Wat is mijn huidtype?

Er bestaan enorm veel verschillende huidtype, waardoor het soms vrij lastig kan zijn om te bepalen welk type huid je nou precies hebt. Het is echter wel belangrijk om dit vast te stellen, aangezien dit grote invloed heeft op een aantal zaken. Denk hierbij aan welke make-up producten je dient te gebruiken en hoe jij je gezicht moet verzorgen. Dit zijn erg belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. Hiervoor moet je echter wel weten welk huidtype je hebt. Nu begrijpen wij dat je op dit moment afvraagt ‘wat voor huid heb ik’? Wij gaan in deze blog bespreken hoe jij op deze vraag antwoord kunt geven. Lees dus snel verder als je wilt weten wat voor huidtype je hebt!

In deze blog bepreken wij:

 1. Welke huidtype heb ik?
 2. Welke huidtypes zijn er?
 3. Kenmerken: droge huid, normale huid, vette huid, gevoelige huid en gecombineerde huid.
 4. Hoe herken ik mijn huidtype? (video)

Welke huidtypes zijn er?

 1. Droge huid
 2. Normale huid
 3. Vette huid
 4. Gevoelige huid
 5. Gecombineerde huid

Welk huidtype heb ik?

Voordat je kunt gaan bepalen wat je huidtype is, dien je eerst je huid goed schoon te maken. In de tussentijd dien je geen andere producten (zoals make-up of crème) te gebruiken. Heb je een halfuurtje gewacht? Dan ben je ready to go! Wij bespreken hieronder de meest voorkomende huidtypes.

Droge huid

Een droge huid kenmerkt zich aan een aantal zaken:

 • Je huid kan strak of ruw aanvoelen
 • Dunne huid
 • Kan snel geïrriteerd raken en je kunt ook regelmatig last krijgen van jeuk
 • Poriën zijn nauwelijks zichtbaar doordat er zeer weinig talg wordt aangemaakt

Het is nu dus (hopelijk) duidelijk hoe een droge huid eruitziet. Als je een droge huid wilt verzorgen is het belangrijk om de verstoorde huidbarrière te herstellen. Dit kan door middel van stoffen die vochtverlies tegengaan, zoals vochtverzorgende crèmes.

Normale huid

Een normale huid is te kenmerken aan de volgende zaken:

 • Je huid voelt zacht en soepel aan
 • Glanzende huid
 • Poriën zijn zichtbaar, maar vrij onduidelijk

Hoewel dit niet een huidtype is welke erg veel aandacht vraagt, is het uiteraard alsnog van belang om je huid te verzorgen. Dit kun je doen door verzorgende crèmes te gebruiken en door het goed reinigen van je gezicht.

Vette huid

Een vette huid kun je aan de volgende zaken herkennen:

 • Glimt vaak
 • Grote poriën en veel onzuiverheden. Dit komt doordat er sprake is van overmatige talgproductie, waardoor er te veel talg wordt afgescheiden. Hierdoor ontstaan er poriën en andere onzuiverheden, welke duidelijk te zien zijn op je gezicht.
 • Dikkere huid

De meeste vrouwen gaan ervan uit dat de oplossing tegen een vette huid producten met een uitdrogend effect zijn. Dit is echter onjuist! Hoewel dit op korte termijn er wel voor kan zorgen dat je huid in balans wordt gebracht, heeft het op langere termijn alleen maar nadelen te bieden. Dit komt doordat het de vettere huid juist verergert. 

Gevoelige huid

Je kunt de gevoelige huid aan een aantal dingen herkennen:

 • Reageert sterk op invloeden van buitenaf
 • Bultjes, rode vlekken en jeuk
 • Zeer droge huid

Een gevoelige huid kan soms erg vervelend zijn, aangezien het erg snel reageert op invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan parfum, alcohol en bepaalde voedingstoffen, zoals pittig eten. Het is dan ook belangrijk om dit te vermijden indien je een gevoelige huid hebt. Je kunt het verzorgen door met name producten te gebruiken die vitamine E bevatten.

Gecombineerde huid

Naast de bovenstaande huidtypes, is het ook mogelijk dat er een combinatie van twee types kan ontstaan. Meest voorkomende geval van een gecombineerde huid, is een droge huid op de wangen, en een vette huid op je neus, voorhoofd en kin. Je dient dan de onderdelen van je gezicht met verschillende producten te verzorgen.

Hoe herken ik mijn huidtype? Bekijk hier de video!

Wat voor huid heb ik?

Wij hopen dat het nu voor jou duidelijk is welke huidtype je hebt, en dat je nu ook over voldoende informatie beschikt om ervoor te zorgen dat je een gezonde huid krijgt!

Wil jij weten hoe je je huid optimaal verzorgen kunt? klik dan hier!