Mooie lippenstick aanbrengen: Enorm veel vrouwen maken gebruik van lippenstick, omdat het enorm veel voordelen te bieden heeft. Zo zien je lippen er groter uit, creëer je een sexy look en is het mogelijk om extra op te vallen. Helaas zien we het nog te vaak gebeuren dat er veel fouten worden gemaakt tijdens het aanbrengen van lippenstift. Denk aan lippenstick die naast je lippen terechtkomt, lippenstift die na een halve dag al weggaat en nog vele andere zaken. Erg zonde, want mooie lippenstick heeft enorm veel voordelen te bieden. Ben jij op zoek naar manieren waarop jij lippenstift kunt aanbrengen op een mooie manier? Lees hier dan snel de beste tips voor lippenstift aanbrengen!

Welke kleur lippenstick?

Voordat we de ingaan op de handige tips om lippenstift op te doen, gaan wij eerst bespreken welke kleur lippenstick bij jou past. Het is erg belangrijk om een lippenstift te kiezen die bij jouw huidtype past, omdat het dan mogelijk is om de mooiste resultaten te bereiken.  

 • Lichte huid. Bij een lichte huid is het mooi om neutrale kleuren te gebruiken. Denk hierbij aan beige, lichtroze en nude kleuren.
 • Getinte huid. Bij een getinte huid raden wij het aan om warme tinten te gebruiken. Denk hierbij aan lichtrood, lichtpaars en oranje.
 • Donkere huid. Vrijwel alle kleuren passen bij een donkere huid, omdat het erg snel opvalt. Felle kleuren passen erg goed hierbij, denk aan rood, paars en roze.

Acht tips om mooie lippenstick aan te brengen

Nu het duidelijk is welke kleur het beste bij jou past, gaan wij nu onze 8 tips om voor het opdoen van lippenstift bespreken.

 1. Schone lippen. Voordat je lippenstift kunt opdoen is het belangrijk dat je lippen schoon en goed verzorgd zijn. Wij raden het aan om je lippen ongeveer twee keer per week te scrubben. Dit kun je doen met behulp van een tandenborstel of een scrub speciaal geschikt voor lippen.
 2. Primer. Voordat je je lippenstift gaat aanbrengen is het verstandig om primer op je lippen te doen. Dit zorgt er namelijk voor dat je lippenstick egaler kan worden aangebracht. Bovendien zal dit er ook voor zorgen dat het langer kan blijven zitten.
 3. Lippotlood. Je kunt een lippotlood gebruiken om de contouren van je lippen te tekenen. Groot voordeel hiervan is dat je niet snel gaat uitschieten tijdens het opdoen van lippenstift. Verder kan lipliner ook helpen om lipstick op een mooie manier aan te brengen. Wel is het belangrijk om hier een natuurlijke kleur voor te gebruiken.
 4. Lippenstift opdoen. Nu is het dan eindelijk tijd om de lippenstift aan te brengen! Je dient de lipstick in een normale hoeveelheid aan te brengen. Begin bij het midden van je lippen en beweeg vervolgens de lippenstift naar buiten toe, zodat je lippen volledig worden opgevuld. Wil je preciezer te werk gaan? Gebruik dan een lippenstift kwastje. Wil je zeker weten of je lippenstift goed zit? Breng dan een tweede laag aan!
 5. Finishing touch. Om je look compleet af te maken, kun je nog gebruik maken van lipgloss. Lipgloss zorgt ervoor dat je lippen extra kunnen shinen. Wel is het verstandig om een transparante gloss te gebruiken, aangezien het anders de kleur van je lippenstift kan verpesten.

Algemene lippenstift tips:

 1. Schoonmaken. Schiet je per ongeluk buiten de lijnen? Geen probleem, dit kan zeker gebeuren! Maak het in ieder geval wel direct schoon met een zakdoekje.
 2. Drinken. Als je iets gaat drinken kan dit je lippenstift weghalen. Door een rietje te gebruiken kun je dit voorkomen!
 3. Verzorging. Het blijft belangrijk om je lippen goed te blijven verzorgen. Zo moet je ervoor zorgen dat ze voldoende gehydrateerd blijven. Lippenbalsem is hiervoor een geschikte optie.

Bekijk de video: lippenstift opdoen in 6 stappen!

Wij hopen dat je met behulp van deze tips, lippenstift aanbrengen voor jou een eitje is. Ben je benieuwd hoe je vollere lippen krijgt? Lees dan snel deze tips & tricks!