Make-up voor donkere huid: In principe maakt het qua make-up technieken niet uit of je een lichte of donkere huid hebt, aangezien dit voor bijna alle huidsoorten hetzelfde zijn. Wat echter wel anders is, zijn de kleuren. Er gelden dus voor make-up aanbrengen op donkere huid wel degelijk andere regels op het gebied van make-up in vergelijking met een lichtere huid. Vroeger was het vinden van goede make-up producten voor een donkere huid zeer lastig, maar tegenwoordig is dit gelukkig een stuk eenvoudiger geworden. Het is echter zo dat het alsnog lastig kan zijn om nou net de juiste make-up producten te vinden. Ben jij op zoek naar make-up producten voor de donkere huid? Lees dan snel verder! Wij gaan in deze blog een aantal donkere huid make-up tips bespreken.

8 Donkere huid make-up tips

  1. Scrub en hydrateer de huid goed
  2. Gebruik een foundation met een warme tint
  3. Kies een foundation met een gele of oranje tint
  4. Gebruik een felle of warme tint lippenstift
  5. Laat je ogen opvallen door het gebruik van een wimperkruller en mascara
  6. Kies warme kleuren oogschaduw
  7. Ga op zoek naar make-up die speciaal is ontwikkeld voor de donkere huid voor het mooiste resultaat!

Toelichting 8 tips make-up aanbrengen donkere huid

  1. Verzorging

De verzorging van je huid is een essentieel onderdeel in het aanbrengen van make-up. Het aanbrengen van make-up op een beschadigde huid kan namelijk verdere schade toebrengen. Daarnaast is een donkere huid iets vetter dan een lichte huid. Aan te raden is om minstens één keer per week je gezicht te scrubben. Verder dien je je gezicht te verzorgen met hydraterende crèmes, waardoor je huid voldoende voeding ontvangt en ook gehydrateerd blijft. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je een crème gebruikt welke bij jouw huidtype past.

2. Foundation

Foundation is één van de meest gebruikte make-up producten. Bij een donkere huid dien je wel met een aantal zaken rekening te houden voordat je foundation gaat aanschaffen. Zo is er bij vrouwen met een donkere huid soms een kleurverschil te zien op het gezicht. Sommige gebieden zijn namelijk donkerder in vergelijking met de rest. Op deze plekken dien je dan een foundation met een warme kleur te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat je huid glimt en er stralend uitziet. Wij raden het af om lichte kleuren te gebruiken, omdat dit ervoor zorgt dat je huid er grauw uitziet.

3. Concealer

Met een concealer is het mogelijk om kringen en vlekken te camoufleren. Hiermee is het mogelijk om je huid weer egaal te maken. Aan te raden is om een concealer te gebruiken welke een oranje of gele tint heeft. Dit zorgt voor optimale resultaten, zoals een frisse uitstraling. Net als bij foundation is het af te raden om lichte kleuren te gebruiken.

4. Lippenstift

Als je een donkere huid hebt, heb je qua lippenstift enorm veel keuze. Toch raden wij het zelf aan om geen lichte kleuren te gebruiken. Warmere tinten kunnen namelijk de vorm van je lippen beter naar voren laten komen. Donkerrood is een voorbeeld van een kleur die erg mooi staat bij een donkere huidskleur. Uiteraard kun je ook besluiten om andere (felle) kleuren te gebruiken, waardoor je erg kunt opvallen.

5. Mascara

Bij mascara is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je wimpers recht staan. Hierbij is het wellicht aan te raden om een wimperkruller te gebruiken. Bij een donkere huid is het daarnaast verstandig om veel mascara te zetten, waardoor het mogelijk is om je ogen extra op te laten vallen. Hierbij moet je echter wel voorkomen dat er klonten ontstaan.

6. Eyeliner

Uiteraard kunnen we eyeliner niet in dit lijstje vergeten! Een donkere kleur eyeliner past perfect bij een donkere huid, hierdoor kunnen je ogen namelijk meer opvallen. Hoe stevig je de eyeliner zet, kun je helemaal zelf bepalen.

7. Oogschaduw

Ook bij oogschaduw raden wij het sterk aan om warme kleuren te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een levendig effect en geeft je een warme uitstraling. Lichtere kleuren zorgen namelijk voor een wat grauwer effect.

8. Make-up producten speciaal geschikt voor donkere huid

Tegenwoordig zijn er merken die producten speciaal geschikt voor de donkere huid op de markt brengen. Handig is om winkels te bezoeken en te zoeken naar deze producten. Dan ben je in ieder geval zeker van het feit dat het bij jouw huid past! Je kunt ook de make-up specialisten in de winkel vragen om advies.

Bekijk in deze video hoe je een simpele make-up look voor de donkere huid creëert:

Ben jij benieuwd welke kleur make-up nou bij jou huidtype past? Klik dan HIER!