Wat is scrubben? Het is een term die je erg vaak hoort, maar wat houdt het nou precies in: scrubben? Simpel gezegd is het een manier om dode huidcellen van je huid te verwijderen. Dit heeft enorm veel voordelen te bieden, vooral indien je last hebt van een doffe huid. Een doffe huid ontstaat doordat er veel dode huidcellen worden opgestapeld. Door te gaan scrubben is het mogelijk om al deze huidcellen te verwijderen, waardoor je huid weer zacht kan worden. Maar hoe moet je nou precies scrubben? En hoe vaak dien je te scrubben? Op deze vragen, en nog vele andere, gaan wij antwoord geven in deze blog. Wij leggen hier namelijk uit wat scrubben precies is en geven je nog een aantal handige tips. Lees dus snel verder als jij benieuwd bent hoe jij je huid en gezicht een mooie glans kunt geven!

Wij bespreken in deze blog:

  • Waar is scrubben goed voor?
  • Hoe vaak moet je scrubben
  • Gezicht scrubben
  • Lichaam scrubben
  • Algemene scrub tips

Waar is scrubben goed voor?

Je huid vernieuwt zich ongeveer om de vier weken met nieuwe huidcellen. Hierdoor ontstaan er erg veel dode huidcellen welke zich allemaal gaan opstapelen, waardoor je een dof uiterlijk krijgt. Door te gaan scrubben is het mogelijk om al deze dode huidcellen te verwijderen. Tegelijkertijd stimuleert het ook de aanmaak van nieuwe huidcellen, omdat je bloedcirculatie op gang wordt gebracht. Hierdoor is het mogelijk dat je huid er weer prachtig uit komt te zien. Er zijn ook nog een heleboel andere voordelen gebonden aan het scrubben van je gezicht/huid. Zo zorgt het ervoor dat je verstopte poriën opengaan, waardoor puistjes, ingegroeide haartjes en andere onzuiverheden sneller verdwijnen. Ook hydrateert het je huid een stuk beter. Het scrubben van je gezicht heeft dus enorm veel voordelen te bieden.

Hoe vaak moet je scrubben?

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je iedere dag je gezicht/huid gaat scrubben. Dit kan namelijk voor beschadiging aan je huid zorgen. Hoe vaak dien je dan te scrubben? Dit hangt gedeeltelijk af van je type huid. Bekijk het schema, om er achter te komen hoe vaak je met jou huidtype het beste kunt scrubben

HuidtypeHoe vaak
Normale huid1 keer per week
Droge, gevoelige huid1 keer per maand
Vette huid1 tot 2 keer per week
Hoevaak scrubben huidtype

Bij een droge, gevoelige huid is het aan te raden om een paar keer maand te scrubben. Heb je een vette huid? Twee keer per week is in dat geval dan voldoende.

Gezicht scrubben

Voordat je gaat starten met het scrubben van je gezicht is het wel handig om eerst je gezicht nat te maken. Op deze manier kan het namelijk beter inwerken. Nadat je gezicht nat is dien je een beetje scrub op je gezicht te masseren. Belangrijk hierbij is dat je het rustig op je gezicht aanbrengt. Laat het inwerken en spoel het vervolgens met lauw water weg. Om het helemaal af te maken raden wij het aan om een masker op te doen nadat je hebt gescrubd.

Dode huidcellen verwijderen met scrubben

Lichaam scrubben

De rest van je lichaam is een stuk minder gevoelig in vergelijking met je gezicht. Ook hierbij is het echter belangrijk om rustig te scrubben. Het beste is om je lichaam onder de douche te scrubben, zodat je het gelijk er goed af kunt spoelen. Breng na het scrubben een hydraterende crème of bodylotion aan om het effect te vergroten.

Algemene tips voor het scrubben

  • Overgevoelige/geïrriteerde huid. Wij raden het sterk af om te scrubben indien je een overgevoelige of geïrriteerde huid hebt. Dit kan namelijk erg veel schade opleveren.
  • Scrub bij voorkeur ’s avonds. Je geeft hiermee je lichaam voldoende tijd om te herstellen, waardoor je er de volgende dag fris uit kunt zijn.

Juiste scrubproduct kiezen. Hierbij is het erg belangrijk om naar je eigen huid te kijken. Bij een gevoelige huid is het aan te raden om zachte scrubdeeltjes te gebruiken, terwijl bij een wat vettere huid aan te raden is om grovere scrubdeeltjes te gebruiken. Het hangt dus allemaal af van je eigen huid.

Ben jij benieuwd welk huidtype jij hebt? bekijk het hier!