Veel vrouwen stellen zich de volgende vraag af: wat zeggen kleuren over mijn persoonlijkheid? De kleuren van je kleding kunnen namelijk een duidelijke indruk geven op andere mensen. Niet alleen geven de kleuren van je kleding een bepaalde uitstraling, het kan ook aardig wat zeggen over je persoonlijkheid! De kleuren die je draagt kunnen dus een behoorlijke impact hebben op andere mensen. Ben jij benieuwd wat een aantal veel voorkomende kleuren van kleding zeggen over jouw persoonlijkheid? Lees dan snel door. Wij bespreken hier een aantal kleuren en wat deze zeggen over jouw persoonlijkheid!

kleuren kleding: uitstraling

Kleding kleuren en persoonlijkheid

  1. Zwart. We beginnen met één van de meest voorkomende kleuren! Vaak wordt ervan uitgegaan dat zwart een negatieve uitstraling heeft. Dit is echter niet waar! Zwart kan verschillende dingen over je persoonlijkheid zeggen. Je bent zelfverzekerd, daadkrachtig en elegant. Pas wel op dat je niet alleen maar zwart draagt, want dan kan het overkomen alsof je onbenaderbaar bent.
  2. Wit. Deze kleur wordt vooral in verband gebracht met een aantal zeer positieve eigenschappen, namelijk: puurheid, sympathie en hygiëne. Bij witte kleding moet je echter wel opletten dat er geen viezigheid erop terechtkomt, aangezien dit zeer snel te zien is.
  3. Grijs. Dit is een vrij neutrale, rustig kleur. Je straalt dan ook een rustige houding uit. Ideaal voor tijdens een ruzie! Je houdt er niet van om confrontaties aan te gaan, maar je lost ze liever op.
  4. Blauw. Dit is een zeer positieve kleur! Het straalt loyaliteit, creativiteit, intelligentie en betrouwbaarheid uit. Je bent een zeer vriendelijk persoon en een erg goede vriend. Omdat blauw een zeer positieve uitstraling afgeeft, is het wellicht wel de perfecte kleur om de maandag mee op te vrolijken!
  5. Rood. Dit is een zeer krachtige en opvallende kleur. Het straalt een en al zelfvertrouwen, energie en macht uit. Als je vaak rood draagt dan vind je het fijn om in de spotlights te staan en alle aandacht te krijgen. Mocht je dus willen opvallen, dan is rood de perfecte kleur om dit voor elkaar te krijgen!
  6. Groen. Dit is net als blauw een zeer positieve kleur. Groen staat voor wijsheid, eerlijkheid en rust. Je bent een zeer creatief persoon en straalt rust uit richting andere mensen. Groen wordt dan ook vaak in verband gebracht met echte familiemensen.
  7. Roze. Dit is een zeer zachte, lieve kleur. Deze kleur wordt vrijwel altijd geassocieerd met feminisme en zelfverzekerdheid. Je straalt zachtheid en vriendelijkheid uit. Daarnaast wordt roze in verband gebracht met directheid, dus je zegt gewoon gelijk hoe het ervoor staat!
  8. Geel. De meest positieve kleur die er bestaat: geel! Het is een warme kleur en het wordt geassocieerd met de zon. Als je vooral geel draagt straal je dus vooral een positieve houding uit. Draag je veel geel? Dan ben je een vrolijk en optimistisch persoon. Je bent letterlijk en figuurlijk het zonnetje in huis!
  9. Paars. Als je veel paars draagt, dan ben je een zeer creatief en open persoon. Paars wordt namelijk in verband gebracht met creativiteit en artistieke eigenschappen. Je staat bovendien open voor nieuwe dingen en experimenteert graag.
  10. Oranje. Wij Nederlanders denken gelijk aan het Nederlands Elftal, Koningsdag en andere Hollandse tradities. Maar oranje kan qua kleur meerdere dingen zeggen over je persoonlijkheid. Oranje staat namelijk voor warmte, vrolijkheid en gezelligheid.

Welke kleur past het beste bij jou?

Hopelijk hebben deze 10 bovenstaande kleuren geholpen om jou meer inzicht te geven in je eigen persoonlijkheid en bovendien een antwoord op de volgende vraag: wat zeggen bepaalde kleuren over mijn persoonlijkheid? Wij raden het aan om kleding te kopen in verschillende kleuren, zodat je elke keer een andere mood kunt uitstralen en dus niet eentonig overkomt met je kleding!

Lees hier ook: Welke kleur haar past bij mij?