Het verzorgen van je gezicht is van essentieel belang voor een heleboel zaken. Zo is het hiermee mogelijk om er altijd fris en opgewekt uit te zien en kun je puistjes en andere onzuiverheden voorkomen. Uiteraard zijn er nog vele andere redenen te bedenken om je huid te verzorgen! Maar hoe verzorg je je gezicht goed? Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Ben jij benieuwd wat deze zijn en hoe jij je huid goed kunt verzorgen? Wij geven je hier een aantal zeer handige gezichtsverzorging tips, waardoor jij een prachtige huid kunt krijgen. Bekijk het in deze blog!

Hoe verzorg je je gezicht goed 11 tips

 1. Bepaal welk huidtype je hebt.
 2. Zorg dat je minimaal 8 uur per nacht slaapt.
 3. Drink 1,5 tot 2 liter per dag voor een goede hydratatie
 4. Reinig je huid met water en gebruik geen zeep
 5. Verwijder je make-up iedere avond met olie of lotion
 6. Gebruik iedere ochtend en avond een cleanser om het gezicht te reinigen
 7. Scrub de huid max 1 keer per week (voor de normale huid)
 8. Maak gebruik van een gezichtsmasker
 9. Douche niet te lang en niet te heet
 10. Bescherm jezelf tegen de zon
 11. Vervang je kussensloop regelmatig

Toelichting van de huidverzorging tips

 1. Huidtype. We beginnen hiermee, aangezien dit het begin is voor een goede gezichtsverzorging. Op basis hiervan is namelijk afhankelijk welke huidproducten je dient te gebruiken en ook hoe jij je huid dient te verzorgen. Ga dus eerst even goed na welke huidtype je hebt voordat je start met het verzorgen van je huid. Ben jij benieuwd welk huidtype jij hebt? Klik dan hier!
 2. Voldoende slaap. Je slaap heeft veel invloed op de gezondheid van je huid. Dit komt omdat je huid voldoende tijd nodig heeft om te herstellen. Aan te raden is om ervoor te zorgen dat je 8 uur slaap per dag krijgt.
 3. Hydratatie. Voldoende water drinken is van belang voor de gezondheid van je huid. Een volwassen persoon dient ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Hiermee zorg je ervoor dat je voldoende gehydrateerd blijft.
 4. Je huid reinigen. Het reinigen van je huid is een goede manier om viezigheid en bacteriën van je gezicht te verwijderen. Je dient je huid te wassen met water en niet met zeep, aangezien zeep ervoor zorgt dat je huid wordt uitgedroogd.
 5. Reinigen met olie of lotion. Verwijder iedere avond voor het slapen je make-up met olie of lotion. Je kunt dit gemakkelijk doen door gebruik te maken van een wattenschijfje. Ook kun reinigingsdoekjes gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld om make-up van je gezicht te verwijderen. Beide opties zijn zowel in de supermarkt als bij de drogist te koop.

”Happiness is a habit. So is your scincare!”

 • Cleanser. Reinig de huid iedere ochtend en avond met een cleanser. Het is handig om dit te doen voor het aanbrengen van make-up en na het verwijderen van make-up. Dit is om alle restjes vuil die in de poriën verstopt zitten te verwijderen.
 • Huid scrubben. Het scrubben van je huid is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat poriën niet gaan verstoppen. Het is echter zo dat te vaak scrubben schade kan toebrengen aan je huid. Hoe vaak mag/dien je dan je huid te scrubben? Dit is vooral afhankelijk van je eigen huidtype. Wel is het aan te raden om je gezicht zachtjes te scrubben.
 • Masker. Gezichtsmaskers kunnen je gezicht erg veel goed doen. Zo is het hiermee mogelijk dat je onzuiverheden en bacteriën van je gezicht kunt verwijderen. Je huid krijgt hierdoor ook een frisse uitstraling.
 • Douche niet te lang/heet. Een hete douche kan er namelijk voor zorgen dat er irritaties aan je huid kunnen gaan ontstaan en bovendien vergroot het de kans op uitdroging van je huid. Je hoeft niet per se onder een koude douche te gaan staan, maar te heet water komt je huid niet ten goede.
 • Bescherm jezelf tegen de zon. Het is zeer belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon, aangezien lange blootstelling aan de zon ernstige gevolgen kan hebben voor je huid. Zo kun je onder andere huidkanker krijgen en is het ook een belangrijke oorzaak voor huidveroudering, waardoor je onder andere rimpels krijgt. Een manier om jezelf te beschermen tegen de zon is door je goed in te smeren met zonnebrandcrème!
 • Kussensloop vervangen. Op je kussen blijven namelijk aardig wat dode huidcellen achter op het moment dat je erop slaapt. Als je gezicht hiermee in aanraking komt kan je huid aardig wat viezigheid opdoen. Dit is dus zeer eenvoudig te voorkomen door je kussensloop regelmatig te vervangen.

Bekijk in deze video hoe je je gezicht goed schoonmaken kunt!

Hopelijk heb je het dankzij de bovenstaande tips antwoord op de vraag: Hoe verzorg je je gezicht goed? En is het voor jou mogelijk om je gezicht goed te verzorgen. Van belang is om te weten dat het tijd nodig heeft om een gladde huid te krijgen en dus niet binnen een paar dagen te realiseren is. Je dient de bovenstaande stappen voor een langere tijd te doorlopen. Hierdoor is het mogelijk dat je een gezonde huid krijgt.