Verliefd zijn is een heerlijk gevoel. Althans, meestal! Het is vaak een fijn gevoel indien je weet dat de gevoelens wederzijds zijn. Maar wat moet je nou precies doen als je niet precies weet of de gevoelens wederzijds zijn? Een van de meest simpele manieren is uiteraard door het te vragen. Dit is echter niet altijd de beste manier, aangezien het vrij kort door de bocht is en bovendien je ook een antwoord kunt krijgen die je niet verwacht of liever niet wilt hebben. Wat moet je dan doen als je er toch achter wilt komen? In deze blog gaan wij een aantal symptomen van verliefdheid bespreken, waardoor jij tekenen van verliefdheid bij een man kunt herkennen. Lees dus snel verder als je hierachter wilt komen!

5 symptomen van verliefdheid bij een man

  1. Hij is jaloers als je over een andere man praat. Een van de tekenen van verliefdheid bij een man is dat hij jaloers wordt als je over een andere man praat. Jaloezie hoort (helaas) bij verliefd zijn.
  2. Aandacht en tijd. Hij maakt er geen probleem van om tijd en aandacht aan je te besteden.. Zo belt en appt hij je random en maakt hij met alle plezier tijd vrij om af te spreken.
  3. Hij geeft je specifieke complimenten. Hier moet je niet denken aan complimenten als ‘je ziet er leuk uit’, maar echt aan hele specifieke dingen. Denk aan wat heb je mooie ogen, wenkbrauwen etc.
  4. Hij praat over jullie toekomst. Hij praat vaak over ‘ons en wij’ en richt zich ook op een toekomst met jou.
  5. Hij stelt je voor aan zijn familie en vrienden. Je moet hier echter wel bedenken dat je niet direct na een weekje wordt voorgesteld aan zijn vrienden of familie. Dit is een vrij serieuze stap, en wanneer dit gebeurt dan weet je ook dat het echt serieus is!

Verliefdheid symptomen vrouw

De meeste tekenen van verliefdheid van mannen passen ook bij vrouwen. Er zijn echter ook een aantal verliefdheid symptomen die meestal bij vrouwen voorkomen.

  1. Je doet erg veel onderzoek naar hem. Er worden weleens grappen gemaakt dat sommige vrouwen beter research doen dan de FBI op het moment dat ze verliefd zijn. Ze komen letterlijk overal achter, dan met name op online gebied en social media accounts. Kom je ergens achter? Oei! Dan is het voor hem echt oppassen geblazen, aangezien vrouwen erom bekend staan om erg jaloers te zijn.
  2. Je checkt je telefoon de hele tijd. Je bent erg ongeduldig als het aankomt op wanneer hij nou eindelijk gaat reageren. Ook pak je regelmatig je telefoon om te kijken of hij het wel/niet heeft gelezen. 
  3. Je begint vaak het gesprek. Ook over onzinnige onderwerpen, zoals wat je vandaag op je brood hebt gedaan: je pakt elk onderwerp aan om een conversatie met hem te starten.
  4. Je doet je best voor hem. Denk hierbij aan (onnodig) schoonmaken, eten voor hem koken en er altijd leuk voor hem uitzien.
  5. Je mist hem. Uiteraard is het normaal om iemand te missen als je echt om diegene geeft. Maar jij mist hem al zodra hij de deur uit is, ook al zijn jullie de hele dag samen geweest!

Symptomen herkennen

Herken jij de bovenstaande symptomen? Dan is de kans zeer groot dat jij verliefd op hem bent! Hopelijk heeft deze blog antwoord gegeven op de vraag ‘wanneer is een vrouw verliefd op een man’ en kun je tegelijkertijd ook symptomen van verliefdheid bij een man herkennen. Uiteraard zijn er nog een heleboel andere symptomen van verliefdheid, maar dan waren we waarschijnlijk morgen nog aan het schrijven! Meest simpele manier blijft toch echt vragen aan degene hoe het precies zit.

Wil jij weten hoe je een man voor je wint? Lees dan hier verder!