Gezicht reiniging masker om poriën te reinigen: Het is erg belangrijk om je gezicht regelmatig te reinigen, omdat je anders poriën de kans geeft om op je gezicht te verblijven. Erg veel mensen hebben last van poriën. Dit zijn ondiepe gaatjes die je op de bovenlaag van je huid kunt vinden. Dat deze gaatjes zichtbaar zijn op je gezicht kan een aantal oorzaken hebben. De voornaamste oorzaak is overmatige talgproductie. Als je talgklieren te veel talg gaan aanmaken, dan gaat dit zich vermengen met de dode huidcellen die zich al bevinden in je porie. Hierdoor kunnen je poriën verstopt raken, met als gevolg dat het wijder en dus ook beter zichtbaar gaat worden. Ben jij benieuwd hoe je van deze poriën kunt afkomen? Lees dan snel verder! Wij leggen het je in deze blog uit.

Poriën wegkrijgen met een gezichtsmasker

Een gezichtsmasker is een uitstekende manier om je verstopte poriën te ontstoppen. Er bestaan zeer veel verschillende maskers. Denk hierbij aan kleimaskers, houtskoolmaskers en moddermaskers. Deze maskers helpen om poriën te ontstoppen en de talgproductie te reguleren. Dit zorgt er dus voor dat de poriën op je gezicht minder zichtbaar worden. Gezichtsmaskers zijn dus ideaal om je gezicht te reinigen en om van poriën af te komen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat je niet te vaak een masker op moet doen, aangezien anders het effect ervan gaat afnemen.

Eigen gezicht reiniging masker maken

Hoewel het mogelijk is om de eerdergenoemde maskers in de winkel te kopen kun je er ook voor kiezen om zelf een masker te maken! Wij raden het aan om een gezichtsmasker te maken met eiwitten, omdat dit je poriën kunnen verkleinen. Wat heb je hier precies voor nodig? Wij hebben hier een lijstje gemaakt met alle benodigdheden!

  • Ei
  • Citroen(sap)
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • Na afloop: hydraterende crème

Je dient de ei te kloppen met een vork totdat het begint te schuimen. Vervolgens dien je een aantal druppels eraan toe te voegen. 1 eetlepel zuiveringszout aan de mix toevoegen helpt om de dode huidcellen te verwijderen. Breng deze mix vervolgens aan op je (droge) huid. Laat het rustig intrekken en wacht totdat het masker volledig is opgedroogd. Op het moment dat het masker volledig is opgedroogd kun je het rustig afspoelen met lauw water. Je moet goed in de gaten houden wanneer het masker volledig droog is, omdat het schadelijk is voor je huid om het erg lang op je gezicht te laten zitten.

Uiteraard is het mogelijk om een masker te maken met andere producten, maar de bovenstaande masker is vrij simpel te maken.

Tips om je gezicht te reinigen

  1. Knijp je mee-eters niet uit. Hoe verleidelijk het ook is, wij raden het sterk aan om je mee-eters niet uit te knijpen. Dit komt doordat dit kan leiden tot puistjes, wat dus juist voor meer beschadiging aan je huid zorgt.
  2. Experimenteer met soorten maskers. De maskers die wij in deze blog hebben behandeld zijn maar enkele voorbeelden, uiteraard bestaan er nog vele andere soorten maskers. Doordat er zoveel verschillende soorten maskers bestaan om je poriën te reinigen, heb je voldoende keuze om hiermee te experimenteren.
  3. Breng een hydraterende crème aan na afloop. Door een crème aan te brengen nadat je het masker af hebt gespoeld zorg je ervoor dat je huid voldoende voeding ontvangt. Hierdoor blijft je huid gehydrateerd.
  4. Niet te vaak gebruiken. Bij veel zaken geldt: hoe vaker je het doet, des te slechter het gaat worden. Dit geldt ook bij maskers. Wij raden het aan om maximaal twee keer per week een masker te gebruiken.

Wij hopen dat de tips die wij hierboven hebben beschreven jou kunnen helpen om van je poriën af te komen.

Wil jij weten of je het beter voor of na het douchen een gezichtsmasker kunt gebruiken? Lees dan hier verder!