes uit te knijpen. Op het moment dat jij je puistjes uitknijpt, gaat een deel van het opgehoopte talg zich onder de huid verspreiden. Dit zorgt voor meer infecties, en surprise: meer puistjes. 
  • Niet je huid verzorgen. Je huidverzorging is van enorm belang als je acne wilt voorkomen. Blijf dus regelmatig je gezicht zorgvuldig wassen, doe hydraterende crèmes op en verwen je zelf af en toe met een gezichtsmasker.
  • Te heet douchen/in bad gaan. Als je te heet gaat douchen of in bad gaat zorg je ervoor dat je huid gaat uitdrogen. Dit komt doordat je huid het vocht niet kan vasthouden. Aan te raden is dus om niet onder een te hete douche te gaan staan.

Wij hopen dat je met behulp van de bovenstaande do’s & don’ts voor huidverzorging acne-gevoelige huid een stuk verminderen.

Wil jij weten hoe je puisten in een dag kunt verminderen? Lees dan deze blog!